Galaxy Note 20, Exynos 992 İşlemci İle Gelebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Galaxy Note 20, Exynos 992 İşlemci İle Gelebilir
galaxy-note-20-exynos-992-islemci-ile-gelebilir-technopat-mobil-haber.jpg

Uzunca bir süredir sızıntı haberlerine konu olan Galaxy Note 20’nin Exynos 992 yongasıyla geleceği iddia edildi. Daha önceden Snapdragon 865 işlemcisinden güç alacağı iddia edilen Galaxy Note 20’nin işlemci detayı ...

Devamı: Galaxy Note 20, Exynos 992 İşlemci İle Gelebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Aslında S10 işlemcisinin overclock yapılmış hali 990'dı, yani yeni bir işlemci değildi.
Böyle bir şey söz konusu değil, overclock edilmiş hali falan değil. İki işlemcinin teknik detaylarını bilmeden neye dayanarak Exynos 990, Exynos 9820-9825 modelinin overclock edilmiş hali diyorsun. Exynos 9825, 9820 modelinin overclock edilmiş halidir, Exynos 990 modelinin bunlarla bir alakası yok, yepyeni bir işlemci.

Exynos 990 modelinde Mongoose 5 çekirdekleri, Exynos 9820-25 modellerinde M4 çekirdekleri kullanılıyor. Ayrıca Exynos 990 modelinde A76 çekirdekleri de var, Exynos 9820-25 modellerinde ise A75 çekirdekleri var.

Diyorsun ki Exynos 990, S10 modellerindeki işlemcilerin hız artırılmış hali. Yakından bakalım Exynos 990 modelinin M5 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, 9825-9820 modellerinin de M4 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, nerede hız aşırtma. Exynos 990 modelinin A76 çekirdekleri 2.0 GHz, 9825 modelinin A75 çekirdekleri ise 2.4 GHz, iki işlemci mimarisi birbirinden farklı burada. A55 çekirdekleri 9825 modelinin 1.95 GHz, Exynos 990 modelinde ise bu değer 2.0 GHz.

Exynos 990, 9820-9825 modellerinin hız arttırılmış hali falan değil.

GPU noktasında Exynos 990 modelinde G77 MP11 var, Exynos 9825 modelinde ise G76 MP12 var.

RAM tarafında da Exynos 990 LPDDR5 RAM kullanıyor, 9825 ise LPDDR4X RAM meevcut.

Arada hala benim değinmedim, bir sürü var daha var. Mobil veri, kamera desteği, modem vb. gibi farklar.

Exynos sevdasından vazgeçmediği sürece eski satışları yakalaması çok zor imza kampanyası ve S20'nin SD karşındaki başarısızlığı ortadayken.
İmza kampanyası başlatmalarının herhangi bir anlamı yok. Exynos işlemciler kötü işlemciler değil. Şimdiye kadar hep kendi işlemcileriyle var oldu Samsung. Exynos 990, SD 865 modelinden de tek çekirdekte daha güçlü bir işlemci. S9 ve S10 modellerindeki Exynos işlemcilerde SD rakiplerinden güç olarak daha güçlüydüler, özellikle tek çekirdek performansında. S20 serisindeki Exynos 990 yongası güç tüketimi olarak SD 865 yongasına göre dezavantajlı. Bunun nedeni de SD 865 modelinde A78 çekirdekleri var, Exynos 990 modelinde A77 çekirdekleri var, A78 çekirdekleri daha verimli. Ayrıca yongalar arası güç tüketimini sadece belirleyen sadece CPU değil, GPU, yapay zeka işlemcileri falan da var, GPU tarafında Mali modelleri var Samsung tarafında bu da Adreno modellerine göre güç tüketimi olarak biraz geride, yapay zeka işlemcileri de SD tarafında daha verimli.

İşin özü Exynos 990 modeli Exynos 9825-9820 modelleriyle alakasız bir model, yepyeni bir işlemci, OC edilmiş hali falan demek boş söylemler. Exynos 992 modeliyle güç tüketimi konusundaki dezavantajları mutlaka gidermeli Samsung. Exynos 9820 modeli de SD 855 modeline göre güç tüketimi olarak kötüydü, Samsung bunu düzeltmek için Note 10 serisinde 9825 kullandı, Note 20 serisinde de bunu düzeltmek için Exynos 992 ile gelecek büyük ihtimal.

Böyle bir şey söz konusu değil, overclock edilmiş hali falan değil. İki işlemcinin teknik detaylarını bilmeden neye dayanarak exynos 990, exynos 9820-9825 modelinin overclock edilmiş hali diyorsun. Exynos 9825, 9820 modelinin overclock edilmiş halidir, exynos 990 modelinin bunlarla bir alakası yok, yepyeni bir işlemci.

Exynos 990 modelinde mongoose 5 çekirdekleri, exynos 9820-25 modellerinde M4 çekirdekleri kullanılıyor. Ayrıca exynos 990 modelinde A76 çekirdekleri de var, exynos 9820-25 modellerinde ise A75 çekirdekleri var.

Diyorsun ki exynos 990, S10 modellerindeki işlemcilerin hız artırılmış hali. Yakından bakalım exynos 990 modelinin M5 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, 9825-9820 modellerinin de M4 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, nerede hız aşırtma. Exynos 990 modelinin A76 çekirdekleri 2.0 GHz, 9825 modelinin A75 çekirdekleri ise 2.4 GHz, iki işlemci mimarisi birbirinden farklı burada. A55 çekirdekleri 9825 modelinin 1.95 GHz, exynos 990 modelinde ise bu değer 2.0 GHz.

GPU noktasında exynos 990 modelinde G77 MP11 var, exynos 9825 modelinde ise G76 MP12 var.

RAM tarafında da exynos 990 lpddr5 RAM kullanıyor, 9825 ise lpddr4X RAM meevcut.

Arada hala benim değinmedim, bir sürü var daha var. Mobil veri, kamera desteği, modem vb. gibi farklar.

İmza kampanyası başlatmalarının herhangi bir anlamı yok. Exynos işlemciler kötü işlemciler değil. Şimdiye kadar hep kendi işlemcileriyle var oldu Samsung. Exynos 990, SD 865 modelinden de tek çekirdekte daha güçlü bir işlemci. S9 ve S10 modellerindeki exynos işlemcilerde SD rakiplerinden güç olarak daha güçlüydüler, özellikle tek çekirdek performansında. S20 serisindeki exynos 990 yongası güç tüketimi olarak SD 865 yongasına göre dezavantajlı. Bunun nedeni de SD 865 modelinde A78 çekirdekleri var, exynos 990 modelinde A77 çekirdekleri var, A78 çekirdekleri daha verimli. Ayrıca yongalar arası güç tüketimini sadece belirleyen sadece CPU değil, GPU, yapay zeka işlemcileri falan da var, GPU tarafında mali modelleri var Samsung tarafında bu da adreno modellerine göre güç tüketimi olarak biraz geride, yapay zeka işlemcileri de SD tarafında daha verimli.

İşin özü exynos 990 modeli exynos 9825-9820 modelleriyle alakasız bir model, yepyeni bir işlemci, OC edilmiş hali falan demek boş söylemler. Exynos 992 modeliyle güç tüketimi konusundaki dezavantajları mutlaka gidermeli Samsung. Exynos 9820 modeli de SD 855 modeline göre güç tüketimi olarak kötüydü, Samsung bunu düzeltmek için Note 10 serisinde 9825 kullandı, Note 20 serisinde de bunu düzeltmek için exynos 992 ile gelecek büyük ihtimal.

Yazdıkların tamamen içi boş yorumlar S10 işlemcisi ile aynı mimariye sahip tamamen, kullandığınız terimler göz boyama ve Samsung ağzı, ayrıca şu yazdıklarınız 990'in Snapdragon işlemciden iyi olduğunu da göstermiyor sonuçlar ortada. İncelemeler bolca mevcut neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz. Samsung kendisi bile çuvalladığının farkında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şu videoyu da izleminizi öneririm.
sammobile

Son düzenleme:
Yazdıkların tamamen içi boş yorumlar S10 işlemcisi ile aynı mimariye sahip tamamen.
Belli oluyor kimin boş yorum yaptığı, işlemcilerle uzaktan yakından alakan olmadığı belli oluyor, Exynos 990 modeli OC edilmiş model demenden bu anlaşılıyor. Exynos 9825 ve 990 modeli arasında benzerlik yok.

ayrıca şu yazdıklarınız 990'in Snapdragon işlemciden iyi olduğunu da göstermiyor sonuçlar ortada. İncelemeler bolca mevcut neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz.
Burada iki işlemcinin kıyaslamasını daha önce yaptım, bu modellerin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Sonuçlar ortada testler aşağıda. Bilip bilmeden yorumlar yapmayın. Modellerden anlamadığın ortada.

SD 865 yongası güç tüketimi, ısınma gibi ve görüntü işleme konularında Exynos 990 modelinden daha iyi. İki yonga arasında güç tüketim farkı fazla bunu az önce de dedim. İşlemcilerden haberin yok, bilmediğin konular hakkında da yorum yapma, yok hız artırılmış falan demen modeller hakkında bilgin olmadığının göstergesi. Qualcomm işlemciler genel olarak daha başarılı işlemciler bunu reddeden yok. Çıkıp Exynos 990 modeline 9825 modelinin hız artırılmış hali demek yanlış bir bilgidir.

Exynos 990 modelinin A77 çekirdek kullanmaması SD 865 karşısında güç tüketimi noktasında dezavantajlı duruma düşmesine sebep oldu. Tek çekirdek Exynos 990 çok daha iyi, bununda dezavantajları güç tüketimi ve ısınma. Bu kadar tek çekirdek performansında üstün olan bir model, kendisinden tek çekirdekte güçsüz olan bir modelden daha az güç tüketemez. Samsung bu kadar tek çekirdeğe abanacağına güç tüketim ve ısınma noktasına dikkat etmesi daha iyi olacaktı.

Yazdıkların tamamen içi boş yorumlar S10 işlemcisi ile aynı mimariye sahip tamamen.
Önce OC edilmiş hali diyordun, şimdi ise aynı mimari diyorsun. İki yorumunda yanlış bir bilgilendirme.

Exynos 990 modelinde Mongoose 5 çekirdekleri, Exynos 9820-25 modellerinde M4 çekirdekleri kullanılıyor. Ayrıca Exynos 990 modelinde A76 çekirdekleri de var, Exynos 9820-25 modellerinde ise A75 çekirdekleri var.

Diyorsun ki Exynos 990, S10 modellerindeki işlemcilerin hız artırılmış hali. Yakından bakalım Exynos 990 modelinin M5 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, 9825-9820 modellerinin de M4 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, nerede hız aşırtma. Exynos 990 modelinin A76 çekirdekleri 2.0 GHz, 9825 modelinin A75 çekirdekleri ise 2.4 GHz, iki işlemci mimarisi birbirinden farklı burada. A55 çekirdekleri 9825 modelinin 1.95 GHz, Exynos 990 modelinde ise bu değer 2.0 GHz.

GPU noktasında Exynos 990 modelinde G77 MP11 var, Exynos 9825 modelinde ise G76 MP12 var.

RAM tarafında da Exynos 990 LPDDR5 RAM kullanıyor, 9825 ise LPDDR4X RAM meevcut.

OC edilmiş hali ve aynı mimari dediğin modeller arasındaki farklılıklara bak bir zahmet, pek bir şey anladığın yok yine de bakmayı dene.

Son olarakta SD 865 yongası, Exynos 990 yongasından daha başarılı bir yonga. Mesajımı da düzgün okuyun, SD 865 yongası da ben kendim daha başarılı buluyorum.

Belli oluyor kimin boş yorum yaptığı, işlemcilerle uzaktan yakından alakan olmadığı belli oluyor, exynos 990 modeli OC edilmiş model demenden bu anlaşılıyor. Exynos 9825 ve 990 modeli arasında benzerlik yok.

Burada iki işlemcinin kıyaslamasını daha önce yaptım, bu modellerin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Sonuçlar ortada testler aşağıda. Bilip bilmeden yorumlar yapmayın. Modellerden anlamadığın ortada.

SD 865 yongası güç tüketimi, ısınma gibi ve görüntü işleme konularında exynos 990 modelinden daha iyi. İki yonga arasında güç tüketim farkı fazla bunu az önce de dedim. İşlemcilerden haberin yok, bilmediğin konular hakkında da yorum yapma, yok hız artırılmış falan demen modeller hakkında bilgin olmadığının göstergesi. Qualcomm işlemciler genel olarak daha başarılı işlemciler bunu reddeden yok. Çıkıp exynos 990 modeline 9825 modelinin hız artırılmış hali demek yanlış bir bilgidir.

Exynos 990 modelinin A77 çekirdek kullanmaması SD 865 karşısında güç tüketimi noktasında dezavantajlı duruma düşmesine sebep oldu. Tek çekirdek exynos 990 çok daha iyi, bununda dezavantajları güç tüketimi ve ısınma. Bu kadar tek çekirdek performansında üstün olan bir model, kendisinden tek çekirdekte güçsüz olan bir modelden daha az güç tüketemez. Samsung bu kadar tek çekirdeğe abanacağına güç tüketim ve ısınma noktasına dikkat etmesi daha iyi olacaktı.

Önce OC edilmiş hali diyordun, şimdi ise aynı mimari diyorsun. İki yorumunda yanlış bir bilgilendirme.

Exynos 990 modelinde mongoose 5 çekirdekleri, exynos 9820-25 modellerinde M4 çekirdekleri kullanılıyor. Ayrıca exynos 990 modelinde A76 çekirdekleri de var, exynos 9820-25 modellerinde ise A75 çekirdekleri var.

Diyorsun ki exynos 990, S10 modellerindeki işlemcilerin hız artırılmış hali. Yakından bakalım exynos 990 modelinin M5 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, 9825-9820 modellerinin de M4 çekirdekleri 2.73 hızında çalışıyor, nerede hız aşırtma. Exynos 990 modelinin A76 çekirdekleri 2.0 GHz, 9825 modelinin A75 çekirdekleri ise 2.4 GHz, iki işlemci mimarisi birbirinden farklı burada. A55 çekirdekleri 9825 modelinin 1.95 GHz, exynos 990 modelinde ise bu değer 2.0 GHz.

GPU noktasında exynos 990 modelinde G77 MP11 var, exynos 9825 modelinde ise G76 MP12 var.

RAM tarafında da exynos 990 lpddr5 RAM kullanıyor, 9825 ise lpddr4X RAM meevcut.

OC edilmiş hali ve aynı mimari dediğin modeller arasındaki farklılıklara bak bir zahmet, pek bir şey anladığın yok yine de bakmayı dene.

Son olarak da SD 865 yongası, exynos 990 yongasından daha başarılı bir yonga. Mesajımı da düzgün okuyun, SD 865 yongası da ben kendim daha başarılı buluyorum.

Videoyu izlemeden hala gelip burada 990 savunma mimarileri aynı dedim diye OC yapılmamış hali demedim hala lafımın arkasindayim aynı mimari ve OC yapılmış halidir. Anca bu içi boş bilgilerle kendini kandırırsın. Yazdığın kağıt üzerinde geçerli kopyala yapıştır bilgilerin hiçbir önemi yok gözümde. Ayrıca işlemciden anlamak için mühendis olmam gerekmiyor herkesin elinin altında bilgisayar var girer araştırır bakar. Bana burada işlemci fabrikasında mühendismiş gibi aforizmalar da yapma.

Son düzenleme:
Videoyu izlemeden hala gelip burada 990 savunma mimarileri aynı dedim diye OC yapılmamış hali demedim hala lafımın arkasindayim aynı mimari ve OC yapılmış halidir. Anca bu içi boş bilgilerle kendini kandırırsın.
İnsan dediklerinden biraz utanır, daha işlemcilerden haberin yok kalkmışsın aynı mimari ve OC edilmiş hali diyorsun. Bunlar hep bilmemellikten gelen bilgisiz özgüveni. Videoyu da izledim benim dediklerimden ayrı bir şey demiyor. OC edilmiş hali demedim diyorsun bir de.

Aslında S10 işlemcisinin overclock yapılmış hali 990'dı,
Bunu yazan sensin ben değil. Ne mimarileri aynıdır ne de hız artırılmış halidir.

Benim kendimi kandırmak gibi bir amacım yok, ben modellerin ne olduğuna hakimim senin gibi CPU hakkında hiçbir bilgisi olmadan çıkıp aynı mimari ve OC edilmiş hali diye yanlış bilgiler vermiyorum.

Anlamadığın nokta şu SD 865 yongası daha başarılıdır, bunu az önce yine belirttim. CPU yongaları arasındaki çekirdek mimarilerden, frekans hızlarından, GPU modellerinden, kullanılan RAM çeşidi, yongaların kamera ve video desteklerinden, yongalar arasındaki modem farklılıklarından haberin yok ama çıkıp diyorsun bunlar aynı mimari, OC edilmiş hali. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın. Aynı mimari diyorsan ve OC edilmiş hali diyorsan iki yonganın birbiriyle benzemesi gerekiyor. Bu iki yonga arasında da böyle bir benzerlik yok, hangi mantıkla hala aynı mimari ve OC edilmiş hali diyorsun pes doğrusu. Anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun Exynos 990 ve 9820-9825 arasındaki farklar aşağıda hala yanlışında ısrar edip durma.

RAM tarafında da Exynos 990 LPDDR5 RAM kullanıyor, 9825 ise LPDDR4X RAM mevcut.

Samsung Exynos 990 ile yaptığı hataları 992 modeliyle telafi etmek zorunda. SD 865 yongasına ayak uydurmak için iyi bir iş çıkarmalı güç tüketimi ve ısı konularında.
Yazdığın kağıt üzerinde geçerli kopyala yapıştır bilgilerin hiçbir önemi yok gözümde. Ayrıca işlemciden anlamak için mühendis olmam gerekmiyor herkesin elinin altında bilgisayar var girer araştırır bakar. Bana burada işlemci fabrikasında mühendismiş gibi aforizmalar da yapma.
Hadi ya kağıt üzerindeki bilgiler anlamsız, senin bu yorumların mı gerçekçi. İşlemciden anlamak için evet mühendis olmak gerekmiyor, ancak sen hiç işlemciden anlamıyorsun sorun burada. Herkesin elinin altında PC ve telefon var doğru lakin senin için bir anlam ifade etmiyor, nitekim yazdıklarından bu anlaşılıyor. Daha yazdığım mesajı bile anlamıyorsun gelip bir de bilgiçlik taslıyorsun, SD 865 modeli ben de daha başarılı diyorum, sen neyin tantanası yapıyorsun? CPU modelleri hakkında en ufak bilgin yok bu işlemci S10 serilerindeki işlemcilerinin OC edilmiş hali diyorsun, sonra çıkıp ben hız artırılmış hali demedim, aynı mimari dedim diyorsun. Önce bir yazdıklarına bak sonra konuş. Aynı mimari ve OC edilmiş hali değil, SD 865 yongası Exynos 990 modelinden daha başarılı bir yonga nokta, umarım anlamışsındır artık. Burada da Exynos 990 modelini savunmuyorum, diğer yongaya göre dezavantajları fazla olan bir model, kullanıcılar itiraz etmekte gayet haklı, dezavantajları olmasaydı Exynos 992 diye de bir model gelmezdi. İkide bir Exynos 990 savunuyorum gibi de algı yapma bana.

Son düzenleme:
İnsan dediklerinden biraz utanır, daha işlemcilerden haberin yok kalkmışsın aynı mimari ve OC edilmiş hali diyorsun. Bunlar hep bilmemellikten gelen bilgisiz özgüveni. Videoyu da izledim benim dediklerimden ayrı bir şey demiyor. OC edilmiş hali demedim diyorsun bir de.

Bunu yazan sensin ben değil. Ne mimarileri aynıdır ne de hız artırılmış halidir.

Benim kendimi kandırmak gibi bir amacım yok, ben modellerin ne olduğuna hakimim senin gibi CPU hakkında hiçbir bilgisi olmadan çıkıp aynı mimari ve OC edilmiş hali diye yanlış bilgiler vermiyorum.

Anlamadığın nokta şu SD 865 yongası daha başarılıdır, bunu az önce yine belirttim. CPU yongaları arasındaki çekirdek mimarilerden, frekans hızlarından, GPU modellerinden, kullanılan RAM çeşidi, yongaların kamera ve video desteklerinden, yongalar arasındaki modem farklılıklarından haberin yok ama çıkıp diyorsun bunlar aynı mimari, OC edilmiş hali. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın. Aynı mimari diyorsan ve OC edilmiş hali diyorsan iki yonganın birbiriyle benzemesi gerekiyor. Bu iki yonga arasında da böyle bir benzerlik yok, hangi mantıkla hala aynı mimari ve OC edilmiş hali diyorsun pes doğrusu. Anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun exynos 990 ve 9820-9825 arasındaki farklar aşağıda hala yanlışında ısrar edip durma.

RAM tarafında da exynos 990 lpddr5 RAM kullanıyor, 9825 ise lpddr4X RAM mevcut.

Samsung exynos 990 ile yaptığı hataları 992 modeliyle telafi etmek zorunda. SD 865 yongasına ayak uydurmak için iyi bir iş çıkarmalı güç tüketimi ve ısı konularında.

Hadi ya kağıt üzerindeki bilgiler anlamsız, senin bu yorumların mı gerçekçi. İşlemciden anlamak için evet mühendis olmak gerekmiyor, ancak sen hiç işlemciden anlamıyorsun sorun burada. Herkesin elinin altında PC ve telefon var doğru lakin senin için bir anlam ifade etmiyor, nitekim yazdıklarından bu anlaşılıyor. Daha yazdığım mesajı bile anlamıyorsun gelip bir de bilgiçlik taslıyorsun, SD 865 modeli ben de daha başarılı diyorum, sen neyin tantanası yapıyorsun? CPU modelleri hakkında en ufak bilgin yok bu işlemci S10 serilerindeki işlemcilerinin OC edilmiş hali diyorsun, sonra çıkıp ben hız artırılmış hali demedim, aynı mimari dedim diyorsun. Önce bir yazdıklarına bak sonra konuş. Aynı mimari ve OC edilmiş hali değil, SD 865 yongası exynos 990 modelinden daha başarılı bir yonga nokta, umarım anlamışsındır artık. Burada da exynos 990 modelini savunmuyorum, diğer yongaya göre dezavantajları fazla olan bir model, kullanıcılar itiraz etmekte gayet haklı, dezavantajları olmasaydı exynos 992 diye de bir model gelmezdi. İkide bir exynos 990 savunuyorum gibi de algı yapma bana.

Algıyı yapan sensin hala çarşaf çarşaf ispat derdinsenin ben tekrar söylüyorum dediğimin arkasindayim sana burada çocuk gibi laf yetiştirerek zamanımı harcayamam sana kopyala yapıştır bilgilerinle mutluluklar
Bu arada bir şey kopyalarken kaynak ekle mutlaka rezil olma daha fazla.

Algıyı yapan sensin hala çarşaf çarşaf ispat derdinsenin ben tekrar söylüyorum dediğimin arkasindayim.
Ben de tekrardan diyorum hiçbir şey bilmiyorsun basit.

çocuk gibi laf yetiştirerek zamanımı harcayamam.
Harcamazsan iyi olur senin için yoksa daha da rezil olursun bu bilgilerinle.

Bu arada bir şey kopyalarken kaynak ekle mutlaka rezil olma daha fazla.
Rezil olan biri varsa o da sensin, açtığım konuda kaynak belirtmiştim. İşlemcilerle alakan olmadığı için bu tür saçma yorumlar yapmana şaşırmamak gerek. Ne de olsa bir şey bildiğin yok. Öyle senin söylemlerin ile iki yonga aynı mimari ve OC edilmiş hali falan olmuyor, herhangi bir kaynağın yok, gelmişsin bir de bana kaynak ekle diyorsun insan az utanır dediklerinden. Exynos 990 ve 9825 modelleri arasında özelleştirilmiş çekirdek farkı, kullanılan çekirdek mimarisi farkı, frekans hızları farkı, GPU, modem, RAM tipi, kamera ve video destekleri gibi farklar var, hala çıkıp bunlar aynı mimari demen bilgiden yoksun biri olduğunun net göstergesi. Konuyu da artık gereksiz yere uzatma.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı