GA-78LMT-S2P (rev. 4.0) Dosyadan BIOS yükleme sorunu

Lequa

Hectopat
Daha fazla  
GA-78LMT-S2P (rev. 4.0) anakartına bios güncellemesi sorunsuz bir şekilde @Bios programı ile yapılabiliyor. Fakat ben eski sürümü geri yüklemek istiyorum. Bunun için anakartın resmi sitesinden kartın bios sürümleri buldum, dosya olarak bilgisayarıma indirdim. Bu dosyayı yüklemek için iki yöntem kullandım. Birincisi @Bios programını kullanarak denedim; ancak, "bios partnumber(award) is not correct" uyarısını aldım. İkinci yöntem olarak QFlash programını bilgisayar açılışında kullandım. Taşınabilir belleğime dosyaları yükleyip programı çalıştırdım. Fakat orada da sorun çıktı: "bios id check error" uyarısını aldım.

BIOS dosyalarının tümünü tek tek denedim. Gerekli dosyaları doğru indirdiğimden eminim. Bu sorunu deneyimlemiş ya da teorik bilgileri olanlardan yardım bekliyorum.

Sağ olun.

Forumda usb bootable yapmayı öğrenin sonra boş bir usb bellek lazım FAT32 olarak biçimlenmiş.
Usb bootable ettikten sonra düşürmek istediğin bios sürümünü, örneğin FB sürümüne düşüreceksen şu şekilde yapman lazım:
İlk önce FB sürümünü indireceksin ve masaüstünde boş bir klasör açacaksın, exe'ye çift tıkaldıktan sonra nereye çıkartacağını sorar, açtığın boş klasörü seç ve ok tıkla.

Usb bootable yaptıktan sonra o boş klasörün içine çıkarttığın dosyaları (Klasörü değil) usb belleğin içine atacaksın(Sadece autoexec hariç(yani atmayacaksın autoexec'i)).
Biostan format nasıl atarsın onun gibi boot sırasını usb belleği seçeceksin DVD seçeceğin yerde.
Karşına 98 ekranı açılacak oraya FB sürümü için yazıyorum şu şekilde yazman gerekli:
FLASHSPI 78LTS2P4.FB /C /D /E /R yazıp enter'a basacaksın.

Eğer daha başka sürümü yapacaksan indirdiğin sürümün içindeki 78LTS2P4.XX
XX:
sürüm numaran.
Sürüm numaranı verdiğim Kodlamada değiştireceksin o kadar.
Eğer uğraşmıyayım fazla dersen. Dediğim sürümü yazdığım şekilde indirip yaparsın sonra @Bıos ile istediğin sürüme geçirebilirsin.

Yardım gerekiyor. İnterneti çok araştırdım çözüm bulamadım.
Direk cevabı malesef biraz zor bulunur :) O yüzden anakartııza göre arama yaptıysanız bulamamışsınızdır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı