GA-H61M-DS2 İçin ekran kartı ve işlemci önerisi

Cumhur

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Öncelikle sistemimi yazayım.
* GA-H61M-DS2
* 6 GB (bellek)
* Nvidia Geforce GT640 (e.kartı)
* Intel Core İ3-2120 3.30Ghz (chipset)

Şu anda ki sistemim yukarıda belirttiğim gibidir. Ama artık yeterli gelmiyor oyunlar konusunda. Yeni sistem toplamakta şu an ki bütçem itibari ile mümkün değil. Ekran kartı ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Hiç olmazsa bir süre daha idare ederim. Önerebileceğiniz e.kartı ve işlemci var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el ürün olarak I7 3770 modellerine bakabilirsin. İşlemciyi aldıktan sonra ekran kartına karar veririz, işlemciyi hangi fiyattan alacağın önemli, artan parayla bütçeyi ekran kartına ayıracaksın.

İlgin için teşekkürler öncelikle. İkinci el ürün işine hiç bulaşmak istemiyorum hocam. Söylediğin modellere bakmıştım bende 1.400 lira ile 1.500 lira arasında oynuyor sıfır ürün olarak. 2.000 lira benim en üst sınırım şuanda. Ekran kartı ve işlemciyi o fiyattan kapatabileceğim ürünler olsa daha iyi olur benim için.

3770 modelinin üretimi uzun yıllardır sonlandırılmış bir model, bu işlemciyi ikinci el almaktan başka çare yok. Firmaların elinde kaldıkları saçma sapan fiyatlardan satış yapıyorlar, 1400-1500 TL 3770 almayı düşünme bile, bu fiyatlara R7 ve I7 serisi güncel işlemciler alınıyor zaten.

Son düzenleme:
750 TL'ye I7 3770 buldum hocam ama alma konusunda tereddütlüyüm. Gözümü karartıp almaktan başka çarem yok sanırım, sıfır fiyatları çok uçuk. Peki bu işlemciye ekran kartı olarak ne önerirsin. Benim düşüncem MSI Nvidia GTX 1050 ti.

AMD tarafında R5 1600-1600X, Intel tarafında ise 8400, 8600K, 6700,6700K, 7700K, 7700, 8700K, 8700 bütçeye göre bu modeller seçilebilir. Tabii bu işlemcilere geçtiğinde Anakart ve RAM de değişecek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı