G610 vs MasterKeys Pro L

Hangisi?

  • Logitech G610 (300 tl)

    Oy: 1 33,3%
  • Cooler Master Masterkeys Pro L White (350 TL)

    Oy: 2 66,7%
  • Steelseries 6Gv2 (250 TL)

    Oy: 0 0,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    3
  • Anket kapandı .

Toshiro

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2017
Mesajlar
3
Merhaba,

İlk mekanik klavyemi almayı düşünüyorum. Bu iki klavye arasında kaldım. Kullananların görüşlerini ve tavsiyelerini merak ediyorum.

Kullanım ve tercihler:
  • MOBA oynamak ve yazmak (email, office vs) için kullanacağım.
  • İngilizce layout kullanabiliyorum ama sık sık mail yazdığım için TR tercihimdir.
  • Çok sesli olmamalı. (Evde bebek var. :)) - Deneme fırsatım olmasa da, kahverengi anahtarın, kırmızıdan daha sessiz olduğu ve hem typing hem oyun için olduğunu okudum.
  • F/P ürünü olmalı. 350 TL'nin üstüne çıkmayacağım.
  • Işık önemsiz. RGB de olsa tek renk de olsa muhtemelen ışığını kapatacağım.
Bunlara göre Logitech G610 ve Cooler Master MasterKeys Pro L (Beyaz) arasında kaldım. G610 daha ucuz (300 TL) ve kahverengi anahtar var. Bu açılardan öne çıkıyor. MasterKeys ise daha sağlam görünüyor ve tuş sıkışması problemi okumadım.

Son olarak da, Steelseries 6Gv2 hem fiyat (250 TL) hem kalite olarak iyi görünüyor ama İngilizce dizilimli. Bu açıdan içime sinmedi.

Yardım için teşekkürler.
 
HyperX Alloy FPS modelini almanızı ya da CM MasterKeys Pro L White modeli almanızı öneririm. Hem kahverengi hem kırmızı hem de mavi anahtarlı mekanik klavyeler kullanmış biri olarak, yazı için kırmızı anahtarın çok uygun olmadığını söyleyebilirim. Keza yanlış basma oranı diğer anahtarlara göre daha yüksek. Ancak kırmızı anahtar yazı açısından en kaliteli mekanik olmayan klavyeden bile daha iyi ve daha verimlidir.
 
G610 modelinde uzun ve yoğun kullanımda tuşların üzerinde ki tuşlar silinmeye başlıyor. O yüzden o fiyat seviyesinde yeni çıkan HyperX Alloy FPS gibi, Cooler Master MasterKeys Pro L White gibi modeller varken G610 modelini önermiyorum.
 
Böyle bir şey ciddi ciddi olsaydı mutlaka sosyalde ya da herhangi bir forumda konu açılırdı. Fakat hiç bir konu yok. Sizin yabancı kaynaklarda bu konu hakkında bir kaç tane konu görmeniz bütün klavyelerin sorunlu olduğu anlamına gelmeyeceğini düşünüyorum.
 
Bu bir sorun değil ki konu açılsın. Zaten klavyelerde görülen bir olay. Bir arkadaş bir konuda bunu yazmıştı. Keza G810 modelinin de bir videosunda direkt yazıların silindiğini gördüm. G610 ile G810 aynı model zaten. Birinde Romer-G ve RGB aydınlatma var. CM MasterKeys Pro L White ile Pro L RGB gibi düşünün. Açıkçası bu sorun üretim kaynaklı da olabilir yani az modellerde olmuş olabilir. Ancak gene dediğim gibi, zaten aynı fiyatlarda HyperX Alloy FPS ve Cooler Master MasterKeys Pro L White gibi modeller varken G610 önermem artık.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı