Galax 1660S sistemde bir anda ekran gidiyor

omercemsimsek2

Femtopat
Daha fazla  
RAM
4.2
Ekran kartı
GALAX 1660S
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 3 3200G
Merhaba, Galax 1660S ekran kartımda bazen ekran aniden gidiyor ve ekran kartının fanları %100 dönmeye başlıyor. Ama arkada sesler gitmiyor Spotify kısa yoluyla şarkıyı kapatıp açabiliyorum. İşlemcim Ryzen 3 3200G onunla alakası varsa. Ne yapsam düzelir yardımcı olur musunuz? Performanstan feragat edip sorunu çözebilirim.
(ek olarak bu sorun ekran kartının kendi software'ini kurup fanı manuel olarak %100 e falan getirip tekrar default hale getirdikten sonra oldu. uygulamayı sildim. fakat sorun düzelmedi. onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum ama sadece bilgi.)

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp NVCleanstall ile temiz şekilde kurun.

2 dk azmin 15dk olmalı 1080p 8X MSAA açık şekilde. Eğer kapanmaz ise sorun ekran kartı kaynaklı değildir yüksek ihtimalle.
16 dakika yaptım max 80 dereceyi gördü ve kapanmadı. sonra tam size cevap vermeye girerken elim kasaya hafif bir çarptı ve ekran gitti fanlar %100 dönmeye başladı bilgisayar boştayken. ekran kartına bağlanan psu kablosunu çıkartıp taktım. elim kasaya çarpınca kapandı???

16 dakika yaptım max 80 dereceyi gördü ve kapanmadı. sonra tam size cevap vermeye girerken elim kasaya hafif bir çarptı ve ekran gitti fanlar %100 dönmeye başladı bilgisayar boştayken. ekran kartına bağlanan psu kablosunu çıkartıp taktım. elim kasaya çarpınca kapandı???
Valla değişik bir durum.Kasanın yan kapağını açıp kullanın kapanmaz ise sorun sıcaklıktan olabilir.Ekran kartı driverını güncelleyin ayrıca.

Vallahi değişik bir durum. Kasanın yan kapağını açıp kullanın kapanmaz ise sorun sıcaklıktan olabilir. Ekran kartı driverını güncelleyin ayrıca.

Öneri için cok teşekkür ederim. Ekran kartına baglanan kablo kasanın camı yüzünden biraz eğik duruyormuş yani zorluyor gibiymiş şu an gördüm bilmem etki eder mi? Dediğiniz gibi ekran kartı driverini DDU ile sildim bilgisayarı yeniden başlattım. Şimdi tekrar kuruyorum. Bu arada BIOS sürümüyle ilgili olabileceğini okudum. 1.5 senedir kullanıyorum bu bilgisayarı ama hiç güncellemedim. Alakalı olabilir mi?

Öneri için cok teşekkür ederim. Ekran kartına baglanan kablo kasanın camı yüzünden biraz eğik duruyormuş yani zorluyor gibiymiş şu an gördüm bilmem etki eder mi? Dediğiniz gibi ekran kartı driverini DDU ile sildim bilgisayarı yeniden başlattım. Şimdi tekrar kuruyorum. Bu arada BIOS sürümüyle ilgili olabileceğini okudum. 1.5 senedir kullanıyorum bu bilgisayarı ama hiç güncellemedim. Alakalı olabilir mi?
BIOS ile alakalı olacağını çok sanmıyorum. Kapanma sorunu varken BIOS güncellemeye çalışmayın derim anakart mefta olabilir. Ekran kartı Power kablosu çok eğik değil ise sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı