Çözüldü Galax B450M anakart Windows 11 destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Öncelikle selam. Sistemine format ile Windows 11 kuracağım. Diğer bileşenlerim destekliyor ancak anakart destekliyor mu bilemedim. (Pek bilgim yok.)
Sistem:
  • XFX RX 6600.
  • Ryzen 5 5500.
  • Galax B450M.
  • 16 GB Kingston RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle selam. Sistemine format ile Windows 11 kuracağım. Diğer bileşenlerim destekliyor ancak anakart destekliyor mu bilemedim. (Pek bilgim yok.)
Sistem:
  • XFX RX 6600.
  • Ryzen 5 5500.
  • Galax B450M.
  • 16 GB Kingston RAM.

TPM desteğine BIOS üzerinden bakabilirsin. Direkt olarak Windows 11 kurmana izin vermez ve hata alırsın. Bunu yaşamamak için BIOS update yapman gerekli.
Diğer bileşenler tamamlıyorsa ve TPM varsa tamamdır.
Ekran görüntüsü 2023-06-05 212703.png

Sanırım destekliyor.

Sistem:
  • XFX RX 6600.
  • Ryzen 5 5500.
  • Galax B450M.
  • 16 GB Kingston RAM.

TPM desteğine BIOS üzerinden bakabilirsin. Direkt olarak Windows 11 kurmana izin vermez ve hata alırsın. Bunu yaşamamak için BIOS update yapman gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bios sürümüm son sürüm hocam. Şimdi TPM 'ye bakacağım.
TPM desteği mevcutsa eğer genelde açık oluyor. Win10'dan Win11 geçiş yapmak yerine temiz kurulum açısından windows 11 fotmat usb'si oluşturmak daha sağlıklı olur

Zaten format USB'sini hazırladım. Ancak şu an da BİOS'a giremiyorum. Neden olabilir?
Fast Boot açıktır. Bios sıfırlamak için pili çıkartıp 15sn bekle, ardından tekrardan tak. O şekilde deneme sağla

Zaten format USB'sini hazırladım. Ancak şu an da BİOS'a giremiyorum. Neden olabilir?
Boot ekranını geçip direkt olarak windows ekranına yönlendiriyorsa eğer ekran kartının driverını silip temiz kurulum yapmayı dene.

Fast Boot açıktır. Bios sıfırlamak için pili çıkartıp 15sn bekle, ardından tekrardan tak. O şekilde deneme sağla

Boot ekranını geçip direkt olarak windows ekranına yönlendiriyorsa eğer ekran kartının driverını silip temiz kurulum yapmayı dene.
Hocam anakartın arayüzünü görüyorum ancak BIOS açılmıyor.

Ekran kartı driverini zaten yeni kurdum.

BIOS'a girdim. TPM'nin nereden desteklediğini nasıl anlarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı