G770 laptop fanlarını maksimumda çalıştırmak zararlı mı?

Masquridea

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Casper Excalibur G770.1030 modelli bir bilgisayarım bulunuyor. İşlemci ve GPU sıcaklığı ağır oyunlarda 69-68 derecelere çıkabiliyor. FN+1 tuşu ile Max fan devrini aktif ettiğim takdirde bilgisayara herhangi bir zararı olacak mıdır?

68 derece bir laptop için gayet iyi bir sıcaklık, fan hızını arttırmanıza gerek yok, özellikle Excalibur için sıcaklık değerleriniz mükemmel, hangi konfigürasyona sahipsiniz ve kaç FPS alıyorsunuz?

68 derece bir laptop için gayet iyi bir sıcaklık, fan hızını arttırmanıza gerek yok, özellikle Excalibur için sıcaklık değerleriniz mükemmel, hangi konfigürasyona sahipsiniz ve kaç FPS alıyorsunuz?

Bu 11. nesil olan Excalibur'larda sağlam soğutma var arkadaşınkide o olabilir.

Sağlam soğutma ve Excalibur kelimelerini yan yana koyamıyorum, inşallah soğutma geliştirilmiştir, ayrıca arkadaş güç tasarufunda oynuyorsa bu değerleri alıyor olabilir.

Benim 3 arkadaş ta 11400h olan versiyonları var 3050 8 RAM, 3050 16 RAM ve 3050 Ti 16 RAM'li versiyonlar. Hiçbirinde 85'i geçtiğini görmedik. İnşallah toplamışlardır kendilerini.

Benim 3 arkadaş ta 11400h olan versiyonları var 3050 8 RAM, 3050 16 RAM ve 3050 Ti 16 RAM'li versiyonlar. Hiçbirinde 85'i geçtiğini görmedik. İnşallah toplamışlardır kendilerini.
İnşallah demekten başka bir seçenek yok fakat halen birçok alanda, özellikle de kasa kalitesi konusunda çok düşükler, onları da düzeltirlerse gerçekten alınabilir bir Casper modeli çıkabilir.

Bu 11. nesil olan Excalibur'larda sağlam soğutma var arkadaşınkide o olabilir.
Casper'dan hiç ama hiç beklemezdim. Gerçekten şaşırdım. Ayrıca konu sahibi arkadaş soğutucu kullanıyor olabilir. Bende Monster'ın kronik sorunla dolup taşan bir modeli var, soğutucu ile sıcaklıklar konu sahibinin değerlerinden bile iyi 😀 Ve asıl soruya cevap vermek gerekirse fanların maximumda çalışması zarar vermez, hatta daha iyi olur.

Dikey senkronizasyon kullanıyorum. 60 fps sabit. 16 GB DDR4 ram i5 10300h işlemci GTX1650 GDDR6 ekran kartı kullanıyorum. Ekstra bir soğutma kullanmıyorum. sıcaklık değerlerim 70 i geçmiyor.
Dikey senkronizasyon kullanıyorum. 60 fps sabit. 16 GB DDR4 ram i5 10300h işlemci GTX1650 GDDR6 ekran kartı kullanıyorum. Ekstra bir soğutma kullanmıyorum. sıcaklık değerlerim 70 i geçmiyor.
Ekstra soğutma kullandığım zaman ise 58 dereceyi geçmiyor sıcaklık

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı