Galax 1660 Super Core Clock

Katılım
3 Mart 2019
Mesajlar
4.028
Çözümler
108
Galax 1660 Super ekran kartını kullanan arkadaşlar, Core Clock değeri açık şekilde maksimum frekansta iken MSI Afterburner değerlerini paylaşmanızı rica ediyorum. Aşırtma ile maksimum 1815-1845 çekirdek hızı değerleri olan kart, ağır oyunlarda ve zorlayıcı grafik kısımlarında 1920 MHz'de sabitleniyor. Kart ile ilgili ısı problemim var, bununla alakalı olabilir mi diye düşünüyorum. Gereğinden fazla voltaj ya da hız aşırtma yapılmış olabilir mi karta acaba, fabrikasyon bir problemden bahsediyorum, yoksa 1920 MHz'e çıkması normal mi bu kartın. Kullanan arkadaşlar fikirlerini ve değerlerini paylaşır ise çok sevinirim. Sıcaklık değerleri 1920 MHz %99 GPU load olduğunu varsayarsak 81-82 derecelere çıkabiliyor. Odayı serinleterek ve kasa kapağını açarak da denedim pek fark etmiyor. V-Sync açık kullansam bile 1920 MHz görülen yerlerde sıcaklık hızlı şekilde artıyor. Mecburen bazı ayarları kısarak ve optimum güç seçeneğini açarak 1200 MHz'de kullanıyorum sistemi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi yazılımı olan Xtreme Tuner Plus üzerinde değerler nasıl? Merak ettiğim bir konu gerçekten.
Orada maksimum boost olarak 1800 gözüküyor ilginç bir şekilde. 1Click OC kullandığımda ise 1815'e çıkmakta maksimum. MSI Afterburner üzerinden Core Clock değerini manuel olarak 120 Mhz azaltıp 1800'de kullanmayı denedim, fakat bu sefer stabil çalışmadığını fark ettim. Çok tuhaf bir durum. Aynı şekilde GPU-Z'de de 1800 gözüküyor Boost Mhz değeri.
 
Son düzenleme:
MSI Afterburner ile ilgili bir sıkıntı var sanırım.

Xtreme Turner ayarları ile kullandığınız zaman sıkıntı oluyor mu?
Değişen bir şey olmuyor hocam maalesef, stok ayarda aynı şekilde 1920 Mhz'i görüyor. Özellikle Galax 1660 Super kullanan arkadaşların değerlerini görmek istediğimi belirttim ama ses yok kimseden. Aynı düzeyde olan AMD ekran kartı ile aynı dereceleri, hatta daha yüksek değerleri görmek cok saçma bir durum.
 
Voltaj değerleri ve tükettiği güç ne kadar oluyor?
Şu an işteyim, eve geçtiğimde voltaj değerlerini paylaşacağım. Merak ettiğim nokta frekans değeri idi.
Düzenleme
Voltaj değerlerinde bir sorun bulunmamakta. Problemin kaynağı Core Clock. Mhz bazında düşürdüğümde ısınma olmuyor zaten.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı