GA-G41M-Combo (rev. 2.0) SSD AHCI Mode Aktifleştirme

Mura_t

Kilopat
Katılım
26 Haziran 2016
Mesajlar
884
Çözümler
1
Yer
Yalova
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ö.G.G
Merhaba, başlıktaki anakarta sahibim ve SSD siparişi verdim. Nasıl performans verecek diye sitelerde gezerken BIOS'ta AHCI modunu açmak gerekiyormuş fakat BIOS'uma girdiğim öyle bir seçenek bulamadım ne yapmam gerekli ?
Şöyle bir menü var ama AHCI seçeneği yok. @Neurevt
bios.jpg
 
Başka bir ayara gerek yok sanırım. Enhanced seçeneği seçili halde işletim sistemi kurup sorunsuz kullanabilirim. Okuma yazma hızı konusunda sıkıntı olmaz demi hocam ?
 
Çok teşekkürler her etiket ettiğimde hemen dönüyorsunuz sağ olun var olun.. SSD'yi taktığımda sonuçları paylaşırım.
 
Rica ederim. :) Bu arada etiket bildirimleri bana hiç gelmiyor. Sebebi ise konuların önce onay işlemi için bekletilmesinden kaynaklı. Sadece açılmış konuya yorumla birlikte etiketlediğiniz zaman etiket bildirimleri geliyor.
 
Hocam SSD geldi ve taktım. İlk BIOS'tan "Enhanced" seçeneği ile format atmaya çalıştım fakat başaramadım. Daha sonra "Auto Mode" seçeneğini seçip format attım sıkıntısız sistem açıldı. Daha sonra BIOS'a girdiğimde SATA modu kendiliğinden "Enhanced" şekilde seçilmiş olarak geldi karşıma ellemedim. Güncelleştirmeleri yükledim ve test yaptım bir bakar mısınız ? Herhangi bir sorun var mı yok mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rapid Mode seçeneği vardı ona tıkladım açtım böyle bir şey çıktı karşıma bu ne böyle kafam karıştı iyice. :)
@Neurevt
 

Dosya Ekleri

  • ahci.jpg
    ahci.jpg
    129,1 KB · Görüntüleme: 391
  • crystal.jpg
    crystal.jpg
    122,6 KB · Görüntüleme: 385
  • magician.jpg
    magician.jpg
    128,3 KB · Görüntüleme: 333
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 326
  • rapid mod.jpg
    rapid mod.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 313
Son düzenleme:
Öncelikle benchmark sonuçları olması gerektiği gibi. Rapid mode fiziksel bellekleri (RAM) tampon bellek olarak kullanır. Okuma yazma hızlarını ciddi şekilde etkiler fakat fiziksel belleklere veri yazılacağı için herhangi bir güç kesintisinde verileriniz buhar olacaktır. Ayrıca işletim sisteminizin çökme ihtimali de var. Kesintisiz güç kaynağınız varsa rapid mode biçilmiş kaftandır. Açıp açmamak size kalmış. Herhangi bir sorun da yok. :)
 
Peki AHCI Mode "Deactived" yazıyor buda benim anakartın AHCI desteklemediğini gösteriyor sanırım. Bu arada Rapid Mode'u kapattım.
 
Selamlar benimde konu başlındaki anakartım var samsung 860 evo 250gb ssd yi entegre etmek istedim ama ne yaptimsada disk boot faulere hatası alıyorum , ssd ye başkabir ortamda usb üzerinden windows 10 yükledim daha sonra gigabyte ga 41 combo anakarta takip boot ettirmek istedim ama yine aynı hatayı aliyorum disk boot failure, biostan baktigimda pc ssd yi taniyor ama boot edip üzerindeki sistemi açmıyor sorun nerden kaynaklı acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı