Galax 5070 1-Click OC vs Colorful Battle-AX 5070

32 de XT parası hocam :D
Asus TUF 5070 aldim. Hem TUF olmasi hem de toplam 2500 TL geri odeme alacak olmam yuzunden isime geldi. 33000 TL'ye aldim bu arada GamingGen'de indirimde. 9070 XT'yi PSU kaldiramazdi muhtemelen. Ha kasaya sigacak mi kart bilmiyorum. 😀 Kart 329mm kasanin destegi 330mm. Ucu ucuna sigdiririm herhalde.

@The Man From E.A.R.T.H. şimdi ben bu karti aldim da CV550 ile kullanmak ne kadar mantikli? Eski kartimin guc limitlerini arttirmistim 220W'a kadar cikiyordu tuketim. TechPowerUp'un testinde maksimum 260W goruyor TUF 5070 modeli. 40W sorun cikartmaz diye dusunuyorum ama bir de donusturucuyle kullanacagim. Karti yakmayacaksam kullanmaya devam etmek istiyorum. PSU degistirme planim yok.

Son düzenleme:
Asus TUF 5070 aldim. Hem TUF olmasi hem de toplam 2500 TL geri odeme alacak olmam yuzunden isime geldi. 33000 TL'ye aldim bu arada GamingGen'de indirimde. 9070 XT'yi PSU kaldiramazdi muhtemelen. Ha kasaya sigacak mi kart bilmiyorum. 😀 Kart 329mm kasanin destegi 330mm. Ucu ucuna sigdiririm herhalde.

@The Man From E.A.R.T.H. şimdi ben bu karti aldim da CV550 ile kullanmak ne kadar mantikli? Eski kartimin guc limitlerini arttirmistim 220W'a kadar cikiyordu tuketim. TechPowerUp'un testinde maksimum 260W goruyor TUF 5070 modeli. 40W sorun cikartmaz diye dusunuyorum ama bir de donusturucuyle kullanacagim. Karti yakmayacaksam kullanmaya devam etmek istiyorum. PSU degistirme planim yok.
Dönüştürücün 2x8 diye tahmin ediyorum, bence idare edecektir. Ama bana sorarsan ilk imkanda iyi bir PSU almalısın.

Zarar vermeyecektir ama CV eski ve giriş seviyesi bir PSU kaldı artık, şahsen uzun süre tutmazdım.
Sistemi uzun sure daha yukseltmeyecegim. Yeni AM5'e gectim ekran karti esksikti onu da tamamladim. Eger sorunsuz calisirsa bir sure daha devam edecegim sanirim PSU ile. Duruma gore ileride yeni PSU'ya gecerim. Tesekkurler yardımınız icin.

Sistemi uzun sure daha yukseltmeyecegim. Yeni AM5'e gectim ekran karti esksikti onu da tamamladim. Eger sorunsuz calisirsa bir sure daha devam edecegim sanirim PSU ile. Duruma gore ileride yeni PSU'ya gecerim. Tesekkurler yardımınız icin.
Genel sistem için hayırlı olsun hocam. PSU idare edecektir, yani şöyle söyleyeyim ben 5700X3D ve 7900XT'yi Hydro 700 ile kullandım. PSU 12V kanalından 648W veriyordu, kartın 560W spikeları var sen düşün. Sorun çıkarttı mı hayır, içim rahat mıydı ama o da hayır :D İlk imkanda Core Reactor 850'ye geçtim sonrasında. PSU kısılacak son parçadır benim için, o yüzden 3-4 masraftan kaçmayıp değişmek lazım.

İkinci el piyasasına bakarsanız bulabiliyorsun iyi şeyler, ben 3000'e 1 yıllık CR850'yi aldım, daha 9 yıl garantisi var :D RMx serisi falan rahat bulursun.

Hocamlar kart incehesap da 29 bin tl gözüküyor, aynı problem colorful anakartta da olmuştu akakçeye düşmemişti. Siteden kaynaklı hatamıdır bilmem ancak 29k ya güzel model.

İgame 5070 de 30k ya satışda.

Genel sistem için hayırlı olsun hocam. PSU idare edecektir, yani şöyle söyleyeyim ben 5700X3D ve 7900XT'yi Hydro 700 ile kullandım. PSU 12V kanalından 648W veriyordu, kartın 560W spikeları var sen düşün. Sorun çıkarttı mı hayır, içim rahat mıydı ama o da hayır :D İlk imkanda Core Reactor 850'ye geçtim sonrasında. PSU kısılacak son parçadır benim için, o yüzden 3-4 masraftan kaçmayıp değişmek lazım.

İkinci el piyasasına bakarsanız bulabiliyorsun iyi şeyler, ben 3000'e 1 yıllık CR850'yi aldım, daha 9 yıl garantisi var :D RMx serisi falan rahat bulursun.
PSU'dan kismak dogru degil de Corsair'e guveniyorum az cok giris seviye bir PSU olsa da. Sanirim 440W ustunu gormez sistem. 3060 Ti ile 40W farki olacak sadece o yuzden sorun cikartmaz gibi geliyor. Parcalara zarar gelmeyecekse ozellikle ekran kartina bir sure daha devam ederim PSU ile. Benim icin asil sorun aslinda donusturucu. Donusturucu kullanmak cok saglikli degil gibi. Ustune 12VHPWR kablosu biraz uzun oldugu icin kasanin camina degme ihtimali var. Neyse kart gelsin de bakalim.

@The Man From E.A.R.T.H. islemcinin PBO ayari enabled seklindeydi. Bu durumdayken 7500F 110W'a kadar cekiyor. Auto seciliyken 90W ustunu gormemisti diye hatirliyorum. Guc kaynagini cok zorlamamak icin otomatige almam daha mi dogru olur? Aslinda surekli 110W'a cikmiyor sadece %100 yuk
altinda ama yine de sorayim.

@The Man From E.A.R.T.H. şu 12VHPWR denen psikolojisi bozuk kablo yerine oturmuyor. ne kadar guc uygularsan uygulayayim cok minik bir aralik kaliyor. Klips de yerine oturmamis ufak boşluğu var. Klipse bastirip ittiriyorum yine girmiyor. Normal mi bu? Biraz daha bastirsam parcalara zarar gelecek.

Kabloyu biraz daha oturttum ama asagidaki kucuk pinlerde yine bosluk var. Klips oturdu ama yerine. Ustteki pinler de oturdu. Cam da biraz kabloya baski yapiyor onun da faydasi olur belki. Bu donusturucuyu kim tasarladiysa hakkinda cok iyi seyler dusunuyorum.

Dosya Ekleri

• 20250520_154151.jpg
    20250520_154151.jpg
    176,8 KB · Görüntüleme: 21
  • 20250520_154203.jpg
    20250520_154203.jpg
    284,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı