Gainward RTX 5070 vs PNY RTX 5070

Bütçe
50-55K

SwordW

Femtopat
Daha fazla  
İncehesap üzerinden 5070'li bir sistem alacağım. Ryzen 5 7500F ve RTX 5070 kombinlemek istedim bütçem ort 50-55 arası. 60 görmemesi gerek hazır sistem buldum fakat ekran kartındaki markaların ikisi de hiç duymadığım marka isimleri, aralarında fiyat farkı yok. Hangisi sizce iyidir?

Dosya Ekleri

• gpu.jpg
    gpu.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 10
İncehesap üzerinden 5070'li bir sistem alacağım. Ryzen 5 7500F ve RTX 5070 kombinlemek istedim bütçem ort 50-55 arası. 60 görmemesi gerek hazır sistem buldum fakat ekran kartındaki markaların ikisi de hiç duymadığım marka isimleri, aralarında fiyat farkı yok. Hangisi sizce iyidir?
Birbirlerinin muadilleri modeller. Fark etmez.

Sistemin linki var mı bu arada?

PNY modelini yapıştır. Gainward'ın Python serisi malzeme kalitesi olarak biraz daha giriş seviyesi kalıyor (plastik arka plaka vs.). PNY hem OC modeli geliyor hem de soğutma bloğu ve arka plakası (metal) daha tok/kaliteli. Uzun vadede sıcaklık ve ses konusunda PNY daha memnun eder. Bir de her ne kadar aynı fabrikadan çıksalar da PNY daha çok kart üreticisinin referans değerlerine sadık kalıyor, mesela eminim ki PNY modelinin soğutma bloğu Gainward'a göre kalındır. Ben severim PNY'yi.

Anladım hocam peki fps değerleri ne durumda olur bilindik markalara göre asus gigabyte veya msı gibi markalara kıyasla bir farklılık olurmu fps ve sıcaklıkda. @polat.cbk

Son zamanlarda AMD nin 9070xt kartında çok fazla soket yanma olayları ortaya çıktığı için amd tercih etmeme taraftarıyım nvidia almak daha mantıklı geliyor. Ayrıca ram fiyatlarından dolayı da tek slot 16gb ram tercihinde bulundum ileride bir 16 daha alıp yoluma bakarım hocam.

Anladım hocam peki fps değerleri ne durumda olur bilindik markalara göre asus gigabyte veya msı gibi markalara kıyasla bir farklılık olurmu fps ve sıcaklıkda. @polat.cbk
Markalar arası FPS farkı %1 bile değildir, hepsi aynı GPU çipini kullanıyor sonuçta. Yani Asus ROG Strix alan adamla PNY alan adam oyunda aynı kare hızını görür. Aradaki tek fark 'silikon şansı' dediğimiz, markadan bağımsız şans faktörüdür.

Sıcaklık konusunda ise PNY'nin bu modeli, MSI'ın giriş seviyesi 'Ventus' veya Gigabyte'ın 'Windforce' modellerinden genelde daha serin çalışır. Asus TUF gibi tepe modellerle yarışır. Yani gidip Asus/MSI ismine fazladan binlerce lira ödemek sana oyun performansı olarak geri dönmez, sadece marka etiketine para vermiş olursun. PNY bu kartta soğutma işini gayet iyi yapmış, pişman etmez. Hatta kartı eline alınca Nebi Akgün'ün overclock/undervolt 5080 videosunu birebir uygulayabilirsin. Orada diğer kartlar hakkında da nasıl yapman gerektiğini söylüyor.

Son zamanlarda AMD'nin 9070XT kartında çok fazla soket yanma olayları ortaya çıktığı için AMD tercih etmeme taraftarıyım NVIDIA almak daha mantıklı geliyor. Ayrıca RAM fiyatlarından dolayı da tek slot 16 GB RAM tercihinde bulundum ileride bir 16 daha alıp yoluma bakarım hocam.

9070 XT'nin soket yanma sorunu yok 2 tane Reddit'te konusu açıldı ve onların sorunu da hem yeni pin olması hem de yanlış takmış olmaları bölgesel yanık mevcut kabloda. 60K'ya kadar alacağınız sistemde Pulse gibi modeller olacaktır onların da güç girişleri eski tip onlarda zerre sorun çıkarmaz.

9070 XT'nin performansı 5070 Ti ile aynı 5070 yanlarına bile yaklaşamıyor oyunlardaki fark bariz şekilde üzer. Yapay zeka işiniz yoksa 5070 parasına 9070 XT sistem alıp geçin isterseniz önerimi de yapabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı