Galaxy note N7000 ROM Güncelleme

networm

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar,
Galaxy note n7000 kullanıcıyım. Bundan yaklaşık 1 ay önce NightOwl cm12.1 Android 5.1.1 20150324 romu kullanmaya başladım.(Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.)

Sorum;
Şuanda rom güncellenmiş bendeki kurulu olan 20150324, kendi sitesinde ise 20150711.
20150711
güncellemek istiyorum yaptığım tüm işlemleri baştan mı yapacağım yoksa dosyaları atıp mı yükleyeceğim?

ilk yüklerken yaptığım işlemler: (Hepsini mi yapacağım ?)
  1. Herhangi bir yerden N7000ZSLR1_N7000OZSLR1_BRI dosyasını (ya da farklı bir 4.1.2 resmi sürüm dosyasını) Odin ile cihazınıza download modunda yükleyin. (odin ile yükledim sorun yok)
  2. PhilZ-cwm6-XXLT6-XSA-5.06.1.tar.md5 (Dev-Host - PhilZ-cwm6-XXLT6-XSA-5.06.1.tar.md5 - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service) dosyasını indirin ve Odin ile cihazınıza download modunda yükleyin. (bu yüklemede de sorun yok)
  3. Cihazınızı kapatın ve recovery modunda tekrar açın. (yapıldı)
  4. Şu (Nightowl-cm12-BETA4-n7000-Kernel-only.zip | Nightowl-cm12-BETA4-n7000-Kernel-only.zip | Kernel by bauner for Galaxy Note) kernel dosyasını indirin, cihazınızın hafızasına atın ve recovery modunda yükleyin. (yükledim)
  5. Telefonunuzu yeniden başlatın. (yaptım)
  6. ROM ve GApps paketini cihazınızın hafızasına attıktan sonra kapatın ve tekrar recovery modunda açın. (yaptım)
  7. Recovery menüsü içerisinden full wipe işlemlerini yapın: wipe data, wipe cache, advanced > wipe dalvik cache. (Sorunun burada olduğunu düşünüyorum)
  8. install zip kısmından önce ROM daha sonra GApps paketini seçin ve yükleyin.(yükledim)
  9. Son olarak cihazınızı yeniden başlatın.

Bu ROM'u ilk kez yüklerken bile bu kadar işlemi yapmana gerek yoktu.
Yapacağın işlemler basit.
Bir Custom ROM'u ilk kez yüklüyorsan önce telefonun ROOT'lu olacak. (2. Madde bunun için) Zaten hali hazırda bir Custom ROM kullanıyorsan, cihazın ROOT'ludur. Dolayısıyla 1. ve 2. maddelere gerek yok.
Telefonda Stock ROM var ve ROOT yoksa 2. maddeden başlarsın yine. (ROOT dosyası değişebilir.) Kısacası 1. madde her koşulda gereksizdir yani.
Recovery'e girersin.
Sonra yüklediğin ROM'un sürümüne göre cihaza kernel flashlarsın. Bu işlem cihazı o sürüme uygun hale getirmeye yarar. (Nightowl'ın kendine özel kerneli var.) (4. Madde)
Recovery Mod yeniden başlatılır. (Reboot Recovery)
Sonra yapacağın işlem FULL WİPE yapmaktır.
Daha sonra ROM ve GApps flashlanır. İşlem tamamlanır.

Mevcut Custom ROM güncellenirken yapılacak işlemler ise daha kısadır.
Recovery'ye girersin.
SADECE "Wipe Cache Partition" ve "(Advanced menüsünde) Wipe Dalvik Cache" yaparsın.
Ardından güncel ROM ve GApps'ı flashlarsın, işlem tamamlanır.

Not: Cm12.1 için hazırlanan kernel dosyasını tekrar flashlamaya gerek yoktur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı