Galaxy A34 vs Galaxy A55

enes5757

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle bütçe maksimum 17k. 0 ve yurt içi telefon istiyorum. Aklımdaki 2 model A34 5G ve A55G. Oyun olarak PUBG, eFootball ve daha küçük oyunlar oynuyorum. Telefona baktığım zamanın çoğunu sosyal medyada geçiriyorum. Oyun oynasam Max 3-4 saat oynuyorum. İşlemcilere biraz baktımda, A55G'nin işlemcisi olan Exynos 1480'in özellikleri MediaTek 1080'den(A34'ün işlemcisi)çok daha iyi. Ancak işlemci "Exynos" olduğu için şüpheleniyorum. Bazı kişiler Exynos çok kötü, hiç oynatmaz, birkaç güne yavaşlar diyor. Ben stabil 60 FPS civarı istiyorum öyle 90 100 FPS bir şey değil. Galaxy A55 düşünüyorum ama dediğim gibi oyunlarda sorun çıkarır mı? Örnek 2-3 el PUBG oynarsam FPS 20-30'lara düşer mi? Kısacası oyun+günlük kullanım için A345G'mı yoksa A55G'mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bütçe maksimum 17k. 0 ve yurt içi telefon istiyorum. Aklımdaki 2 model A34 5G ve A55G. Oyun olarak PUBG, eFootball ve daha küçük oyunlar oynuyorum. Telefona baktığım zamanın çoğunu sosyal medyada geçiriyorum. Oyun oynasam Max 3-4 saat oynuyorum. İşlemcilere biraz baktımda, A55G'nin işlemcisi olan Exynos 1480'in özellikleri MediaTek 1080'den(A34'ün işlemcisi)çok daha iyi. Ancak işlemci "Exynos" olduğu için şüpheleniyorum. Bazı kişiler Exynos çok kötü, hiç oynatmaz, birkaç güne yavaşlar diyor. Ben stabil 60 FPS civarı istiyorum öyle 90 100 FPS bir şey değil. Galaxy A55 düşünüyorum ama dediğim gibi oyunlarda sorun çıkarır mı? Örnek 2-3 el PUBG oynarsam FPS 20-30'lara düşer mi? Kısacası oyun+günlük kullanım için A345G'mı yoksa A55G'mi?
Bana göre ikisi de oyun için uygun değil. Aralarından A55 daha iyi performans verir. Bütçe artarsa S22 ve X6 PRO öneririm. Ben alıyor olsam S22 alırdım.

Eğer ki oyun hususunda A34 ve A55 arasında bir seçim yapacak olursak bu kolay olur. Önden cevabımı söyleyecek olursam kesinlikle Samsung Galaxy A55 5G modeli olur. Zira iki model arasında karşılaştırma yapacak olursak sizin de demiş olduğunuz gibi A55 modelin işlemcisi diğer telefona göre kat ve kat daha iyi. Endişe duyduğunuz kısım ise A55 modelin kullanmış olduğu "Exynos" tip işlemcisi ve bu konudaki kullanıcı yorumlarından dolayı gün geçtikçe performansın düşeceği hususudur. Evet, bu konuda haklı paylarınız var. Çünkü; geçmişte birçok "Exynos" tip işlemci hakkında özellikle oyun performansı düzeyinde olumsuz ve kötü geri bildirimler almış bir işlemcidir. Ancak biraz inceleme yaptığım zaman Samsung Galaxy A55 5G modelinde kullanılmış olan Exynos 1480 işlemcinin birkaç istisna dışında kötü yorumuna ve kötü bir performans testine denk gelmedim. Bu iki telefon için oyun performansı düzeyinde konuştuğumuzda tercihim kesinlikle Samsung Galaxy A55 5G olacaktır. Arada göz ardı edilemez bir donanım farkı olduğunu düşünüyorum. Son olarak da eğer bütçeniz izin verirse Snapdragon tipi bir işlemci kullanan telefon almanızı tavsiye ederim. İyi günler dilerim.
Öncelikle bütçe maksimum 17k. 0 ve yurt içi telefon istiyorum. Aklımdaki 2 model A34 5G ve A55G. Oyun olarak PUBG, eFootball ve daha küçük oyunlar oynuyorum. Telefona baktığım zamanın çoğunu sosyal medyada geçiriyorum. Oyun oynasam Max 3-4 saat oynuyorum. İşlemcilere biraz baktımda, A55G'nin işlemcisi olan Exynos 1480'in özellikleri MediaTek 1080'den(A34'ün işlemcisi)çok daha iyi. Ancak işlemci "Exynos" olduğu için şüpheleniyorum. Bazı kişiler Exynos çok kötü, hiç oynatmaz, birkaç güne yavaşlar diyor. Ben stabil 60 FPS civarı istiyorum öyle 90 100 FPS bir şey değil. Galaxy A55 düşünüyorum ama dediğim gibi oyunlarda sorun çıkarır mı? Örnek 2-3 el PUBG oynarsam FPS 20-30'lara düşer mi? Kısacası oyun+günlük kullanım için A345G'mı yoksa A55G'mi

Bana göre ikisi de oyun için uygun değil. Aralarından A55 daha iyi performans verir. Bütçe artarsa S22 ve X6 PRO öneririm. Ben alıyor olsam S22 alırdım.
X6 Proyu bende düşünmüştüm.Ama kronik sorunları var diye duydum.Kuzenim kullanıyor ve ısınma,takılma ve arayüzde donma sorunları oluyormuş.Birde ben Samsung almayı düşünüyorum.S22'ye gelirsek evet oyun vb konusunda süper ama mah'ı çok sıkıntı.Bana en az 5000 mah telefon lazımdı ve o dediğim 2 telefon arasında kaldım.Cevap için sağol bu arada.

A55 her şekil daha iyi, Exynos 1480 için dediğin muhabbet geçerli değil. 7bin TL'lik telefondaki işlemci, 1 senede yavaşladı diye kötü diyor diyenlerin çoğu. Yinede oyun ve performans için ısınır ama S21 FE 2.nesil en iyisi.

A55 her şekil daha iyi, Exynos 1480 için dediğin muhabbet geçerli değil. 7bin TL'lik telefondaki işlemci, 1 senede yavaşladı diye kötü diyor diyenlerin çoğu. Yine de oyun ve performans için ısınır ama S21 FE 2.nesil en iyisi.

Cevap için sağ ol. S21 FE 2. nesilede bakmıştım ama bir yandan uzun ömürlü bir şeyde istiyorum. A55 2024'ün mart ayında çıkmış o yönden avantajlı. Ama yine de S21 FE bakılabilir tâbi.

Cevap için sağ ol. S21 FE 2. nesilede bakmıştım ama bir yandan uzun ömürlü bir şeyde istiyorum. A55 2024'ün mart ayında çıkmış o yönden avantajlı. Ama yine de S21 FE bakılabilir tâbi.

S21 FE 2.nesil ekran, işlemci, performans, kamera olarak önde.
A55 batarya ve güncellik olarak önde. Bir de bir tık daha az ısınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı