Gainward Phoenix RTX 3080 Ti Değerler ve ses normal mi?

SezerBey98

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba RTX 3080 Ti Gainward Phoenix satın aldım. 4K çözünürlükte Ultra seviye oyun oynamaktayım. Kartımın MSI Afterburner veya kendi yazılımından fan ayarı yapmama rağmen oyun içi ekran kartım %100 fan hızında 4000 RPM devirde çalışıyor. Kart 82 derecenin aşağısına asla düşmüyor. Ayrıca oyunlarda FPS kaybım mevcut sebebini anlamadım. Sizce bu durumun kaynağı nedir? Aynı marka modeli kullanan var mı, varsa çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba RTX 3080 Ti Gainward Phoenix satın aldım. 4K çözünürlükte Ultra seviye oyun oynamaktayım. Kartımın MSI Afterburner veya kendi yazılımından fan ayarı yapmama rağmen oyun içi ekran kartım %100 fan hızında 4000 RPM devirde çalışıyor. Kart 82 derecenin aşağısına asla düşmüyor. Ayrıca oyunlarda FPS kaybım mevcut sebebini anlamadım. Sizce bu durumun kaynağı nedir? Aynı marka modeli kullanan var mı, varsa çözümü nedir?
Merhaba 3 ay kadar o kartı kullandım ama sesini hiç duymadım diyebilirim ısı problemi hiç yaşatmamıştı ne zamandır kullanıyorsunuz kartı ve kasanızı merak ediyorum kasanızdan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirmisiniz ? Kasanızın hava akışı ne durumda veya isterseniz cam kısmını söküp birde o şekilde denermisiniz eğer sorun yaşamazsanız anlarız ki kasanızın hava akışı iyi değil.

Merhaba 3 ay kadar o kartı kullandım ama sesini hiç duymadım diyebilirim ısı problemi hiç yaşatmamıştı ne zamandır kullanıyorsunuz kartı ve kasanızı merak ediyorum kasanızdan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilir misiniz? Kasanızın hava akışı ne durumda veya isterseniz cam kısmını söküp bir de o şekilde dener misiniz eğer sorun yaşamazsanız anlarız ki kasanızın hava akışı iyi değil.

Merhaba tekrar. ASUS Prime AP201 model kasa kullanıyorum. Ürünün her yanı mesh ve sadece 1 adet egzoz fan bulunmakta. CPU sıcaklığım ortalama 55 derece çalışıyor. Ekran kartım ise maalesef %100 devirde 4000 RPM hızında 82 dereceden aşağı düşmemekte. Bütün şanssızlıklar beni buluyor. 3080 Ti aldığım için yüzüm gülmesi gerekirken şu an kara kara düşünüyorum. Kart 6 aydır kullanılıyor.

Merhaba tekrar. ASUS Prime AP201 model kasa kullanıyorum. Ürünün her yanı mesh ve sadece 1 adet egzoz fan bulunmakta. CPU sıcaklığım ortalama 55 derece çalışıyor. Ekran kartım ise maalesef %100 devirde 4000 RPM hızında 82 dereceden aşağı düşmemekte. Bütün şanssızlıklar beni buluyor. 3080 Ti aldığım için yüzüm gülmesi gerekirken şu an kara kara düşünüyorum. Kart 6 aydır kullanılıyor.
Bir sorun olduğu gerçekten çok açık 6 ayda o hale gelecegine inanamıyorum , acaba 2nci el olarak mı satın almıstınız ? sıfır aldıysanız acaba garantiye mi gönderseniz ? Eğer 2nci el aldıysanız mining ' de kullanıldıysa belki termal macunu ve pedleri değişmesi gerekiyor olabilir.

Bir sorun olduğu gerçekten çok açık 6 ayda o hale gelecegine inanamıyorum, acaba 2nci el olarak mı satın almıstınız? Sıfır aldıysanız acaba garantiye mi gönderseniz? Eğer 2nci el aldıysanız Mining'de kullanıldıysa belki termal macunu ve pedleri değişmesi gerekiyor olabilir.

İkinci el aldım fakat güvenlik bandı kaldırılmamıştı. Garantisi devam ediyor. Muhtemelen garantiye vereceğim ama ne kadar süre içerisinde bana dönerler ne olur bilmiyorum. Son çare bu olacak gibi görünüyor.

İkinci el aldım fakat güvenlik bandı kaldırılmamıştı. Garantisi devam ediyor. Muhtemelen garantiye vereceğim ama ne kadar süre içerisinde bana dönerler ne olur bilmiyorum. Son çare bu olacak gibi görünüyor.
Anladım , büyük ihtimalle dediğim gibi bir süre mining'de kaldıgı icin termal macunu ve termal pad'i değişmesi gerekiyor. Termal macun olarak mx-4 cok fazlasıyla yetersiz kalıyor mx-5 gerekiyor ve padler icin thermalright almalısınız bir cogu sitede 2mm ve 3mm diye geçer bu hatayı yapmayın 3mm kullandıgınız da sorun çıkarıyor 1mm ve 2mm kullanmalısınız , arkadasımın kartında denemiştik. 3mm'de hüsran yaşamıştık.. Umarım garanti kartınızın macununu değiştirir sizde bu yükten kurtulursunuz. Son olarak o kart cidden güzel kart moralinizi bozmayın sonuç olarak sadece termalleri değişecek :)

Anladım, büyük ihtimalle dediğim gibi bir süre Mining'de kaldıgı icin termal macunu ve termal Pad'i değişmesi gerekiyor. Termal macun olarak MX-4 cok fazlasıyla yetersiz kalıyor MX-5 gerekiyor ve padler icin thermalright almalısınız birçoğu sitede 2mm ve 3mm diye geçer bu hatayı yapmayın 3mm kullandıgınız da sorun çıkarıyor 1mm ve 2mm kullanmalısınız, arkadasımın kartında denemiştik. 3Mm'de hüsran yaşamıştık. Umarım garanti kartınızın macununu değiştirir sizde bu yükten kurtulursunuz. Son olarak o kart cidden güzel kart moralinizi bozmayın sonuç olarak sadece termalleri değişecek :)

Ben bu kartı garanti servisine yollayayım çünkü ben değiştirirsem garanti dışı kalır. Garantisiz RTX 3090'ı reddettim sırf garantisi bulunmadığından dolayı. Umarım endeks bilişim bu sorunu çözebilir.

Ben bu kartı garanti servisine yollayayım çünkü ben değiştirirsem garanti dışı kalır. Garantisiz RTX 3090'ı reddettim sırf garantisi bulunmadığından dolayı. Umarım endeks bilişim bu sorunu çözebilir.
Aynen öyle garanti umarım macunu yeniler ve siz bu masraftan kurtulursunuz :)

Aynen öyle garanti umarım macunu yeniler ve siz bu masraftan kurtulursunuz :)
Ayrıca garanti süreciyle alakalı bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Merhaba tekrar. Ekran kartın sorunsuz olduğu için tarafıma geri ulaştırıldı. Sıcaklık değerleri normal olduğu belirtildi. Bu yüzden kartı değişim yapmadılar. Geç dönüş yaptım kusura bakmayın 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı