GA-H61M-S2PV - Intel core i3-2120 3.3GHz + Geforce 210 sistem güncelleme

Labwingo

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar şuan ki kullandığım masaüstü bilgisayarım

Anakart: Gigabyte GA-H61M-S2PV
İşlemci: Intel core i3-2120 3.3GHz
Ekran Kartı: Nvidia Geforce 210
Ram: 2 GB (markasını ve modelini bilmiyorum)
İşletim Sistemi: Windows 8.1 x64

Bu sisteme'de nasıl bir değişiklik yapabilirim güncel oyunları low da ve medium ayarlarda oynata bilecek bir ekran kartı takabilir miyim @Recep Baltaş @Ali Güngör önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Bütçe belirtmeniz halinde daha sağlıklı tavsiyeler alabileceğinizi umuyorum.

Ne tarz bir ekran kartları önerileceğini bilemediğim için ekran kartı tavsiyeleri gelince bende bütçemi ona göre ayarlarım ama şöyle belirteyim en fazla 450-500 TL diye bilirim ama derseniz ki şu kesin işine yarar o zaman bütçemi arttırırım.

Böyle bir sisteme hangi ekran kartını eklemeliyim ? bu arada Psu 250 W sanırım onunda değişmesi gerekicek.

O halde Nvidia tarafından GTX 750 Ti sizin için iyi bir ekran kartı olur. Gerek Direct-x 12 desteği gerekse mimarisinin en son nesil olması (Maxwell architecture) sebebiyle. Ayrıca sizin bütçenize uygun. Lâkin şu anda dolar/tl paritesindeki değişimin dolar lehine olmasından dolayı fiyatlar biraz yüksek. GTX 750 Ti alınırken dikkat çekmek istediğim nokta referans tasarım bir ürün almaktan kaçınmanızdır. ASUS, MSİ, EVGA , GİGABYTE, GALAX ... gibi firmaların ürünlerini almanız yerinde olur. Bu ekran kartıyla şu hali hazırdaki sisteminiz ile bir çok oyunu high ve medium da oynayabilirsiniz. Tabiki bu söylediklerim Full HD 1080p ekranda söz konusudur. Eğer monitörünüz daha düşük çözünürlükte ise çok çok daha üstün performans alırsınız zahiren .

Düzenleme:
Nvidia GeForce 210 ekran kartı 30.5 TDP değerine sahip bu değer GTX 750 Ti de 60 TDP yani yaklaşık 30 wattlık bir artış söz konusu bu Maxwell mimarisinin aslında geldiği noktayı göstermesi açısından önemli. PSU konusunda şunu söyleyebilirim. 250 W yerine 350 W bir PSU işinizi görmenize yeter. Tabiki ileride tekrar upgrade yapar, ya da şuan sadece ekran kartı almayıp diğer bileşenleri de değiştirirseniz başka. (bence hiç gerek yok.)

Son düzenleme:
O halde Nvidia tarafından GTX 750 Ti sizin için iyi bir ekran kartı olur. Gerek Direct-x 12 desteği gerekse mimarisinin en son nesil olması (Maxwell architecture) sebebiyle. Ayrıca sizin bütçenize uygun. Lâkin şu anda dolar/tl paritesindeki değişimin dolar lehine olmasından dolayı fiyatlar biraz yüksek. GTX 750 Ti alınırken dikkat çekmek istediğim nokta referans tasarım bir ürün almaktan kaçınmanızdır. ASUS, MSİ, EVGA , GİGABYTE, GALAX ... gibi firmaların ürünlerini almanız yerinde olur. Bu ekran kartıyla şu hali hazırdaki sisteminiz ile bir çok oyunu high ve medium da oynayabilirsiniz. Tabiki bu söylediklerim Full HD 1080p ekranda söz konusudur. Eğer monitörünüz daha düşük çözünürlükte ise çok çok daha üstün performans alırsınız zahiren .

GTX750 Tİ ekran kartını aldığım vakit sistemde herhangi bir darboğaz oluşumu gerçekleşir mi ? birde 250 W psu bu sisteme yetmez diye düşünüyorum kaç w bir psu almalıyım ? (monitörüm 1600x900 çözünürlük'de bir monitör)

www.vatanbilgisayar.com: Asus Gtx750 Ti Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: Kingston 4Gb Ddr3 1333Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar

Bu iki bileşeni eklediğim halde bilgisayar ne durumda olur uyumluluk açısından yeni nesil oyunları kaldırma açısından PSU 250W yeterli olurmu darboğaz yapar mı ?

Darboğaz olmaması gerekir. G3258 Pentium (O.C) 4.4 Ghz işlemci ile bile darboğaz oluşturmuyor. :) Gel gelelim i3 2120 yeterince güçlüdür bu sistem için. 1600x900 çözünürlükte bu ekran kartı işinizi hayli görür diye umarım. 350 wattlık bir PSU bu sistem için yeterlidir. Ramler çok cüzzi miktarda güç tüketirler. Yalnız ASUS alıcaksanız onun yerine bunu öneririm.
www.vatanbilgisayar.com: Asus STRIX GTX750 Ti OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bu modelde belli bir sıcaklığın altında fanlar çalışmayı durdurur. Bu sayede internette dolaşırken fanlar dönmez ve sessiz bir ortam oluşur.

PSU olarak bunu önerebilirim. 350 watt ve 80 plus olan bir PSU bulamadım Vatan Bilgisayar'da. 400 Watt olmasının bir zararı olmaz, yararı olabilir. (80+plus kalite ödülü)

www.vatanbilgisayar.com: XIGMATEK X-CALİBRE SERİSİ 400W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Not: Bütün bu yorum ve tavsiyeleri denemeden sadece varolan bilgi ve kaynaklara dayanarak söylüyorum. Hak verirsiniz ki bütün sistemleri deneyerek tavsiye etmek epey bir maliyet ve zaman ister.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı