Galaxy Note 10,1 İçin Stock ROM mu? Custom ROM mu?

İSKENDERUN lu

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
96
Çözümler
1
Merhabalar. Benim Samsung GALAXY Note 10.1 (2012) model cihazım var. Üreticinin en son verdiği Android sürümü 4.4.2 KitKat. Ben şu an 7.1.2 Custom ROM kullanıyorum kilitlenme gibi hatalar alıyorum ama bunlar benim için önemli sorunlar değil. Ben birkaç ay önce sırf özlediğim için 4.1.2'ye dönmek istedim. Cihaz BRICK oldu çünkü yanlış ODIN sürümü kullandım takıldı ve mecbur kabloyu çektim. Cihazı mecbur orjinal KitKat sürümüne geçirdim çok şükür ki açıldı.

Ancak ben orijinal ROM'a her geçtiğimde hemen 7.1'e tekrar geçesim geliyor böyle saçma bir takıntım var maalesef. :technopat: Neyse eski sürüme geçmek istememin tek sebebi bu değil Android sürümü arttıkça bazı uygulamaların kapladığı alan da artıyor. Mesela YouTube eski sürümde 40 MB civarında iken Nougat'ta 82 MB gibi.

Eskiden sayfa sayfa oyun yüklerdim ve hafızanın yarısı dolardı şimdi biraz uygulama, oyun yüklerken yarısı doluyor. Her neyse siz hangi sürümü kullanırdınız?

2018 yılının yarısını bitirdik, Android P Beta çıkmış ve hala KitKat mı kullanırsınız? Hala çok popüler bir sürüm olan Nougat mı kullanırsınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de garanti bittikten sonra Stock ROM kullanmanın mantığını anlamıyorum. Eğer düzgün bir Custom ROM varsa kesinlikle ona geçilmeli. Zaten 4.4.2 falan TouchWiz arayüzünün en kötü olduğu ve Bloatware dolu olan bir sürüm. Ben olsam saniyesinde geçerdim.
 
Ben de garanti bittikten sonra Stock ROM kullanmanın mantığını anlamıyorum. Eğer düzgün bir Custom ROM varsa kesinlikle ona geçilmeli. Zaten 4.4.2 falan TouchWiz arayüzünün en kötü olduğu ve Bloatware dolu olan bir sürüm. Ben olsam saniyesinde geçerdim.
Arayüzü Samsung'un yeni tabletlerinde kullandığı DreamUX (Yeni TouchWiz) gibi yaptım bu arayüz mü güzel sence en alttaki KitKat mı? İkisini kullanırım mı dersin
Screenshot_20180711-151746.png
Screenshot_20180711-151753.png
screenshot_2014-04-26g6jzy.png
 
Sadece arayüze bakılarak karar vermek saçma. Herhangi bir sorun yoksa attığınız ROM'u kullanın. Göz zevkime göre ikinci seçenek🙂.
Elbette saçma olur o şekilde ama ben arayüz olarak hangisi iyi dedim zaten başka kişilerin cevaplarından da yola çıkarak Nougat'ı kullanmaya devam ediyorum (y)
 
Merhaba,
Elimde 2013 yılında aldığım Samsung Galaxy Note 10.1 N8005 model tablet var. Ve android sürümünü yükseltmek istiyorum. Konu hakkında izlemem gereken yolları paylaşabilir misiniz? Nasıl yüklendiğine dair bir veriye ulaşamadım. @İSKENDERUN lu
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı