Galax 3060 Ti 11.500 TL!

Hocam Ethereum Pow'dan Pos'a geçiyor. İngilizceniz varsa eğer Proof-of-stake (PoS) | ethereum.org buradan nelerin değiştiğini görebilirsiniz ama bizi ilgilendiren kısmı özetlersem Pow'da yeni blok üretimi ve blokların doğrulanması için madencilik yapılıyordu. Yeni sistemde ise(pos) mevcut ETH'ler kitlenerek yani cüzdanda tutularak bu işlemler yapılacak ve bunu teşvik etmek için de pasif gelir elde edilecek.

Staking mi yani?

Hocam Ethereum PoW'dan PoS'a geçiyor. İngilizceniz varsa eğer Proof-of-stake (PoS) | ethereum.org buradan nelerin değiştiğini görebilirsiniz ama bizi ilgilendiren kısmı özetlersem PoW'da yeni blok üretimi ve blokların doğrulanması için madencilik yapılıyordu. Yeni sistemde ise(PoS) mevcut ETH'ler kitlenerek yani cüzdanda tutularak bu işlemler yapılacak ve bunu teşvik etmek için de pasif gelir elde edilecek.
Özet?

Daha da düşmesini bekliyorum. Özellikle Ethereum 2.0 bu yıl içerisinde yayınlanıp madenciliği bittiğinde Türkiye'de masrafları karşılayabilecek kazmaya değer bir coin olacağını sanmıyorum çünkü Ethereum'dan sonra en karlı coin bile Ethereum'un yarısı kadar kazanç getirmiyor. Yurt dışında da madencilik işi azalır diye umuyorum. Tabii yine yaparlar ve diğer kazılabilir coinlerin değerlenmesini beklerler ancak Ethereum gibi sonuç almayacaklar. Umuyorum ki söylendiği gibi Ethereum madenciliği gerçekten biter.
ERG, ETC, RVN, CFX ve SERO gibi coinler varken madenciliğin biteceğine inanmak... En kötü FIRO, BEAM, AION, BTG veya CTXC kazılır.

Şuan piyasadaki durgunluğu/düşüşü fırtına öncesi sessizliği diye tanımlayabiliriz eğer ETH 2.0 sonrası karlardaki düşüş beklenenden fazla kalmazsa kart bulamayacak yine kimse.

ERG, ETC, RVN, CFX ve SERO gibi coinler varken madenciliğin biteceğine inanmak... En kötü FIRO, BEAM, AION, BTG veya CTXC kazılır.

Şuan piyasadaki durgunluğu/düşüşü fırtına öncesi sessizliği diye tanımlayabiliriz eğer ETH 2.0 sonrası karlardaki düşüş beklenenden fazla kalmazsa kart bulamayacak yine kimse.
Madencilik bitecek demedim ki zaten azalacak hatta bizim gibi enerji fiyatları yükselen ülkelerde tercih edilmeyecek dedim. Ethereum'un prime döneminde verdiği kazanç diğer coinleri 2'ye 3'e katılıyordu. Zaten bu yüzden bir dönem resmen kart bulunamıyordu. Bir coinin tekrar o seviyelere gelmesi pek kolay değil çünkü Ethereum'un teknolojisi de çok iyiydi. Türkiye içinde insanlar bu işe kısa vadeli bakıyor enerji fiyatlarının da arttığını göz önünde bulundurursak Türkiye'de bitme noktasına gelir diye düşünüyorum. Sadece uzun vadeli yatırım yapacak insanlar kazım yapmaya devam eder düşüncesindeyim.

Madencilik bitecek demedim ki zaten azalacak hatta bizim gibi enerji fiyatları yükselen ülkelerde tercih edilmeyecek dedim. Ethereum'un Prime döneminde verdiği kazanç diğer coinleri 2'ye 3'e katılıyordu. Zaten bu yüzden bir dönem resmen kart bulunamıyordu. Bir coinin tekrar o seviyelere gelmesi pek kolay değil çünkü Ethereum'un teknolojisi de çok iyiydi. Türkiye içinde insanlar bu işe kısa vadeli bakıyor enerji fiyatlarının da arttığını göz önünde bulundurursak Türkiye'de bitme noktasına gelir diye düşünüyorum. Sadece uzun vadeli yatırım yapacak insanlar kazım yapmaya devam eder düşüncesindeyim.

Enerji maliyetinin fazla bir onemi yok kazanilan para birimi dolar TL olsa hakli olurdun.

Enerji maliyetinin fazla bir onemi yok kazanilan para birimi dolar TL olsa hakli olurdun.

İnşallah tamamen biter. Benim temennim ve düşüncem bu yönde. Bu arada enerji fiyatlarının önemi var çünkü Türkiye'de bu işi yapan birinin düşündüğü ilk şey kartlar kendi masrafını ne kadar sürede çıkarır ve beni ne zaman kara geçirmeye başlar. Sonuçta bu kartlar da dolarla satılıyor.

Erg, ETC, RVN, cfx ve sero gibi coinler varken madenciliğin biteceğine inanmak... En kötü fıro, beam, aıon, btg veya ctxc kazılır.

Şu an piyasadaki durgunluğu/düşüşü fırtına öncesi sessizliği diye tanımlayabiliriz eğer ETH 2.0 sonrası karlardaki düşüş beklenenden fazla kalmazsa kart bulamayacak yine kimse.

Çok merak ediyorum. Acaba ETH bittiği zaman o kadar hash ne olacak. Kazım zorluğu nereye gidecek. Herkes tek taraflı düşünüyor, kimse ETH bitince bu kazicilar ne olacak hangi coinler e yönelecek diğer coinler in zorluğu hayvanı bir şekilde artacak demiyor. Gerçeği söylemiyor. ETH'den çıkan hash oranının %50'si bile diğer coinler e dagilsa 10 TL 2 TL'ye düşer getirisi. Ha sen RVN'nin ergo nün vs artık her neyse 1000 dolar olacağıni umut edersen ileride o zaman başka. Kazmaya devam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı