GA-X58A-UD5 sistem Boot olmuyor

Ballistix

Kilopat
Daha fazla  
Elimde eski bir makine var.
İşlemci fanını söktüm, işlemciyi sökmedim. Macunu yeniledim ve fan montajını yaptım. Sistem Boot olmuyor. Görüntü yok. Board C1 yani bellek hatası veriyor. 2 adet DDR3 8 GB RAM var. Slotlar değiştirildi, tekli ve ikili denendi ama nafile. Boot olmadı.

F227CECE-9BC3-4FF9-AD7E-6113CE6251EB.jpeg

484077BC-EE54-4CA1-B72E-A14C3D261FD0.jpeg

Yardımcı olacak kimse yok mu?

Son düzenleme:
Konumda gördüm yardım etmek isterim. İşlemciyi ve bellekleri tekrar takmakta fayda var. Ne zaman bilgisayarı temizlesem ya da bir donanım değişikliği yapsam sürekli C1 hatası alıyorum. Bazen işlemciyi söküp takmak da işe yaramıyor.

İşlemciyi söküp takmak işe yaramadığı zaman ise belleklerin yerlerini değiştirerek deniyorum ama genelde işlemciyi söküp takmak işe yarıyor.

Konumda da belirttiğim gibi Gigabyte destek C1 in bir hata kodu olmadığını söylüyor, benim tahminim statik elektrik birikmesinden kaynaklı bir problem.

Konumda gördüm yardım etmek isterim. İşlemciyi ve bellekleri tekrar takmakta fayda var. Ne zaman bilgisayarı temizlesem ya da bir donanım değişikliği yapsam sürekli C1 hatası alıyorum. Bazen işlemciyi söküp takmak da işe yaramıyor.

İşlemciyi söküp takmak işe yaramadığı zaman ise belleklerin yerlerini değiştirerek deniyorum ama genelde işlemciyi söküp takmak işe yarıyor.

Konumda da belirttiğim gibi Gigabyte destek C1 in bir hata kodu olmadığını söylüyor, benim tahminim statik elektrik birikmesinden kaynaklı bir problem.
Merhaba hocam. İşlemciyi de ramleri de defalarca söküp taktım. Yanıt alamıyorum boot olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ben şöyle bir çözüm buldum: 2 tane aynı model ama aynı değerlere sahip olmayan bellekten bu problemi yaşıyordum. Bir belleği takıp sonradan XMP açtığımda problem çözüldü.

XMP belleği overclock ederek iki belleği de aynı değerlere getirdiği için sorunsuz şekilde boot oldu bilgisayar.

Arkadaşlar C1 hatası alıyorum. Ram yerlerini değiştirdim. Ana kart cmos 10 saniye basılı tutuo sıfırladım.. c1 hatasını nasıl çözeceğim bulamadım.

Dosya Ekleri

• D82CA7F4-3CBC-499E-AC1F-B9514957A96E.jpeg
    D82CA7F4-3CBC-499E-AC1F-B9514957A96E.jpeg
    225,9 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Geri
Yukarı