Çözüldü Custom ROM Galaxy J7 Prime'da "Custom binary blocked by FRP Lock" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 Enterprise (x64) , Intel Core i7 CPU , DELL Inspiron 7520, Samsung Galaxy J7 Prime
Merhabalar, ben Samsung Galaxy J7 Prime kullanıyorum. Cihazımı yeniden başlattığımda cihaz başlatılmıyor ve cihazı başlatmaya çalıştığımda ve şarja taktığımda ekranında alttaki gibi kırmızı şekilde "Custom binary blocked by FRP Lock" yazıyor (tam görüntülenmiyor ama öyle yazıyor).

IMG_20250902_072820.jpg

Bunu nasıl düzeltebilirim? Ve bazı kaynaklarda sıfırlama, stock ROM falan diyordu. Sıfırlamadan düzeltilebilir mi? İçinde önemli veriler var da... ve cihaz rootlu bootloader açık (OEM kilidi açık) ve yurtdışı cihazı sanırsam. 😔 PC'den giriyorum şu an.

Son düzenleme:
Çözüm
İsterseniz Android sürümünü 8.1.0 yapalım. Ama IMEI'nin kaçak olduğunu düşünüyorsanız yapmayalım.
Evet cihaz kaçak maalesef ve elimde Android 8.1.0 Firmware var J7 Prime için ancak yapılırsa IMEI gider diye korkuyorum - gerçi sıfırlama sonrasında da IMEI gidecek ama ... bir arkadaşım söylemişti firmware'ı CSC yerine HOME_CSC ile atarsak IMEI gitmez diye ama bu durum için geçerli midir bilemiyorum... 😖

İsterseniz Android sürümünü 8.1.0 yapalım. Ama IMEI'nin kaçak olduğunu düşünüyorsanız yapmayalım.

Android 8.1.0 Firmware'ını attım zaten cihaz açıldı ama şebeke çalışmadı bu sebeple servise götürmem gerekti o da gerekeni yaptı patch falan eksikmiş onu attı ama sistem yine Android 7.0'a düştü ve yine rootlu durumuna geldi :( sistemi yine Android 8.1 yapmam gerekebilir. Bununla ilgili yine ayrı bir konu açacağım. 😔
Evet cihaz kaçak maalesef ve elimde Android 8.1.0 Firmware var J7 Prime için ancak yapılırsa IMEI gider diye korkuyorum - gerçi sıfırlama sonrasında da IMEI gidecek ama ... bir arkadaşım söylemişti firmware'ı CSC yerine HOME_CSC ile atarsak IMEI gitmez diye ama bu durum için geçerli midir bilemiyorum... 😖

Android 8.1.0 Firmware'ını attım zaten cihaz açıldı ama şebeke çalışmadı bu sebeple servise götürmem gerekti o da gerekeni yaptı patch falan eksikmiş onu attı ama sistem yine Android 7.0'a düştü ve yine rootlu durumuna geldi :( sistemi yine Android 8.1 yapmam gerekebilir. Bununla ilgili yine ayrı bir konu açacağım. 😔

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı