Galax RTX 2070 Super Mi? Sapphire RX 5700 XT Nitro+ Mı?

V

vorplody

Ziyaretçi
Arkadaşlar selam. Teknobiyotik X2 sistemini almayı düşünüyorum. Onların seçtiği ekran kartı Galax RTX 2070 Super Ex Gamer modeli. İncelemerine baktım, fena kart değil, ama RTX 2070 Super’ler arasında en iyilerden de değil. Sistem özelleştirmesi yapıp, 200 lira daha ucuza Sapphire RX 5700 XT Nitro+ eklesem nasıl olur sizce? Önceden RX 580 kullanıyordum. AMD’den de memnundum açıkçası. Her gelen güncelleme ile performansını arttırıyorlardı. Şu an bu iki kart birbirine yakın, genellikle RTX 2070 Super bir tık ileride. Ama AMD daha yazın çıktı, önü açık diye düşünüyorum. Güncellemelerle RTX 2070 Super’i geçer gibime geliyor. RX 580’nin zamanında GTX 1060’a yaptığı gibi. Ayrıca bu Sapphire modeli RX 5700 XT’ler arasında en iyilerden biri. Çok kararsız kaldım yardımcı olun lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl 200 TL oynayabiliyor ki? İki kart arasında en az 1000 TL gibi fark var. Eğer öyleyse 2070 Super alabilirsin, RTX'i de deneyimlemiş olursun hem. İki kart dediğin gibi aynı sayılır ancak aralarında 200 TL olması hiç mantıklı gelmedi bana.

Nasıl 200 TL oynayabiliyor ki? İki kart arasında en az 1000 TL gibi fark var. Eğer öyleyse 2070 Super alabilirsin, RTX'i de deneyimlemiş olursun hem. İki kart dediğin gibi aynı sayılır ancak aralarında 200 TL olması hiç mantıklı gelmedi bana.
Büyük ihtimal 5700 XT kampanya haricidir.

Normalde RTX 2070 Super 4100 TL gibi bir fiyata sahip. Ama bu kasa sistem halinde satıldığı için bu ekran kartı 3600 TL’ye geliyor. RX 5700 XT Nitro+ ise 3400 lira sitede. Ama eğer sistemde değişiklik yapıp Sapphire eklersem fiyat indirimsiz bir şekilde ekleniyor. Bu sebepten ötürü 200 lira farı var. Ama cidden çok kararsızım. RTX kullanacığımı sanmam, ben “competitive” oyuncuyum. Sadece işime yarayacak ayarları yükseltirim kalanlar en düşükte olur. Sapphire’in tasarımının güzel olması, üstünde 5V ARGB giriş olması ve modelinin en iyi ekran kartlarından biri olması çok güzel. Boost frekansı 2000 MHz’in üzerinde. Overclocka müsait. Galax’ın Boost frekansı 1830MHz. Modelinin orta seviye kartlarından. Ama çoğu oyunun RTX 2070 Super için daha iyi optimize olduğu gibi bir gerçek de var. Hangisi seçsem bilemiyorum :(
2070S daha mantıklı olur. RT teknolojisi için değer :)
Pek kullanacağımı sanmıyorum bu teknolojiyi.

@Silinen üye Eğer uğraşırım dersen 5700 XT çok daha mantıklı. Nitro+ soğutma açısından sıvı soğutmalar kadar güçlü, kolayca 2200 MHz'e falan hız aşırtabilirsin kartı. Bu durumda aşağıdakinden daha iyi bir sonuç elde edersin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Silinen üye Eğer uğraşırım dersen 5700 XT çok daha mantıklı. Nitro+ soğutma açısından sıvı soğutmalar kadar güçlü, kolayca 2200 MHz'e falan hız aşırtabilirsin kartı. Bu durumda aşağıdakinden daha iyi bir sonuç elde edersin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki stock ekran kartı sanırım. Bu arada bir detay eklemeyi unutmuşum. Galax RTX 2070S modelinde güç beslemesi 8+6 pin ile yapılıyor (ROG STRIX tarzı üst modellerde 8+8 pin). Fakat Sapphire RX 5700 XT Nitro+ modelinde 8+8 pin. Soğutma kalitesinden de overclock’a ne kadar müsait olduğunu anladım. Sonuç olarak RTX 2070S alırsam şu an için performans belki bir tık daha iyi olacak. Ama overclock performansım çok iyi olmayacak. Ama RX 5700 XT alırsam zamanla gelecek güncellemelerle performansın eşitleneceğini hatta öne geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca AMD’nin overclock performansı daha yüksek. Sonuç olarak şu an için Sapphire RX 5700 XT Nitro+ almayı düşünüyorum. Ryzen 3600x’e de 4.3, 4.4 GHz overclock yaptım mı tadından yenmez sanırım :) sonucu buraya yazacağım, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı