GA-970A-DS3p anakarta dönüştürücü ile SSD takmak

darky0117

Megapat
Yer
Buca, İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik
Arkadaşlar başlıkta oldugu gibi eski bir anakartım var M.2 slotu yok fakat araştırdıgım kadarıyla 2. ekran kartı için olan slota (pcıex4) dönüştürücü ile takılabiliyormuş. Sanırım bu anakart için https://www.hepsiburada.com/ugreen-...cu-adaptor-p-HBCV00000XJ2SM?magaza=GetTheGood bu dönüştürücüyü alıp linkteki M.2 SSD'yi alıp takıp anakartıma taksam uyumlu olur mu? Uyumlu olursa hız kaybı nasıl olur? Normal SATA bağlantılı SSD'ler gibi Max 450-550MB/sn arası hız mı alırım yoksa üründeki gibi 3500 olmasa da 2000 MB/sn alabilir miyim?

https://www.amazon.com.tr/SAMSUNG-SAPSI-Dahili-Sürücüsü-MZ-V8V1T0BW/dp/B08TJ2649W/ref=asc_df_B08TJ2649W/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510610866222&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=1999656116328382447&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012783&hvtargid=pla-1187972384534&mcid=9fe27f2719d737168da7127c993ad7eb&th=1

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Seçmiş olduğunuz dönüştürücü anakartınızda bulunan X4 yuvasına uyumludur.
Ancak emin olmamakla beraber anakartınızın X4 yuvası 2.0 standartını destekliyor.
Dolayısıyla takacağınız NVMe M.2 SSD'den en fazla teorik olarak 2.0GB/s hız alabilirsiniz.

UEFİ bulunmayan anakartlartda bu dönüştürücüler vasıtasıyla M.2 SSD'ye işletim sistemi kurulamadığı çeşitli mağaza yorumlarında belirtilmişti. Araştırdığım kadarıyla anakartınız UEFİ destekliyor, yani yüksek ihtimalle işletim sistemi kurup çalıştırmak mümkün.

Takacağınız SSD'yi hangi amaçla kullanacaksınız? Ona göre öneride bulunmaya çalışayım.

Merhaba,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aslında ilk amacım depolama olarak kullanmak için kasadaki kablo çılgınlıgını biraz daha azaltabilmek için tabii sistem kurabilirsem daha sonra sistemde kurup kullanırım diye düşünüyorum.

Merhaba,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aslında ilk amacım depolama olarak kullanmak için kasadaki kablo çılgınlıgını biraz daha azaltabilmek için tabii sistem kurabilirsem daha sonra sistemde kurup kullanırım diye düşünüyorum.

Rica ederim, ne kadar depolama ihtiyacınız var? Bütçeniz nedir?

1TB yeterli olacaktır 2 ile 2500 TL arasinda bütçem var.

Bu arada tam performans alamayacağım ama 980 yerine 970 EVO Plus daha iyi anladığım ve araştırdığım kadarıyla bunu almayı düşünüyorum detayları kavramları tam bilmediğim için soruyorum kusuruma bakmayın bu 970 EVO ile şu anki anakartima üstteki linkteki dönüştürücü ile taktigimda aldigim verim değerleri tam olarak ne olur acaba.
Amazon.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
1TB yeterli olacaktır 2 ile 2500 TL arasinda bütçem var.

Bu arada tam performans alamayacağım ama 980 yerine 970 EVO Plus daha iyi anladığım ve araştırdığım kadarıyla bunu almayı düşünüyorum detayları kavramları tam bilmediğim için soruyorum kusuruma bakmayın bu 970 EVO ile şu anki anakartima üstteki linkteki dönüştürücü ile taktigimda aldigim verim değerleri tam olarak ne olur acaba.
Amazon.com.tr

Amazon.com.tr

Bu arada tam performans alamayacağım ama 980 yerine 970 EVO Plus daha iyi anladığım ve araştırdığım kadarıyla bunu almayı düşünüyorum detayları kavramları tam bilmediğim için soruyorum kusuruma bakmayın bu 970 EVO ile şu anki anakartıma üstteki linkteki dönüştürücü ile taktıgımda aldığım verim değerleri tam olarak ne olur acaba.
Amazon.com.tr
Spam yapmanıza gerek yok, mesajı yeni gördüm. Yardımcı oalcağım.

970 EVO Plus yerine bunu öneririm:

KC3000 modelin biraz daha iyileştirilmiş hali:

Daha fazla depolama ihtiyacınız olursa ve bütçe arttırızsanız şuan indirimdeki bu model:

Yukarıda önerdiğim M.2 SSD modellerinden veya sizin seçtiğiniz hangi modeli takarsanız takın, anakartınızın PCİ-e versiyonu 2.0 olduğu için x4 standartı ile en fazla 2.0 GB/s hız alabilirsiniz.

PCİ-e 2.0 x4: 2.0 GB/s (sizin anakartınızın desteklediği standart)
PCİ-e 3.0 x4: 3938.5 MB/s (970 Evo Plus ve KC2500 modellerinin desteklediği standart)
PCİ-e 4.0 x4: 7.877 GB/s (KC3000 ve Fury Renegade modellerinin desteklediği standart)

İlerleyen zamanlarda 3.0 x4 standartına sahip bir anakart alırsanız o zaman 970 EVO plus ve KC2500 modellerinden tam performans alırsınız.

Aynı şekilde 4.0 x4 destekleyen bir anakart alırsanız KC3000 ve Fury Renegade modellerinden tam performans alırsınız.

Eğer KC3000 ve Fury Renegade modellerini 3.0 x4 standartını destekleyen bir anakarta takarsanız, tam performans almasanız bile en fazla 3938.5 MB/s hız alırsınız.

Detaylıca anlatmaya çalıştım, anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.

Spam yapmanıza gerek yok, mesajı yeni gördüm. Yardımcı oalcağım.

970 EVO Plus yerine bunu öneririm:

KC3000 modelin biraz daha iyileştirilmiş hali:

Daha fazla depolama ihtiyacınız olursa ve bütçe arttırızsanız şuan indirimdeki bu model:

Yukarıda önerdiğim M.2 SSD modellerinden veya sizin seçtiğiniz hangi modeli takarsanız takın, anakartınızın PCİ-e versiyonu 2.0 olduğu için x4 standartı ile en fazla 2.0 GB/s hız alabilirsiniz.

PCİ-e 2.0 x4: 2.0 GB/s (sizin anakartınızın desteklediği standart)
PCİ-e 3.0 x4: 3938.5 MB/s (970 Evo Plus ve KC2500 modellerinin desteklediği standart)
PCİ-e 4.0 x4: 7.877 GB/s (KC3000 ve Fury Renegade modellerinin desteklediği standart)

İlerleyen zamanlarda 3.0 x4 standartına sahip bir anakart alırsanız o zaman 970 EVO plus ve KC2500 modellerinden tam performans alırsınız.

Aynı şekilde 4.0 x4 destekleyen bir anakart alırsanız KC3000 ve Fury Renegade modellerinden tam performans alırsınız.

Eğer KC3000 ve Fury Renegade modellerini 3.0 x4 standartını destekleyen bir anakarta takarsanız, tam performans almasanız bile en fazla 3938.5 MB/s hız alırsınız.

Detaylıca anlatmaya çalıştım, anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.
Spam değildi yanlışlıkla olmuştu durumu raporlayıp bildirmiştim zaten neyse teşekkür ederim bilgiler için terimleri anladım fakat 970 EVO Plus yerine neden kc 3000'i önerdiniz fiyatları hemen hemen aynı sayılır ileriye dönük anakart değişimi olursa kullanırsınız olarak mı yoksa başka farklılıklardan dolayımı gerçi kc 3000 de okuma yazma hızları teoriye göre 970'den daha fazla bu arada alttaki linkteki 2 TB olan kc 2500 de makul bence alınabi.lir

Bu ürünü Kingston kc 2500 2TB M.2 SSD'yi aldım ve Bu dönüştürücü ile kırmızı işaretli slota PC'ye taktım fakat şöyle bir durum oluyor M.2 SSD'yi görüyor yedekleme için kullanabiliyorum okuma yazma hızları da resimdeki gibi çıkıyor ama Kingston SSD programını açtıgımda donup kalıyor(sadece ürün orijinal mi degilmi diye bakmak için ilk yüklemede açtı Kingston SSD programını SSD'yi gördü ürün orijinal en azından onu görebildim) Samsung Magician programını açtıgımda açmıyor bekliyor öyle Speccy programını açtıgımda bile CPU kısmını göstermiyor PC'yi kapattıgımda bile 3-4 dakika sonra anca kapandı şu an M.2 SSD'yi tekrar çıkardım her şey normale döndü bahsettigim programları da açıyor CPU degerleride görünüyor sorun ne olabilir veya ne yapmalıyım bilgisi olanlar yardım edebilirse harika olur.

slot yeri.jpg

Kingston m2 SSD.png

m2 ssd yok ıken speecy.png

Spam değildi yanlışlıkla olmuştu durumu raporlayıp bildirmiştim zaten neyse teşekkür ederim bilgiler için terimleri anladım fakat 970 EVO Plus yerine neden kc 3000'i önerdiniz fiyatları hemen hemen aynı sayılır ileriye dönük anakart değişimi olursa kullanırsınız olarak mı yoksa başka farklılıklardan dolayımı gerçi kc 3000 de okuma yazma hızları teoriye göre 970'den daha fazla bu arada alttaki linkteki 2 TB olan kc 2500 de makul bence alınabi. Lir.

Bu ürünü Kingston kc 2500 2TB M.2 SSD'yi aldım ve Bu dönüştürücü ile kırmızı işaretli slota PC'ye taktım fakat şöyle bir durum oluyor M.2 SSD'yi görüyor yedekleme için kullanabiliyorum okuma yazma hızları da resimdeki gibi çıkıyor ama Kingston SSD programını açtıgımda donup kalıyor(sadece ürün orijinal mi degilmi diye bakmak için ilk yüklemede açtı Kingston SSD programını SSD'yi gördü ürün orijinal en azından onu görebildim) Samsung Magician programını açtıgımda açmıyor bekliyor öyle Speccy programını açtıgımda bile CPU kısmını göstermiyor PC'yi kapattıgımda bile 3-4 dakika sonra anca kapandı şu an M.2 SSD'yi tekrar çıkardım her şey normale döndü bahsettigim programları da açıyor CPU degerleride görünüyor sorun ne olabilir veya ne yapmalıyım bilgisi olanlar yardım edebilirse harika olur.

slot yeri.jpg

Kingston m2 SSD.png

m2 ssd yok ıken speecy.png

M.2 SSD'yi tekrar geri bahsettiğim slota taktıktan sonraki durumda bu şekilde yani şu an için bu M.2 SSD'yi boşuna almışım gibi bir durumda kaldım.

Dosya Ekleri

• m2 ssd magician.png
    m2 ssd magician.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 33
  • m2 ssd kıngston donma.png
    m2 ssd kıngston donma.png
    729,5 KB · Görüntüleme: 39
  • ScreenShot_20231125025845.png
    ScreenShot_20231125025845.png
    47,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Anakart eski bir model, uyumluluk konusunda problem yaşıyor olabilirsiniz.
Hız testinde yazma ve okuma hızları biraz düşük kalmış, bilgisayar ilk açıldığında ve arka planda herhangi bir uygulama açmadan direkt olarak test yapmalısınız. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını maalesef bilmiyorum, ancak BİOS güncellemek çözüm olabilir.

Dönüştürücü takılıyken sistemdeki SATA diskler görünüyor mu?

Fakat 970 EVO Plus yerine neden kc 3000'i önerdiniz fiyatları hemen hemen aynı sayılır.
KC3000 ile 970 EVO Plus fiyatları hemen hemen aynı olmasına rağmen aralarında hız bakımından nereyse 2 kat fark var. Ayrıca 970 EVO Plus Gen3 desteklerken, KC3000 Gen4 hızlarını destekliyor. İleriye dönük Gen4 destekleyen bir anakart alınması durumunda tam performans alınabilir. Bu nedenle KC3000 önermiştim.

Eğer çözüm bulamazsanız aldığınız ürünleri iade edebilirsiniz, tercih size kalmış, M.2 SSD paketi açıldığından iade alamayabilirler. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.👍

Son düzenleme:
Anakart eski bir model, uyumluluk konusunda problem yaşıyor olabilirsiniz.
Hız testinde yazma ve okuma hızları biraz düşük kalmış, bilgisayar ilk açıldığında ve arka planda herhangi bir uygulama açmadan direkt olarak test yapmalısınız. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını maalesef bilmiyorum, ancak BIOS güncellemek çözüm olabilir.

Dönüştürücü takılıyken sistemdeki SATA diskler görünüyor mu?

KC3000 ile 970 EVO Plus fiyatları hemen hemen aynı olmasına rağmen aralarında hız bakımından nereyse 2 kat fark var. Ayrıca 970 EVO Plus gen3 desteklerken, KC3000 gen4 hızlarını destekliyor. İleriye dönük gen4 destekleyen bir anakart alınması durumunda tam performans alınabilir. Bu nedenle KC3000 önermiştim.

Eğer çözüm bulamazsanız aldığınız ürünleri iade edebilirsiniz, tercih size kalmış, M.2 SSD paketi açıldığından iade alamayabilirler. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.👍

M.2 SSD'yi takıp PC'yi açar açmaz yaptım testi düşük çıkması bir nebze kabul edilebilirdi anakartımdam dolayı fakat kasma sorunu olması kötü oldu ürün açıldıgı içinde iade alacaklarını sanmıyorum elimde kaldı gibi görünüyor şu anki durumda dönüştürücü takılıyken SATA disklerin hepsi görünüyor ve kullanılıyor onda sıkıntı yok M.2 SSD de görünüyor kullanabiliyorumda onda da sorun yok (tabii bazı programlarda kasması PC'nin geç kapanması vs hariç) BIOS güncelleme ile ilgili bir bilgim yok yapabilirsem onu da güncelleyip tekrar deneyeceğim ilginiz için teşekkürler.

M.2 SSD'yi takıp PC'yi açar açmaz yaptım testi düşük çıkması bir nebze kabul edilebilirdi anakartımdam dolayı fakat kasma sorunu olması kötü oldu ürün açıldıgı içinde iade alacaklarını sanmıyorum elimde kaldı gibi görünüyor şu anki durumda dönüştürücü takılıyken SATA disklerin hepsi görünüyor ve kullanılıyor onda sıkıntı yok M.2 SSD de görünüyor kullanabiliyorumda onda da sorun yok (tabii bazı programlarda kasması PC'nin geç kapanması vs hariç) BIOS güncelleme ile ilgili bir bilgim yok yapabilirsem onu da güncelleyip tekrar deneyeceğim ilginiz için teşekkürler.
Rica ederim, böyle bir sorun yaşadığınız için üzüldüm açıkçası. Bazı anakartlarda belirli PCİ-e express yuvası kullanıldığında SATA yuvalarının bazıları devre dışı kalabiliyor, ancak sizin anakartınızın özelliklerinde böyle bir uyarı görmedim.

Sorunun nereden kaynaklı olduğunu söylemek zor, anakart eski model olduğundan uyum problemi oluşuyor diye düşünüyorum. Varsa tanıdığınız bir bilgisayarcıdan destek almak da faydalı olabilir. Eski ise BİOS sürümünü de o şekilde güncellersiniz, çünkü güncelleme esnasında elektrik kesilmemesi gerekiyor, yoksa daha büyük bir sıkıntı çıkabilir.

En kötü senaryoda bile aldıklarınızın elinizde kalacağını düşünmüyorum. KC2500 2TB SSD'yi şu an o fiyata bulamazsınız. Anakart güncellediğiniz taktirde her türlü işinize yarayacaktır. Güncel ve kaliteli bir SSD. Aldığınız dönüştürücü de kaliteli bir ürün, anakart güncellerseniz ve M.2 yuvası kısıtlıysa, anakartta varsa x4, x8 ve x16 yuvalarında o dönüştürücüyü kullanabilirsiniz. Kısacası her iki ürünün de ileriye dönük işinize yarayacağını düşünüyorum.👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı