Galax 2060 Super 3 fanlı alınır mı?

Fırat.Swesck

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce hiç Galax bir ekran kartı kullanmadım. 3 fanlı model olmasına rağmen malzeme kalitesi ve soğutma bloklarından kart beni pek tatmin etmedi. Soğutma performansı nasıldır? Kasa olarak Corsair Carbide SPEC-05 kullanıyorum önde 3 fan, 1 egzoz ve tepede 1 fan var yeterli derece soğuma sağlayabilir miyim? Bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Galax 2060S 8gb 256bit 3 fanlı modelini kullanıyorum. Tahminen 1.5-2 sene önce 4k bandında almıştım kartı. Öyle detaylıca açıp da derecesi 90 mı olmuş 70 miymiş bakan birisi hiç olmadım. Bu tarz şeylerle uğraşacağımı da sanmıyorum ancak şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar hiçbir oyunda (1080p Yüksek ayarlar - Hatta şu an ASC Valhallayı oynuyorum ve Ultra ayarlarda kasmadan akıyor oyun) beni üzmedi. Kasma, donma vb hiçbir problem yaşamadığımı belirtmem gerekiyor.​

Soğutma standartlarını sağlıyor. Lakin bu saatten sonra RTX 2060 Super'e de para verilmez. Hem Nvidia hem de AMD tarafında çok makul kartlar var.
Sıfır bir kart alma imkanım yok kartı 4.300 civarına alacağım. Şuanda makul bir düz 2060 bile 3700 den başlıyor. Amd ye ise kesinlikle bulaşmam.

Galax 2060S 8gb 256bit 3 fanlı modelini kullanıyorum. Tahminen 1.5-2 sene önce 4k bandında almıştım kartı. Öyle detaylıca açıp da derecesi 90 mı olmuş 70 miymiş bakan birisi hiç olmadım. Bu tarz şeylerle uğraşacağımı da sanmıyorum ancak şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar hiçbir oyunda (1080p Yüksek ayarlar - Hatta şu an ASC Valhallayı oynuyorum ve Ultra ayarlarda kasmadan akıyor oyun) beni üzmedi. Kasma, donma vb hiçbir problem yaşamadığımı belirtmem gerekiyor.​
Çok teşekkür ederim. Bir ara derecelerine bakabilir misin acaba ?

Bir de psu 550w 80+ corsair kullanıyorum işlemcim ryzen 5500 ram 16 gb bu power supply yeterli olur mu? hesaplayıcıdan baktığımda yeterli olduğunu gördüm toplam güç tüketimi fanları abarttığımda bile 360w tı.

Çok teşekkür ederim. Bir ara derecelerine bakabilir misin acaba ?

Bir de psu 550w 80+ corsair kullanıyorum işlemcim ryzen 5500 ram 16 gb bu power supply yeterli olur mu? hesaplayıcıdan baktığımda yeterli olduğunu gördüm toplam güç tüketimi fanları abarttığımda bile 360w tı.

Açıkçası bakarım dersem yalan söylemiş olurum. İnan bu tarz işlerle hiç alakam da yok. Bu kadar detaylı incelemenin fayda sağlayacağını da sanmıyorum. Kart 70 derecede çalışsa veya 80 derecede çalışsa ne fark edecek? Önemli olan verimli şekilde çalışıp çalışmaması ki ben yaklaşık 2 senedir en ufak sorun yaşamadım inanın. İnsanların aşırı derecede takıntı yaptığını düşünüyorum bu işleri. Kurcalamak ve sorun bulmak istedikten sonra sorun bolca bulunur.

Psu konusuna gelecek olursam benim sistemi aşağıdaki gibi. Kullandığım PSU ise Asus ROG-Strix-650G 650W 80+ Gold Güç Kaynağı. Sizin sisteme yeterli olur mu olmaz mı pek bilgim yok bu hususta.

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W,
Asus PRIME X570-P DDR4 S+GL AM4 (ATX),
Galax RTX 2060S 8gb GDDR6 256 Bit (1Click OC),
Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah,
Crucial P2 500GB SSD m.2 2300/940 MB/s NVMe PCIe,
Asus ROG-Strix-650G 650W 80+ Gold Güç Kaynağı,
Asus TUF Gaming GT501 Mid Tower Kasa​

Merhaba, daha önce hiç Galax bir ekran kartı kullanmadım. 3 fanlı model olmasına rağmen malzeme kalitesi ve soğutma bloklarından kart beni pek tatmin etmedi. Soğutma performansı nasıldır? Kasa olarak Corsair Carbide SPEC-05 kullanıyorum önde 3 fan, 1 egzoz ve tepede 1 fan var yeterli derece soğuma sağlayabilir miyim? Bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Herkese teşekkür ederim. Tercihimi Galax 2060 super 3 fan dan yana yaptım. Kasam corsair carbide spec 05, max 80 dereceyi görüyorum yazın fan hızını arttırıp kullanıcam, karttan gayet memnunum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı