Çözüldü G510 Lenovo laptop işlemcisi yükseltilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

siverz

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5700x3d, 4060ti, ddr4 16GB 3200 Mhz 2x8 ram, 650W +80 Bronze PSU, Asus Prime A520M-K Anakart
Oyunlarda performans artışı sağlamak için işlemcimi yükseltmek istiyorum. Şu an i5-4200M takılı, ben i7-4810MQ takmak istiyorum. Bir sıkıntı olur mu veya işlemci anakart ile uyumlu olur mu bilmiyorum. Size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yükseltebilirsiniz, soket olarak aynı fakat bu kasada Lenovo en yüksek 37W TDP değerine sahip bir işlemci kullanmış;

Bu durumda soğutmanın ona göre tasarlandığını anlayabiliriz. Takılmaz değil, aynı soket fakat hem BIOS uymayabilir hem de soğutma zayıf olduğu için performans düşebilir. Laptop soketine uygun işlemci listesini watt değerlerinin yazdığı siteyi bırakıyorum aşağı. Tavsiyem yükseltmek isterseniz i7-4702MQ veya 37W civarı bir işlemci olacaktır fakat dikkat etmeniz gereken konu her işlemci çalışmayabilir, BIOS uyum sağlamayabilir. Bunun için özel veya güncel BIOS gerekebilir fakat eski cihazlar olduğu için bu zor.

Yükseltebilirsiniz, soket olarak aynı fakat bu kasada Lenovo en yüksek 37W TDP değerine sahip bir işlemci kullanmış;

Bu durumda soğutmanın ona göre tasarlandığını anlayabiliriz. Takılmaz değil, aynı soket fakat hem BIOS uymayabilir hem de soğutma zayıf olduğu için performans düşebilir. Laptop soketine uygun işlemci listesini watt değerlerinin yazdığı siteyi bırakıyorum aşağı. Tavsiyem yükseltmek isterseniz i7-4702MQ veya 37W civarı bir işlemci olacaktır fakat dikkat etmeniz gereken konu her işlemci çalışmayabilir, BIOS uyum sağlamayabilir. Bunun için özel veya güncel BIOS gerekebilir fakat eski cihazlar olduğu için bu zor.

Çözüm

i7-4810MQ sipariş ettim. Soğutmadan yana sıkıntım yok laptop stant soğutucu var.

Ayrıca adaptörün üzerinde 240v yazıyor yeterli mi bilmiyorum. Sipariş ettiğim İ7-4810MQ işlemcisini iptal ettim sizden cevap gelene kadar bekleyeceğim.

Adaptörün üzerindeki etiketin fotoğrafını atar mısınız? Soğutucu stant ne kadar yeter bilmiyorum. 4810MQ güçlü bir işlemci ne de olsa kasanın içinde kullanılan diğer işlemcilere göre. Yüksek güç yüksek sıcaklık ile doğru orantılı.

Stant 3 tane 120mm fan 3 tane 60mm fan içeriyor ve her biri 1600RPM hızına sahip.

Dosya Ekleri

• IMG_20230807_023226.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 44
65W adaptöre sahipsiniz. 47W işlemci takınca da 18W sistem için kalacak. Ani kapanmalar olabilir yük altında çünkü kalan 18W sistemi tam beslemeyebilir. Şu da var BIOS ile işlemci uymayabilir, bu da bir ihtimal. Ekstra olarak laptop standları 5-7 derece anca fark ediyor genel olarak.

Hangi işlemciyi önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…