GA P-55 ve i5 760 Overclock

merak eden adam

Hectopat
Merhabalar;

Anakartım : GA P-55 USB3
İşlemcim : Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz
Ram : Ramlerimin Mhz hızlarını bilmiyorul CL kaç bilmiyorum
Power : 600W

Öncelikle şunu belirtmek isterim, daha önce hiç overclock yapmadım, bunun için sizden yardım istiyorum. Bana bu işlemci ve anakart ile overclock yapabilir miyim? Yaparsam kaç GHz ye kadar çıkabilirim? Fan voltajını ne kadar yükseltmem gerekir? Nasıl yapacağımı dahil bilmiyorum. Bunu bana anlatabilir misiniz? hangi ayarı ne kadar yükseltmem gerekir? bana sıkıntı çıkartmaması için biraz ayrıntılı ve sade anlayabileceğim şekilde anlatabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cde Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz 1.86GHz olarak yazıyor
bu 1.86GHz ne ikincisi öemlimi önemsiz mi
oyunlarda çok kasıyor ve pc çok yavaş daha kötü sistemi olan arkadaşlarımın bilgisayarlarıad daha hızlı oyunlara benden daha hızlı bağlanıyolar anlamış değilim

peki biraz araştırdım ama
işlemci : Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
anakart : ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

seçtim ramda 8 gb 1600 mhz Cl9 olan bi tane alacam daha sonra sizce bunlar iyimidir ??
ekran kartım R9 270-X Amd Sapphire
bide Fan alacam 50 60 tlye işlemci için yada işlemciyi almışken i7 mi alsam ? ne önerirsiniz pek anlamıyorum araştıra araştıra saçlarım beyazladı ya :)

anakartı beğendim gibide işlemcide halen düşünüyorum emin olamadım bi türlü

Ekran kartını anakartını ve ramleri değiştirmen gerek.

Bu arada işlemcinin TURBO Boost özelliği var.3.4 Ghz de çalışıyor.
nereden anladın 3.4 Ghz ile çalıştığını ben biraz oralarda yukseltmeye calıstımda çok fena oldu eski haline getirdim o 1.86Ghz yazan yer 2.79 du düştü pcnin yavaşladığını hissediyorum aslında yeni nesil oyunlarda çok yavaş ve kasıyor

bide işlemcime göre anakart yok piyasada 1156 socket li onun için anakart değişirse mecburen işlemcide değişecek :(

veya biraz daha araştırdım videolarada baktımda şöyle ucuz bi sistem seçsem benim i5 işlemci ve anakarttan daha iyi bi performans alabilirmiyim ki ? ne dersiniz ?
  • Intel Pentium G3258 işlemci
  • ASUS H81M- PLUS LGA 1150 DDR3-1600 MHz
  • Cooler Master Blizzard T2 Mini İşlemci soğutucu
  • G.Skill 4GB 1600 MHz DDR3 RAM x2

güzel bi anakart ve işlemci önerebilirmisiniz valla kafam çok karıştı kredi kartı ile alacam aylık ödeme 175TL i 6 aylık geçmemesi lazım yada toplamı 1000 tl felan olsada olur anakart, işlemci, ram, ve işlemci soğutucu alabilmem lazım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı