Rehber Recovery Galaxy Note 20 N980F için TWRP ve Resmî Olmayan OrangeFox Kurulumu

Bunu başarana kadar canım çıktı. Uzun zamandır bu tarz işlerle uğraşmıyordum. Yedek falan da almayınca iyice batırdım. Neyse ki hallettim.

Bu rehber için bir bilgisayara ihtiyacınız var.

Samsung Galaxy Note 20 | Android 13 (T) | N980FXXSAHXC4 için TWRP ve OrangeFox​

Not: Bu cihazın sahibiyim ve kendim işlemleri başarıyla tamamladım. Benimle aynı cihaza sahip olup işlemleri başarıyla tamamlayan herkes de aynı sonuca varacaktır. Yine de bu yazı, %100 güvence verme yazısı değildir. Sorumluluk size aittir.

Uyarı: Bu işlemleri yaparken bootloader kilidi açılacağından ötürü verileriniz silinecektir. Eğer kilidiniz zaten açıksa silinmeyecektir fakat her iki ihtimale karşı telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın.

Ben yeni bir yedeğe sahip değilim ancak Samsung'un yedekleme sisteminden 5 Nisan'da, yani birkaç gün önce yedek almışım. Onu indiriyorum. Rootlu yöntemler kullanmıyorsanız size de bunu önerebilirim.


Öncelikle belirtmem gerekir ki bu cihaz için internetteki OrangeFox RP resmî bir sürüm olmayıp ZIP dosyası hâlinde, yani bir custom recovery ile flaşlanabilir vaziyette bulunuyor. Bu da demek oluyor ki TWRP istemeyip OrangeFox kuracaksanız bile önce TWRP kurmanız gerekiyor.

İçindekiler:

  1. TWRP
    1. OEM kilidini açma
    2. Bootloader kilidini açma
    3. TWRP flaşlama
  2. OrangeFox
  3. İndirmeler
  4. Kaynak

TWRP

OEM kilidini açma​

  1. Cihazın ayarlarındaki Telefon hakkında -> Yazılım bilgileri -> Yapım numarası yazan kısma 5 defa dokunup geliştirici seçeneklerini açın, varsa şifrenizi girin.
  2. Ayarlar ana menüsüne gelip en aşağıdaki Geliştirici seçenekleri menüsüne girip OEM kilidi açma butonuna tıklayıp kilidi açın. Burada Samsung da size gerekli uyarıyı yapıyor.
  3. İhtiyaten, aynı menüde birazcık daha aşağıda bulunan USB hata ayıklaması seçeneğini de aktifleştirin.

Bootloader kilidini açma​

  1. Telefonunuzu tamamen kapatın.
  2. Bilgisayarınıza diğer ucu Type-C olan bir kablo bağlayın.
  3. Ses açma ve kısma tuşlarına aynı anda basılı tutarken kabloyu telefonunuza bağlayın. Şu tarz bir ekranın gelmesi gerekiyor (Resmi internetten buldum fakat olay aynı):
    1712948388072.png
  4. Ses açma tuşuna bir sonraki menü gelene kadar basılı tutun ve aşağıdaki menü geldiğinde ses açma tuşuna tıklayarak bootloader kilidinizi açın.
    1712948447805.png


  5. Yeniden başlayan telefonunuzu tekrar tamamen kapalı hale getirin ve kabloyu telefonunuzdan çıkartın.

Telefonunuzun bootloader kilidi açıldığı için telefonunuz her bootta aşağıdaki basit uyarıyı verecek. Güç tuşuna bir kez tıklayarak açıyorsunuz. Eğer tıklamazsanız ise birkaç saniye sonra kendiliğinden de açılıyor zaten.

1712948720998.png

TWRP Flaşlama​

  1. Kapalı telefonunuzu ses kısma ve ses açma tuşlarına basılı tutarken bilgisayara bağlı kabloya bağlayın, önünüze ilk resimdekine benzer bir ekran gelecek. O menüde ses açma tuşuna 1 kere tıklayın. Aşağıdaki Download mode ekranında olmanız gerekiyor.
    1712967280670.png


    Not: Burada izlediğim bir videoda ekran görüntüsündeki adamın telefonunda "KG STATE : Checking (00)" diye bir satır daha var. Fakat bu bende yoktu, ben yine de flaşladım ve başarılı oldum. "OEM LOCK: OFF" olması mühim olan. O kilidi açmadan malum, dosya flaşlayamayız.

  2. Bilgisayarınızdan Odin3 programını açıp Options menüsünden Auto Reboot seçeneğinin tikini kaldırın.
    1712966897148.png


    Not: Eğer bu adımı es geçerseniz verileriniz şifrelenip bozulur ve işleme devam edemezsiniz. Telefonunuz bootloopa girer ve stock recovery'den veri silme işlemi yapıp resetlenmiş telefonu kapatıp bundan bir üstteki, yani 1. adıma tekrar dönmeniz gerekir.

  3. Log menüsüne gelip sağdaki seçeneklerin en altında olan USERDATA'ya tıklayıp TAR uzantılı TWRP dosyasını seçin.
    1712967077708.png
  4. START butonuna basıp işlem başarıyla tamamlandıktan sonra kesinlikle kabloyu çıkartmadan, Download Mode'dayken ses kısma ve güç tuşuna telefon siyah ekran olana kadar basıp siyah ekran olduğu an TWRP ekranını görene kadar ses açma ve güç tuşuna basın.
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
  5. TWRP açıldığında Wipe menüsünden Format Data seçeneğine tıklayıp açılan ekrana yes yazalım. Baktığım kaynakta burada 2 kere format data yapıyordu, yapmaktan bir zarar gelmez.
  6. Daha sonra kabloyu çıkartıp ana menüdeki Reboot menüsünden Recovery seçeneğine tıklayalım.
TWRP'yi başarıyla kurduk. İsterseniz TWRP kullanabilirsiniz, size kalmış. Bu kadar meşakkatten sonra sıra en basit işte, OFox'ta.

OrangeFox

Buradan sonrası oldukça basit, basit bir flaşlama olacak.
  1. Aşağıdaki linkten resmî olmayan OFox'u indirin.
  2. Yukarıdaki adımlardan sonra TWRP açık olan telefonunuzu bilgisayara kabloyla bağlayın.
  3. İndirdiğiniz ZIP uzantılı OFox dosyasını telefona atın.
  4. Telefonunuzda TWRP'den Install menüsüne girip OFox ZIP dosyasına tıklayıp kaydırın. İşlem başarıyla tamamlandıktan sonraki 5 saniyede telefon kendini yeniden başlatacak.
OrangeFox'unuz kuruldu. 🙂

Bundan sonra dilerseniz root atmak için Magisk APK indirip uzantısını ZIP yapıp buradan flaşlayabilirsiniz, uğraşmak zorunda kalmazsınız.

İndirme:

TWRP (Sonu .tar ile bitenlerden indiriniz.): Download TWRP for c1s

OrangeFox: 57.23 MB folder on MEGA

Kaynak:

@YZBruh

Görsel kaynak:


 
Babamda N20U var. Vulcan ROM kurdu. Note 20 için de olması lazım. Sadece Exynos destekliyorlar. Güzel ROM'dur, tavsiye ederim. O ROM'da odinpack yüklüyorsun ve onun içinde TWRP ve vbmeta yüklü olarak geliyor. O odinpacki kurduktan sonra istediğin ROM'u kurabiliyorsun.

Odinpack için XDA'da Vulcan ROM konusuna gidip Telegram grubunu bulup girmeniz gerekli.
Açıkçası dün onu gördüm fakat konuya üstünkörü baktım, problem mi vardı sanki, tam anlayamadım. Dün zaten yorulduğum için daha fazla uğraşmak istemeyip kapattım. Bir de dün o ROM'a Note 20 için destek gelip gelmediğini göremedim. Note 20 için olduğuna da emin misiniz?
 
Açıkçası dün onu gördüm fakat konuya üstünkörü baktım, problem mi vardı sanki, tam anlayamadım. Dün zaten yorulduğum için daha fazla uğraşmak istemeyip kapattım. Bir de dün o ROM'a Note 20 için destek gelip gelmediğini göremedim. Note 20 için olduğuna da emin misiniz?
Note 20 Ultraya yükledik fakat Note 20 için desteği olduğundan %100 emin değilim. Bir bakmanız lazım.
 

Geri
Yukarı