Galaxy S24 vs Honor 400 Pro

400 Pro ve S24 FEnin boyutları çok yakın o zaman arkadaşına 400 Pro'da kaba gelecektir.
S24 en mantıklısı olur o zaman.
Ben şahsen denemedim bu kendisinin fikriydi o yüzden bir şey diyemiyorum.

Eğer kabalık yani boyut ön planda ise zaten S24 alternatifi olmayan bir seçenek.
Çok aydınlatıcı bir cevap verdiniz hocam teşekkür ederim

Açıkçası küçük telefon zorunlu değilse Honor denildiği gibi açık ara önde. En basitten batarya, hızlı şarj, soğutma gibi yerlerde fark açıyor. Kamera olarak da daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. İşlemci açısındanda ne kadar Exynos 2400'de gayet iyi olsa da bu senaryoda SDG3 daha mantıklı. S24 almanın tek mantığı küçük ekran sevmek ve güncelleme desteği artısı ancak o da 8 GB RAM ile 7 Android'i ne kadar stabil alabilirse. İlla küçük ekran diyorsanız zaten tek seçeneğiniz S24 ancak bir düşünün derim.

Honor ınfluencer'lara parayı verip günlerce 6 yıl güncelleme garantisi ve yapay zeka övdürttü, ardından önce güncelleme Türkiye için 3 yıl sonra da yapay zeka uygulamaları da abonelik sistemi ile olacak dedi. Samsung ise cihazda gelen pek çok yapay zeka özelliğinin herhangi bir aboneliğe tabii tutulmayacağını belirtti. Honor 400 ailesi anlatıldığı şekilde ülkemize gelseydi bence güzel cihazdı ancak Honor pazarlama kurnazlığı ile insanları resmen kandırdı. Bu şartlar altında da fiyatı bence daha aşağı çekilmeli. Ancak S24 özelinde de benim beğenmediğim nokta yine fiyat, zira teknik olarak kırpılmış olan Exynos 2400e işlemcisini kullanan S24 FE modeli soğutma ve batarya avantajı ile sentetik testlerde S24'ün gerisine düşmüyor. Kalite algısında da ekran çerçeve oranı dışında S24 model S24 FE'den kayda değer farklar sunmuyor. İnsan o zaman da diyor ki daha ucuza aynısının büyütülmüşü olan S24 FE varken S24 neden alayım.

S24 ve S24 FE konusuna katılıyorum, S24 FE şu anda S24 kıyasla daha alınabilir bir model. Yapay zeka konusunda Honor aboneliğe tabii tuttu ancak bunu Samsung yapmayacak diye bir şey yok. Sonuçta Samsung bu yapay zeka işlemini cihaz üzerinden değil uzaktan hallediyor yani ortada interneti kapattığında yok olan ya da cihaz üzerinde işle dediğinde çöpe dönen bir yapay zeka var diğerleri gibi. Samsung bu masrafı uzun vadeli ücretsiz karşılamaz, abonelik sistemi ya da belli bir ücretlendirme istemesi çok muhtemel. Honor'un para verip kendini övdürttüğü kısmı doğru ancak bunu başka çoğu marka ypıyor çünkü başka çâreleri yok. Tek bildiği marka Apple ve Samsung olan, bu ikisi arasından birini seçip onun fanatikliğini yapan, sanki marka babasının gibi savunan insanlarla dolu bir ülkedeyiz. Sosyal medyayı açıp baksak Samsung'u ilah gören mi dersin, Apple dışı cihazları çöp sanan mı dersin, Xiaomi övüp duran yaşı küçükler mi dersin. Böyle bir ortamda Honor, Nothing vesaire ancak böyle para vererek YouTube'da ya da forumlarda ön plana çıkabilir. Çünkü isterse bu adamlar Honor 400 Pro'yu 15bin yapsın yine donanımdan anlamayıp bilindik diye Samsung seçecek çok fazla insan var. En basitten koskoca teknoloji forumu olan Technopat'ta bile ilk Honor'dan bahsettiğim zamanlar aşırı tepki çekiyordum birçok konuda. Teknoloji forumunda bile böyleyse bu adamların tek çareleri reklam.

Telefonu birkaç yıl kullanır sonra da değiştiririm diyorsanız yazılım desteği çok da önem arz etmez, Honor 400 Pro alınabilir. Ancak bence 6-7 sene hatta telefon kullanılmaz hale gelene kadar kullanırım diyorsanız S24 yazılım desteği ile bence daha makul.

Bu kısma katılmıyorum, Honor 3 sene destek alacak. 3 sene destek alacak(ikisi android) bir cihaz demek en az 5 sene yazılımlardan eksik kalmayacak bir cihaz demek. Evet yeni Android'lere erişemeyecek belki ama sonuç olarak uygulamalardan eksik kalmayacak ki güncelleme desteğinin en büyük önemi uygulama destekleri. Yani Honor birkaç yıl değil istenirse 4 5 6 sene kullanılabilecek bir model. Hatta S24 kıyasla bazı durumlarda daha uzun kullanımlı bir model. Sonuçta 8 GB RAM'li bir cihazdan bahsediyoruz, 7 sene güncelleme alacak ancak 7 Android'i stabil çalıştıramayacak Samsung imkansızı başarmadığı sürece(ki Samsung hiç beceremez öyle güzel sürprizler yapmayı).

Son düzenleme:
[.

Bu kısma katılmıyorum, Honor 3 sene destek alacak. 3 sene destek alacak(ikisi android) bir cihaz demek en az 5 sene yazılımlardan eksik kalmayacak bir cihaz demek. Evet yeni Android'lere erişemeyecek belki ama sonuç olarak uygulamalardan eksik kalmayacak ki güncelleme desteğinin en büyük önemi uygulama destekleri. Yani Honor birkaç yıl değil istenirse 4 5 6 sene kullanılabilecek bir model. Hatta S24 kıyasla bazı durumlarda daha uzun kullanımlı bir model. Sonuçta 8 GB RAM'li bir cihazdan bahsediyoruz, 7 sene güncelleme alacak ancak 7 Android'i stabil çalıştıramayacak Samsung imkansızı başarmadığı sürece(ki Samsung hiç beceremez öyle güzel sürprizler yapmayı).
[/QUOTE]
Bende RAM'in yetersiz kaldığını düşünen tarafta olsam da artık yazılım desteğini önemli buluyorum. Hatta 7 yıllık güncelleme mevzusunda RAM'i eleştirdiğim için Sosyal'de de inceleme videoları altında linç edildim. Kendimde cihazı kullanıyorum ve TikTok vs kullanmadığım hatta normalde de sürekli kullanmadığım uygulamaları bile durmaya zorla yaptığım halde 5.5 GB seviyelerine RAM tüketimi çıkıyor. Farklı aralıklarda ortalama 3 nesil eski Android sürümüne sahip cihaz kullandım ve uygulama taraflarında ciddi problemler gördüm ki bu durum eskiden yoktu. En basiti bir Huawei cihaz kullandım ambargo öncesi model, WhatsApp'da mesaj göndermede de almada da sorun çıkıyordu. Bazen bazı kişilere atılan mesajlar 7-8 saat boyunca gönderilmiyordu bir Lenovo tablet kullandım Google Translate'in eski sürümünde kalması sebebi ile rezalet çeviri yapıyordu. Şu an bile Android 13'lü bir cihazım daha var ve Gemini ile kopyalama özelliği halen stabil çalışmıyor ve çoğu zaman kopyalanan metin bir başka yere aktarılamıyor. Birkaç yıldan kastım pek çok kişi benim gibi en tepe model yerine fiyat performans cihazlara yönelip telefonu 2-3 yıl kullanıp yeni modele geçiyor bu senaryoda ana sürüm güncellemesi gelmese dahi sorun olmuyor. Ancak kimileride var adam 8-10 sene telefonun etinden kemiğinden faydalanmak istiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı