G4600+ GTX1050Ti FPS drop sorunu

Khazixbey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle belirtmek isterim ki ben çeşitli forumlara danışarak insanların fikirlerini alarak bir sistem topladım 3 ay önce. G4600, 8GB RAM, GTX 1050Ti, 240GB SSD ile güzel bir sistem topladım. En azından kullanana kadar öyle düşünüyordum. Önceden de belirttiğim üzere ben bu sistemi oyun için topladım ve profesyonel düzeyde oyun performansım var. Tam topladığım sistemin sevinciyle PUBG oynamaya geçtiğimde hayal kırıklığına uğradım. Onca benchmark, gameplay tarzı araştırmalar yaptıktan sonra böyle bir FPS Drop yaşamak beni cidden üzdü. 144Hz 0.1 ms bir monitörüm var ve 70-105 arası FPS alırken droplarla 20-25 FPS'leri görmek cidden büyük acı veriyor bana. Her türlü aklıma gelen araştırıp bulduğum çözümü denememe rağmen sorunum çözülmedi. İlk oyuna girdiğimde FPS'im 15-20 dakika boyunca akıcıyken bir süre sonra droplar sıklaşmaya başlıyor. Lütfen gerçekten bilgili olan birileri yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya sıcaklık sorunun var yada monitörü 144Hz almak için güç kaynağından kıstın ve voltaj yetersiz geliyor. Daha çok bilgi vermelisin.

Vay arkadaş herkeste mi aynı problem var.Aynı dertten yanıyorum kardeşim vallahi bende bir çözüm bulamadım. XBOX DVR kapat belki biraz fayda eder.

Bende aynı sistemin Ryzen versiyonlusu var ve neredeyse seninle aynı sorunları yaşıyorum. Ekran kartımı tamamen kullanamıyorum ortalama %20 civarında oluyor buda FPS drop yapmasına sebebiyet veriyor. Çözümü bulursanız bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Ya sıcaklık sorunun var yada monitörü 144Hz almak için güç kaynağından kıstın ve voltaj yetersiz geliyor. Daha çok bilgi vermelisin.
Güç kaynağım 600 watt, işlemci veya ekran kartımda ısınma sorunu yok. Tek sorun oyunlarda bazen fps droplar oluşuyor fakat nedenini bilmiyorum.

Ayarları yükselttiğin halde FPS drop geçmiyor mu?
Ayarları yükselttiğimde droplar azalıyor fakat öyle de düşük fps değerleri alıyorum.

Vay arkadaş herkeste mi aynı problem var.Aynı dertten yanıyorum kardeşim vallahi bende bir çözüm bulamadım. XBOX DVR kapat belki biraz fayda eder.
Kapattım fakat pek bir faydası dokunmadı yine de teşekkürler öneri için.

8 GB RAM PUBG içiğn yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden anlık drop ve FPS düşmesi yaşamanız normal.

Ama yine de MSI Afterburner ile oyun içi değerleri alın. Drop olan anın ekran görüntüsünü buraya paylaşın.

MSI Afterbuner ODS gösterme:

arkadaslar bendede g4600 gtx 1050 ti 8gb ram bir sistem var bendede sık aralıkla fps düşüşü oluyor. MSI AFTERBURNER ile oyun içi değerlere baktım CPU %70 % 80 felan GPU da %90 %100 arası değişiyor darboğaz yok sanırım ?

Bu sorun sadece PUBG oynarken mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…