Çözüldü Galax RTX 4070 Super'in 82 derecelere ulaşması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chi no hana

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta Gaming.Gen üzerinden Galax 4070 Super ekran kartlı sistem satın aldım. FurMark ile testlerini yaptığımda ekran kartı sıcaklığım 81-82 derecelere dayanmakta. FurMark dışında da Cyberpunk Ultra + RT ayarlarda 77-79 derecelere ulaşıyor. BitFenix Ceto Premium Edition kasa kullanıyorum. Sorun ekran kartında mı yoksa kullandığım kasa mı aşırı kötü, bilemiyorum. Konu hakkında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim, aşırı bunalmaya başladım bu durum yüzünden.

Dosya Ekleri

• image.png
    438,3 KB · Görüntüleme: 54
Çözüm
Ben aynı kartı aldım Cyberpunk'da 81 derece görüyorum. Kasa değiştikten sonra Cyberpunk'ta sıcaklıklar değişti mi?

Değişti hocam. Hava sirkülasyonum önceki kasada aşırı kötüydü büyük ihtimalle o yüzden gereksiz sıcaklıklara ulaşıyordum. Yeni kasaya geçtikten sonra 67-70 arasında dolanıyordu hatırladığım kadarıyla. 1 haftadır falan girmiyorum o yüzden pek hatırlamıyorum ama o civarlardaydı. Herhangi bir fan ayarı da kullanmıyorum ekran kartında, otomatiğe çektim. Manuel ayarlasam büyük ihtimalle bir nebze daha düşebilir sıcaklıklar ama gerek duymuyorum.

Boşlamışım hocam kusura bakmayın. LANCOOL II'ı yeni kasaya geçiş sağladım sıcaklıklarda gözle görülür bi' düşüş sağladı. %60 fan hızında FurMark testinde 75 derecelerde sabit dolanıyordu. Gaming.Gen'e de kartı gönderdiğimde bi' sorun görmediklerini bu sıcaklıkların normal olduğunu belirtti. Şu an herhangi bir sorun kalmadığını düşünüyorum. İleride 3 fan daha eklemesi yapınca daha da rahatlayacağımı düşünüyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Ben aynı kartı aldım Cyberpunk'da 81 derece görüyorum. Kasa değiştikten sonra Cyberpunkta sıcaklıklar değişti mi?

Ben aynı kartı aldım Cyberpunk'da 81 derece görüyorum. Kasa değiştikten sonra Cyberpunk'ta sıcaklıklar değişti mi?

Değişti hocam. Hava sirkülasyonum önceki kasada aşırı kötüydü büyük ihtimalle o yüzden gereksiz sıcaklıklara ulaşıyordum. Yeni kasaya geçtikten sonra 67-70 arasında dolanıyordu hatırladığım kadarıyla. 1 haftadır falan girmiyorum o yüzden pek hatırlamıyorum ama o civarlardaydı. Herhangi bir fan ayarı da kullanmıyorum ekran kartında, otomatiğe çektim. Manuel ayarlasam büyük ihtimalle bir nebze daha düşebilir sıcaklıklar ama gerek duymuyorum.

Çözüm
Bence de kasada problem var. Ben de aynı sistemi aldım şubat ayında, bende de hala dereceler çok yüksek. Doğu bölgesinde oda sıcaklıgında bile kışın 81 82 görüyor kart. Kasa işi çözdüyse ben de değiştireyim, kasanın bu kadar saçma bir dizaynı olabilir mi? Para gitti boşa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek sıcaklıkları takip etmeyi bıraktım ama şu an herhangi bir sorun yaşamıyorum. Herhangi bir özel ayar yapmadım. Teknik serviste bir sorun olmadığını belirtti kartımda o yüzden %99 kasa problemliydi. Şu an kullandığım kasadan gayet memnunum 4 intake 3 egzoz kullanıyorum bu haliyle bile gayet iyi gidiyor. Güzel mesh bir kasaya geçmenizi öneririm.

Vallahi o yan camı açtım çıkardım üstteki toz filtresini çıkardım 3 ön 1 egzoz zaten doğal hali 2 tane de ben üste ekledim egzoz olarak FurMark'ta 81 olan derece 79'u geçmedi çok da değişim olmadı açıkçası bende 2 derece fark etti. Acaba macunda mı sıkıntı var şimdi açacağım içini garantiyi hiç edeceğim macunda sorun çıkmayacak boşa açmış olacaz o da bir sıkıntı bakalım.
Dediğin doğru olabilir ilk kasayı montaj yaptığımda fanları çok güçsüz buldum hatta Gaming.Gen.TR'i arayarak fanların ters takıldığını bile söyledim doğru takmışlar da çok çekmiyor havayı içeri fanları zayıf buldum bir ayarı varsa yükselteceğim.

Son düzenleme:

140mm 4X Lian Li fanlar dışında ekstra olarak 3X Thermalright TL-C12C-S ARGB 120mm satın alıp taktım. Eğer sizde de şu an CETO Premium kasa varsa evet fanların biraz güçsüz olma ihtimali var diye düşünüyorum. Eğer deneme ihtimaliniz var ise bir mesh kasa ile deneyip sürece bakın. Umarım sorununuzu çözersiniz de rahat bir nefes alıp eğlenmenize bakabilirsiniz.​

Fanların hızını full Speed'e çektim BIOS'tan çok da değişen bir şey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…