G5400 Hyperthreading için Tek ve Çift Kanal Farkı

Atrk

Kilopat
Arkadaşlar iyi günler. Günlerdir kafamı kurcalayan bir soru var.

Bilgisayarımı yenileyeceğim ve alacağım işlemcinin grafik kartını kullanacağım. Hyperthreading'in FPS'ye katkısı varmış galiba. Ekran kartı yok. Ben de internette biraz araştırma yaptım ve alacağım işlemcinin (Pentium G5400) Hyperthreading özelliği olduğunu öğrendim. Hyperthreading özelliğini kullanmak için çift kanal olması gerekiyormuş galiba. Bu doğru mu?
Alacaklarim:
  • H310M ASUS
  • Pentium G5400
  • Hyperx Fury 4 GB RAM
@Recep Baltaş el atarsan sevinirim abi :)

Son düzenleme:
İşlemcinin grafik kartını kullanacaksanız dual channel RAM kullanmak oyun performansında ciddi artış sağlar, bazı oyunlarda FPS'iniz ikiye bile katlanabilir.

Peki ne kadar fark eder mesela bir cs:go için bir de hyperthreading için çift kanal gerekiyor mu?

Linkini attığım videoyu izlerseniz fikir edinebilirsiniz.Hyperthreading'in RAM ile alakası yok.Çift kanal RAM oyun performansında etkili.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı