Merhabalar hocam. A30, diğer cihazlardaki gibi farklı TWRP'ler aramıyor pek:
Download TWRP Open Recovery for a30
eu.dl.twrp.me
twrp-3.7.0_9-0-a30 dosyasını kullanabilirsiniz. vbmeta hatası alırsanız forumda dosyayı oluşturmak için rehber var.
TWRP atmak istiyorum. Download modede bu hatayı veriyor Odin'den aktarıma başlayınca. Odin: Telefona hard reset de attım, OEM kilidi açık, hata ayıklama açık. Hata değişti artık only official binaries are allowed to be flashed(recovery) oldu.
www.technopat.net
Konuda az çok sıralama var aslında, "
@Heribert Yavuz" hocam bahsetmişti biraz. Ben de genel cihazlar konusunda biraz biliyorum, A30'a özel biraz deneyimim oldu sadece.
1- Öncelikle bootloader kilidini açın (Download mode ekranında), daha sonra cihazı baştan kurmanızı isteyecek, kurup ayarlardan (Geliştirici Seçenekleri) kontrol sağlayın.
2- Kilit açıldıktan sonra, Download modede iken TWRP'yi ODIN üzerinden yükleyebilirsiniz.
3- Yükleme bittikten sonra VBMETA hatası verirse VBMETA dosyası çıkartıp yüklemek gerekiyor. Benim cihazım için oluşturduğum vbmeta dosyasını bilgisayarımda bulamadım, sadece imaj varmış bende. Yoksa gönderecektim. VBMETA hatası aldıktan sonra bir sorun yaşamazsınız. Stock ROM kurarsanız yine çalışacaktır cihaz. Burada korkmaya gerek yok.
4- Artık TWRP yüklenmeye hazır. Bundan sonra cihaza bir şey olmadan custom rom değiştirebilirsiniz. Bazı romlar kernel istediği için önce onu yüklemeniz lazım, dm-patch olması gerekiyor vs. ölümcül hatalar değil hiç birisi. Benim tavsiyem One UI 3 tabanlı bir custom kernelli rom kullanmanız. Diğer romlar stabil değiller. En yüksek performansı One UI tabanlı boşaltılmış ROM'lardan aldım.
TWRP'yi orijinal yazılımı yükleyerek kaldırabilirsiniz, bootloaderi de aynı menüden kilitleyebilirsiniz. Orijinal ROM tekrar yüklendiğinde Samsung pay & güvenli klasör hariç çoğu şey çalışır. Bu araçlar custom romlarda zaten çalışıyor.