GA-970A-UD3P 8 GB RAM "3.96 Kullanılabilir RAM" sorunu

Deniz Ercihan

Hectopat
Neredeyse 3 senedir artık kronikleşen bir sorunum var. Uzun zamandır kafama takmıyordum ama yeni çıkan oyunları Ultra grafikTe 30 FPS'de sapasağlam oynamama karşın bellek yetersizliğinden oyunun bir süre sonra kapanmasından dolayı artık tekrar şikayetçi olmaya başladım.

Sorunun ne zaman başladığını tam olarak hatırlamıyorum, MB'da Dual BIOS var kasanın içine yağmur girdikten sonra BIOS'lardan biri yanıp diğer BIOS'a geçmişti o zaman başlamış olabilir ama ondan önce de sanki böyle bir sorunum olduğunu hatırlıyorum. Bilgisayar hemen hemen 3.5 senelik, yalnızca üç kez format attım üçü de OS disk'e. D diskim daha format görmedi. Alakası yok ama bununla ilgili olabilir mi?

Tonla çözüm konusu var neden konu açtın diyebilirsiniz ama bırakın Technopat forumlarını yabancı forumları dahi delik deşik ettim önüme gelen tüm çözümleri denedim nafile.

Anakartın sitesinden BIOS'un var olan tek güncellemesini indirdim ve güncelledim F2g sürümünde şu an.
Soket yerlerini değiştirdim.
BIOS'u hem BIOS'un içinden default ayarlarına geçirdim hem de kasa içerisinden battery'i çıkartarak sıfırladım.
Sürekli ortaya atılan çözüm yolu olan msconfig'den RAM sınırlandırmasını kaldırma olayıyla ilgili de bir sorunum yok ancak onu da denedim.
BIOS ayarları içerisinde memory mapped ayarlarım yok, araştırdım Gigabyte MB'larda yokmuş o ayar eğer olsa onu da denerdim.

Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bir kaç çözüm yöntemi. Ancak hepsi başarısızla sonuçlandı.

ERqrmg.jpg

Güncel***

Çözüm yolu bilen kimse yok mu arkadaşlar?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı