Galaxy M21 mikrofonu algılamıyor

Talha AYNACI

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım merhabalar.
Telefonumu daha yeni aldım sadece birkaç gün oldu ve kulaklık takılıyken kulaklığın mikrofonu sesimi düzgün bir biçimde algılamıyor. Telefonun normal mikrofonunda sorun yok. Aynı kulaklığımı farklı telefonda da kullanıyordum ve onda hiçbir problem yoktu. Telefonla gelen Samsung'un kendi orijinal kulaklığını da denedim, aynı sorunu onda da yaşadım. Samsung members üzerinden hata kodu göndermek istedim fakat kulaklık mikrofonuyla alakalı herhangi bir test bulunmadığı için gönderemedim. Kulaklıkla alakalı duymak konusunda herhangi bir problem yok, sadece anlattığım gibi mikrofonunda problem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon sorunu görüşme yaparken mi oluyor yoksa ses kaydında mı?
ses kaydında herhangi bir sorun yok fakat hem whatsapp üzerinde hem de normal telefon görüşmelerinde sorun yaşıyorum
Mikrofon sorunu görüşme yaparken mi oluyor yoksa ses kaydında mı?
Herhangi bir geri cevap alamadım sizden ama yardımcı olabilirseniz çok mutlu olruum.

Son düzenleme:
ses kaydında herhangi bir sorun yok fakat hem whatsapp üzerinde hem de normal telefon görüşmelerinde sorun yaşıyorum

Herhangi bir geri cevap alamadım sizden ama yardımcı olabilirseniz çok mutlu olruum.
Hocam cihazda en az iki adet mikrofon olması lazım. Örnek vermesi açısından farklı bir telefonun şemasını paylaşıyorum. Normal görüşme yaparken alt mikrofonu kullanır telefonlar fakat hoparlör açık iken veya görüntülü görüşme yaparken ikinci mikrofonu kullanır. Zannedersem ikinci mikrofonunuz arızalı veya tozdan dolayı ses alamıyor.
images.png

Mikrofon testi yapabilmeniz için ses kaydedici uygulaması indirip uygulama ayarlarından kayıt için hangi mikrofon kullanacağını seçip ses kaydedin. Durumu bu şekilde anlayabilirsiniz.
Uygulamanın ayarlarına ait görsel bırakıyorum.
IMG_20220318_231900.jpg

Hocam cihazda en az iki adet mikrofon olması lazım. Örnek vermesi açısından farklı bir telefonun şemasını paylaşıyorum. Normal görüşme yaparken alt mikrofonu kullanır telefonlar fakat hoparlör açık iken veya görüntülü görüşme yaparken ikinci mikrofonu kullanır. Zannedersem ikinci mikrofonunuz arızalı veya tozdan dolayı ses alamıyor.
Eki Görüntüle 1336035
Mikrofon testi yapabilmeniz için ses kaydedici uygulaması indirip uygulama ayarlarından kayıt için hangi mikrofon kullanacağını seçip ses kaydedin. Durumu bu şekilde anlayabilirsiniz.
Uygulamanın ayarlarına ait görsel bırakıyorum.
Eki Görüntüle 1336048

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Telefonun kendi mikrofonunda herhangi bir problem yok. Sorun kulaklık mikrofonunda. Aslında tam anlamıyla onda da değil. Çünkü; aynı kulaklığı farklı cihazda kullandığımda bir sorun yok ama M21' de kullandığımda mikrofon algılama seviyesi oldukça düşüyor. Bu da görüşmelerde sesimin karşı tarafa sağlıklı iletilmemesine, yer yer de kesilmesine sebep oluyor. Mikrofonun algılama seviyesini değiştirmek ya da gürültü azaltma gibi bir şey kullanıyorsa onu kapatmak mümkün mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı