Gainer işe yarar mı?

• Konuyu başlatan Xei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 443

Xei

Decipat
Merhaba, uzun süredir şehirden uzakta yaşıyorum ve sürekli evdeyim. Yemek iştahım kalmadı, bazen bir günü aç ve susuz geçiriyorum. Normalde yemeyi severim, ama bir yılda 75 kilodan 50 kiloya düştüm. Hareketsizim, kalorisi yüksek yemekler ve gainer ile kilo alabilir miyim? Günlük kalori ihtiyacımı nasıl öğrenirim?

Kendinize bir rutin oluşturup sabah erken kalkıp dışarda biraz koşu vs yapsanız ardından sağlıklı bir kahvaltı yapıp spora hafif hareketle ile devam edip hayatınıza biraz hareket katmanız iştahınızı açar ve hem sağlıklı beslenir hem kas kütlesi ile kilo alımı sağlarsınız.

Gerçek yemekten kastınız nedir?
Takviye gıda yerine sebze meyve :D pişirilebilen anne yemekleri tarzından bahsediyor.

Gerçek yemekten kastınız nedir?
Gainer karbonhidratlı protein tozu. Hiçbir öğünün yerini tutamaz supplementler. Kullanıcaksanız yine de ona göre düzgün bir kilo alma diyeti yapmalısınız. Tek başına kurtarmaz. Bazal metabolizma hızınızı bulun internetten. BMI Calculator yazarsanız çıkar. O değerin 200 300 fazlasını alarak kilo alabilirsiniz.

Kalorisi yüksek besinler tüketerek kilo alabilirsiniz. Gainer kilo aldırır fakat içerisinde maltodekstrin bulunan gainerlar şekerden daha çok kan şekerini yükselttiği için önermiyorum. Gerekli kalori için aşağıdaki siteye bir göz atmanı tavsiye ederim. Gainerin amacı normal yemeğin yerini tutması değil eksik olan miktarı tamamlamaktır. Normal düzenli beslenmenin yanına gainer ile eksik kalan kalori ve karbonhidrat açığını kapatabilirsin. Normal alman gereken kaloriden 500kcal fazla alırsan kilo almaya başlarsın. Fazla kalori almak sizi ileriye değil geriye götürebilir. Normalden fazla almak sizi yağlandırabilir. Gerekli miktarın cok üzerine çıkarsanız yağlanırsınız.

Kendinize bir rutin oluşturup sabah erken kalkıp dışarıda biraz koşu vs yapsanız ardından sağlıklı bir kahvaltı yapıp spora hafif hareketle ile devam edip hayatınıza biraz hareket katmanız iştahınızı açar ve hem sağlıklı beslenir hem kas kütlesi ile kilo alımı sağlarsınız.

Takviye gıda yerine sebze meyve :D

Hocam bu dediğinizi çok denedim ama maalesef 4 5 günden ileriye gidemiyorum arada kalan birkaç günüde gainer ile geçiştirmeyi düşündüm.

Gainer yemeğin yerini tutmaz. Düzgün yemek yiyin.

Kalori İhtiyacını Hesapla - Fit Yemek bu siteden yaklaşık gereken kaloriyi görebilirsin. Gaineri yemekten sonra yemen çok önemli gainer içilebilir olduğundan doysan bile bir miktar karbonhidrat almanı sağlar.

Spor yaparak kullanmanı öneririm diğer türlü göbekten baska yararı olmaz.

Görselde göründüğü üzere bu ihtiyacı nasıl besinlerle karşılayabilirim günlük olarak örnek verebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.02.10 - 21.19.24.10.png
    Desktop Screenshot 2025.02.10 - 21.19.24.10.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Geri
Yukarı