Galax 5080 1-Click alınır mı?

Hiçbir sorun olmaz. İşlemci ekran kartını kısıtlar, ekran kartı işlemciyi değil. Önemli olan ekran kartının tam beslenmesi.

Bu konuştuklarımız 2K çözünürlük için geçerli bu arada. 1080p kullanmıyorsunuzdur umarım?
Hocam valorant ve cs2 1080p monitörde diğer oyunları 2k monitörümde kullanıyorum. Bu sorun olacak bir durum mu merak ettim

Ekran kartının işlemciyi kısıtlama diye bir olayı olsaydı bile 4070 Ti Super ve 9800x3D için olmazdı. Ki böyle bir şey de yok zaten. Gayet mükemmel ikili olmuşlar.

Ayrıca işlemci ağırlıklı oyunlar oynadığınızı söylüyorsunuz. Bu durumda ekran kartının farkını daha da az hissedeceksiniz. Bu da bence daha gereksiz yapıyor durumu.

RTX 5000 serisinin asıl olayı olan MFG dediğimiz teknolojinin de CPU tabanlı oyunlarda artıdan çok eksiye yol açtığını da söylemek gerek. Bu yüzden yeni teknolojiyi de pek kullanmayacaksınız.

Ya 5000 serisinin süper versiyonlarında ya da 6000 serisinde muhtemelen 3GB VRAM kullanılmaya başlanacak. Yani 5080 16 GB iken %50 yeni nesil **80 kartlar muhtemelen 24 GB olacak. Bu yüzden nesil sonu kartları almayı da çok mantıklı bulmuyorum. En azından NVIDIA kanadında. AMD kanadında zaten VRAM'lar bol keseden dağıtılmış durumda.

Yine de nihai karar tabii ki sizin. Fakat birçoğumuz benzer düşünüyoruz.

Hocam öncelikle teşekkürler. Şimdilik ekran kartı değiştirme konusunun gereksiz olduğunu anladım. 6000 serisini bekleyeceğim.
Merak ettiğim şey çözünürlük konusu ben valorant CS2 gibi oyunları 1080p monitörde oynuyorum. Diğer oynadığım Black Ops6 R6 Rust Fortnite vb. oyunları çoğunlukla 2K da oynuyorum. Bu performansı ne derece etkiler doğrusu ne, 1080p oynamak sistemde sorun çıkartır mı performans acısından.

Son düzenleme:
Hocam valorant ve cs2 1080p monitörde diğer oyunları 2k monitörümde kullanıyorum. Bu sorun olacak bir durum mu merak ettim

Hocam öncelikle teşekkürler. Şimdilik ekran kartı değiştirme konusunun gereksiz olduğunu anladım. 6000 serisini bekleyeceğim.
Merak ettiğim şey çözünürlük konusu ben valorant CS2 gibi oyunları 1080p monitörde oynuyorum. Diğer oynadığım Black Ops6 R6 Rust Fortnite vb. oyunları çoğunlukla 2K da oynuyorum. Bu performansı ne derece etkiler doğrusu ne, 1080p oynamak sistemde sorun çıkartır mı performans acısından.
Öncelikle kısa cevabımı vereyim. Hiçbir sorun çıkartmaz.

Detaylandıracak olursak da oyunlarda genel olarak çözünürlük düştükçe yük ekran kartından işlemciye biner. Çözünürlük yükselttikçe işlemci kullanımının düştüğünü kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Buradaki sorunlar genelde CPU tabanlı oyunlarda (CS2-Valorant vb.) işlemciniz ekran kartınıza göre nispeten daha düşük kalıyorsa (R5 5600 ve 5070 gibi) Ekran kartını sistem başka bir işlemci ile kullanacağından daha az kullanır. Ya da bazı durumlarda yine işlemcinin düşük olduğu ekran kartının nispeten daha iyi olduğu durumlarda 1080p'de güçsüz olan bileşene yani CPU'ya daha fazla yük bindireceği için ekran kartını yeteri kadar destekleyemez.

Sizin durumunuzda ise böyle bir durum hiçbir türlü yok zaten. Ekran kartınız da işlemciniz de üst düzey diyebileceğimiz türdeler.

Ayrıyetten sistemlerin %99'unda da CS2 valorant gibi oyunlarda ekran kartı %99 görmez göremez de. Bu duruma bazen darboğaz diyenler olabilir fakat bu durum başkadır.

Öncelikle kısa cevabımı vereyim. Hiçbir sorun çıkartmaz.

Sizin durumunuzda ise böyle bir durum hiçbir türlü yok zaten. Ekran kartınız da işlemciniz de üst düzey diyebileceğimiz türdeler.

Hocam çok sağ olun beni aydınlattınız gerçekten yeni bir kart almak istemiyordum PSU da alacaktım çünkü. Neyse bu endişe ettiğim durumların doğru olmadığını söylediğinize göre hiçbir sorun kalmadı teşekkürler. 9800x3D 4070 Ti Super ikilisiyle devam edeceğim:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı