Galaxy S10 root ile batarya kullanımını nasıl azaltırım?

beaher0n

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben şubat ayında Galaxy S10 aldım fakat bataryası beni çok üzdü. Bir şekilde idare ediyorum ama 1 günü rahatça kurtarmıyor. Bu batarya sorununun da kronik olduğunu biliyorum. Herhangi bir şekilde bu sorunu az da olsa çözebilmem mümkün müdür? Önerilerinizi bekliyorum.

Uygulama bildirimlerini devredışı bırakarak az da olsa pili rahatlatabilirsiniz, Root Booster uygulamasında da Pil tasarrufu modunu açabilirisiniz, şu anlık aklıma gelenler bunlar.

Yazılım güncellemelerini kontrol et. Eğer sorun yazılımsalsa Samsung zaten bir güncelleme yayınlayacaktır. Güncelleme gelene kadar güç tasarrufu modunda kullanabilirsin.

Sakın telefona modifikasyon yapmaya çalışma(Root gibi.) yoksa KnoX sayacı atar, telefonun garanti dışı kalır ve Samsung uygulamalarını kullanamazsın. KnoX sayacını sıfırlamanın da bir yolu yok.

Yazılım güncellemelerini kontrol et. Eğer sorun yazılımsalsa Samsung zaten bir güncelleme yayınlayacaktır. Güncelleme gelene kadar güç tasarrufu modunda kullanabilirsin.

Sakın telefona modifikasyon yapmaya çalışma(root gibi.) yoksa knox sayacı atar, telefonun garanti dışı kalır ve Samsung uygulamalarını kullanamazsın. Knox sayacını sıfırlamanın da bir yolu yok.

Bu iş 1-1.5 senedir yazılımla çözülseydi Samsung bunu çözerdi diye düşünüyorum. Güç tasarrufu modunun görünürde yaptığı tek şey parlaklık kısmak oluyor S10'da.

Telefonu karanlık modda kullanıyorsunuz değil mi?

Evet. Bütün gereksiz (bana göre) servisleri (bixby, Google asistan, aod, Edge bildirimleri ve çubuğu vs.) ve ekranı 1080P'de kullanıyorum. 3-4 ay önce de servise vermiştim bataryayı değiştirmişlerdi bu arada.

Custom kernel varsa undervolt yaparsin cpu governor u değiştirirsin ben boyle yapmistim note 2 de.
Undervolt işi son sürüm cihazlarda çok sıkıntılı bir olaya dönüştü, DVFS sayesinde zaten adaptif olarak voltaj ayarlaması yapılıyor keza el ile müdahale edince de random reboot dediğimiz olaylarla karşılaşılabiliyor bu yüzden geliştiriciler voltaj ayarlamasını eklemek istemiyorlar.

Merhabalar ben şubat ayında Galaxy S10 aldım fakat bataryası beni çok üzdü. Bir şekilde idare ediyorum ama 1 günü rahatça kurtarmıyor. Bu batarya sorununun da kronik olduğunu biliyorum. Herhangi bir şekilde bu sorunu az da olsa çözebilmem mümkün müdür? Önerilerinizi bekliyorum.

Akıllı telefonlar genellikle 1 senenin sonunda, ilk gün alınan pil performansını veremiyor. Buna sebep olan şeylerden biri güncel pil teknolojisinin şarj-deşarj olaylarında pilin yıpranmasının önüne geçememiş olması ve planı eskitme 🙂 gelen güncellemelerle (gerek uygulama, gerek işletim sistemi) cihazı yavaş ve şarj süresi yetmiyor gibi hissettiriyorlar.
Root ile ilgili yapabileceğiniz en saçma şeylerden biri tek tıkla root izni verdiğini iddia eden yazılımların içinde gelen sıcaklık düşürücü, pil koruyucu gibi gereksiz özellikleri kullanmak olur. Garanti konusunu dert etmeyen bir kullanıcıysanız yüklenecek güzel, gereksiz uygulamalardan arındırılmış (debloat edilmiş) bir custom rom üzerine kullanıcı sayısı fazla olan bir custom kernel ve kernel kontrol uygulaması ile işlemcinin saat hızlarını düşürmek yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri. Başlangıçta çalışan uygulamaları el ile düzenleme (gereksizleri durdurma), aynı zamanda arka plan üzerinde RAM bellekte çalışan uygulamaları da düzenleme (yine gereksizleri kalıcı olarak durdurma), greenify gibi uygulamalar yardımcı olabilir.

Evet. Bütün gereksiz (bana göre) servisleri (bixby, Google asistan, aod, Edge bildirimleri ve çubuğu vs.) ve ekranı 1080P'de kullanıyorum. 3-4 ay önce de servise vermiştim bataryayı değiştirmişlerdi bu arada.
Bu arada ekranı 1080p,1440p veya 720p de kullanmanız pil ömrünü etkilemeyecektir karşılaştırmalı test için link bırakıyorum (PhoneBuff 1440p vs 1080p Battery Test)
Bunca, telefonu galaxy s10 yapan özelliği kapatarak kullanacağınıza Lineage OS tarzı saf android deneyimi sunan bir rom kullanmanız bence daha mantıklı.

Undervolt işi son sürüm cihazlarda çok sıkıntılı bir olaya dönüştü, dvfs sayesinde zaten adaptif olarak voltaj ayarlaması yapılıyor keza el ile müdahale edince de random reboot dediğimiz olaylarla karşılaşılabiliyor bu yüzden geliştiriciler voltaj ayarlamasını eklemek istemiyorlar.

Akıllı telefonlar genellikle 1 senenin sonunda, ilk gün alınan pil performansını veremiyor. Buna sebep olan şeylerden biri güncel pil teknolojisinin şarj-deşarj olaylarında pilin yıpranmasının önüne geçememiş olması ve planı eskitme 🙂 gelen güncellemelerle (gerek uygulama, gerek işletim sistemi) cihazı yavaş ve şarj süresi yetmiyor gibi hissettiriyorlar.
Root ile ilgili yapabileceğiniz en saçma şeylerden biri tek tıkla root izni verdiğini iddia eden yazılımların içinde gelen sıcaklık düşürücü, pil koruyucu gibi gereksiz özellikleri kullanmak olur. Garanti konusunu dert etmeyen bir kullanıcıysanız yüklenecek güzel, gereksiz uygulamalardan arındırılmış (debloat edilmiş) bir Custom ROM üzerine kullanıcı sayısı fazla olan bir Custom kernel ve kernel kontrol uygulaması ile işlemcinin saat hızlarını düşürmek yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri. Başlangıçta çalışan uygulamaları el ile düzenleme (gereksizleri durdurma), aynı zamanda arka plan üzerinde RAM bellekte çalışan uygulamaları da düzenleme (yine gereksizleri kalıcı olarak durdurma), greenify gibi uygulamalar yardımcı olabilir.

Bu arada ekranı 1080P, 1440P veya 720P de kullanmanız pil ömrünü etkilemeyecektir karşılaştırmalı test için link bırakıyorum (PhoneBuff 1440p vs 1080p Battery Test)
Bunca, telefonu Galaxy S10 yapan özelliği kapatarak kullanacağınıza lineage OS tarzı saf Android deneyimi sunan bir ROM kullanmanız bence daha mantıklı.

Yorumun için gerçekten teşekkür ederim. Beni çok aydınlattın. Telefonu da ilk aldığım günden 1-2 hafta sonra hissetmeye başladım bu batarya problemini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı