Galax 5070 1-Click OC vs Colorful Battle-AX 5070

Eve geçince detaylı yazayım hocam.

@The Man From E.A.R.T.H. islemcinin PBO ayari enabled seklindeydi. Bu durumdayken 7500F 110W'a kadar cekiyor. Auto seciliyken 90W ustunu gormemisti diye hatirliyorum. Guc kaynagini cok zorlamamak icin otomatige almam daha mi dogru olur? Aslinda surekli 110W'a cikmiyor sadece %100 yuk
altinda ama yine de sorayim.
Çok aşırı bir fark olmaz hocam, otomatikte bırak gitsin.
@The Man From E.A.R.T.H. şu 12VHPWR denen psikolojisi bozuk kablo yerine oturmuyor. ne kadar guc uygularsan uygulayayim cok minik bir aralik kaliyor. Klips de yerine oturmamis ufak boşluğu var. Klipse bastirip ittiriyorum yine girmiyor. Normal mi bu? Biraz daha bastirsam parcalara zarar gelecek.
4 tane vidayı sıkana kadar durduk yere 4 sefer soketinden gevşemişti benim elimde de, tek kelimeyle lanet gibi bir kablo hocam. Özellikle işte dönüştürücü olup onunla oturmaması da ayrı bir komedi ve saçmalık. Bir de çok ufak bir detay ama 12VHPWR ve 12V2X6 konektörleri aynı olsa da çok minimal seviyede farkları var.
Kabloyu biraz daha oturttum ama asagidaki kucuk pinlerde yine bosluk var. Klips oturdu ama yerine. Ustteki pinler de oturdu. Cam da biraz kabloya baski yapiyor onun da faydasi olur belki. Bu donusturucuyu kim tasarladiysa hakkinda cok iyi seyler dusunuyorum.
Fotoğraftaki şekilde benim içime sinmedi hocam, tam girmişe benzemiyor. Onu iyice bir kontrol edin. 5070 eriyecek güç çeken bir kart değil ama düzgün oturmama durumunda ne olur bilemiyorum.
Size native 12V'lu bir PSU lazım :D

Son düzenleme:
Eve geçince detaylı yazayım hocam.

Çok aşırı bir fark olmaz hocam, otomatikte bırak gitsin.

4 tane vidayı sıkana kadar durduk yere 4 sefer soketinden gevşemişti benim elimde de, tek kelimeyle lanet gibi bir kablo hocam. Özellikle işte dönüştürücü olup onunla oturmaması da ayrı bir komedi ve saçmalık. Bir de çok ufak bir detay ama 12VHPWR ve 12V2X6 konektörleri aynı olsa da çok minimal seviyede farkları var.

Fotoğraftaki şekilde benim içime sinmedi hocam, tam girmişe benzemiyor. Onu iyice bir kontrol edin. 5070 eriyecek güç çeken bir kart değil ama düzgün oturmama durumunda ne olur bilemiyorum.
Size native 12V'lu bir PSU lazım :D
Üst kısmı oturdu ama küçük pinlerin olduğunu kısım tam oturmadı hala. Klips de dediğim gibi yerine girdi. Bu küçük pinlerinde mi oturması gerekli?

Bu arada bir de 3 fan olmasına rağmen 2 fan olarak gözüküyor. Reddit üzerinde bu konuyla ilgili 2+1 şeklinde kablo bağlantısı yapıldığı söylenmiş.

Yani, fanları kontrol eden iki kablo var. Bu kablolardan biri iki fanı, diğeri ise kalan tek fanı kontrol ediyor. Bu doğru mudur?

Ekran kartının güç arttırınca 300W'a kadar çekiyor. Bellek dahil tüm parçaları yükse soktuğumda sorun çıkmadı 300W tüketimle de.

Dosya Ekleri

• 20250520_155919.jpg
    20250520_155919.jpg
    198,3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Yani, fanları kontrol eden iki kablo var. Bu kablolardan biri iki fanı, diğeri ise kalan tek fanı kontrol ediyor. Bu doğru mudur?
Öyle olması lazım hocam, genelde aksiyal fan ayrı, koaksiyaller birlikte oluyor Gigabyte'larda falan da.
Ekran kartının güç arttırınca 300W'a kadar çekiyor. Bellek dahil tüm parçaları yükse soktuğumda sorun çıkmadı 300W tüketimle de.
Konektörün reel maksimumu 375 olmalı, yani 300 spec içi. Tam oturmayıp pinler arası gücü bozulursa anca o zaman sorun yapabilir.

Öyle olması lazım hocam, genelde aksiyal fan ayrı, koaksiyaller birlikte oluyor Gigabyte'larda falan da.

Konektörün reel maksimumu 375 olmalı, yani 300 spec içi. Tam oturmayıp pinler arası gücü bozulursa anca o zaman sorun yapabilir.
Ekran kartını takmadan önce PSU değişmeyi düşünmüştüm de vaz geçtim. Aşırı oyun oynamıyorum gerçi oyunlara yeniden başlamak için kart almayı bekliyordum ama sorun çıkartmaz gibi. CV550 yeterli korumalara sahip. Şu an sistemi hala test ediyorum 1 saat oldu 450W belki daha üstünde güç çekiyor ama sorun yok.

Şu küçük pinlere takıldı aklım. Klips yerine girdi büyük pinler de oturdu ama küçük pinler az da olsa dışarıda. Ne kadar zorlarsam zorlayayım sokamadım da.

Bir şey daha dikkatimi çekti 3060 Ti PCI-e yuvasından da güç alıyordu ama bu kart almıyor. Direkt 16VHPWR kablosundan çekiyor gücü. Yeni kabloyla beraber mi oldu bu olay?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-20 203929.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 203929.png
    460,8 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2025-05-20 204111.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 204111.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 18
Muhtemelen mikrokodu kabloya abanacak şekilde yazmış Nvidia, yeterince yanma olayı yokmuş gibi... Yoksa slottan 75W olayı hala var.
Anladım. Sürekli soruyorum da bu küçük pinlerin oturmaması sıkıntı yaratır mı. Çok küçük boşluk kaldı daha fazla ittirmedim girmediği için. 😀

Hala güç limitleri açık şekilde tam yükte sistem. Sanırım yanmayı düşünen bir parça yok. 😀 Tabii yanacak diye bir şart yok da ben 1 hafta boyunca günlük 1 saat bu şekilde test yapmayı düşünüyorum. Yanarsa sıkıntı ama yanmazsa içim rahatlar.

Kontrol ettim de küçük pinler de oturmuş. Çok minik boşluk var sorun çıkartmayacak kadar. PSU ile de devam etmeye karar verdim bozulana kadar. 😀 Olabildiğince zorladım fanları düşük devirde tuttum herhangi bir sorun çıkmadı. Cyberpunk'a girip path tracing'i açtığımda bile 200W üstünü görmedi zaten. 1080P'de kullanacağım için güç tüketimleri sorun yaratmaz O değil de path tracing'i açtığımda VRAM kullanımı 10 GB'a kadar ulaştı. 1080'de böyleyse 2K oyunculuk için 12 GB VRAM artık sınır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı