Galaxy S24'e One UI 8'i yüklemek

Beyaz_G

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha önce One UI 7 beta yayınlandığında konusunu açmıştım. Deneyimlerimi aktarmak amacıyla One UI 8 için de aynı konuyu açtım. Güncellemeyi yükleyeli pek olmadı ama neredeyse hiçbir şey değişmediği için kısa sürede çözdüm. 😀
Screenshot_142.png

İnsanlar One UI 7'den Twitter üzerindeki haberciler sayesinde gereksiz ümitlenmişti. Belki bazılarının beklentisini karşılamıştır ama Samsung'a yakışmayacak bir arayüzdü bence. One UI 8 için de düşüncelerim aynı. One UI 7 baştan tasarlandığı için gecikmişti. One UI 8 için herhangi bir gecikme durumu çok yüksek ihtimalle olmayacacak. Samsung bugün S24 serisi için ve Fold/Flip 6 için One UI 8 betayı yayınladı. Yanlış hatırlamıyorsam tam mayıs sonunda S25 serisi için beta açılmıştı. Eylül ayında S23 serisi, Fold/Flip 5 ve bazı A serisi cihazlar da beta güncellemesini alacak. Stabil ise eylül ayında S25 serisi için yayınlanacak. Bu arada şunu da ekleyeyim Samsung güncellemeyi yayınladıktan sonra ülkemize kısa sürede düşer. Çinli markalarla karıştırmak doğru olmaz Samsung'u. Güncellemeyi tüm pazarlarda kısa sürede yayınlıyor. Eylül sonunda S25 serisi için stabil güncellemesi yayınlanırsa ki bence eylül sonunda güncellemeyi yayınlayacaklar ekim başında Türkiye'de bulunan cihazlara güncelleme düşer. Neyse çok uzattım biraz da One UI 8'den bahsedeyim. Tabii bahsedecek bir şey varsa. 😳

Güncellemeyi yükleyince uygulama giriş çıkış animasyonlarının değiştiğini direkt fark ettim. Zaten Twitter üzerinde paylaşılıyordu animasyonların yeni hali. Klasik Samsung her One UI güncellemesinde animasyonları değiştirir. Ciddi bir değişiklik yok ama uygulamaya daha pürüssüz bir animasyonla giriyor. Çıkış animasyonunda ciddi bir değişiklik yok One UI 7 ile benzer. Uygulama giriş çıkış animasyonu diye belirttim çünkü diğer animasyonlarda neredeyse değişiklik yok. Kontrol panelinin açılış animasyonu, arkaplan uygulamalarına çıkarkenki animasyon, kilit ekranından ana ekrana geçerkenki animasyon falan aynı. Samsung'un mantığını çözemiyorum ben hala. AOD ekranında ve kilit ekranındayken parmak iziyle telefonun kilidini açarsanız animasyonsuz direkt ana ekrana geçiyor. Ancak PIN girme kısmına geçerseniz ve parmak izini okutursanız dandik, uygulamaların arkadan ekrana doğru geldiği animasyonla karşılaşıyorsunuz. Neye göre bunu yapıyorlar anlamıyorum. Dandik bir geçiş animasyonun var zaten. Animasyonların nasıl olduğunu paylaşmayacağım Twitter üzerinde bir sürü örneği bulunuyor. Animasyonla ilgili eklemem gereken şey bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya geçerken daha seri tepki veriyor. One UI 7'de bazen algılamıyordu uygulamadan hemen çıkıp diğer girmek istediğim uygulamaya tıkladığımda.

Kontrol panelindeki kontrol kutucuklarının kenarları biraz daha farklı duruyor One UI 7'ye göre. Çok ince bir çizgi varmış gibi duruyor görüntüyü ekliyorum sizler de inceleyebilirsiniz.
Screenshot_152.png

Arayüzdeki arama ekranını biraz değiştirmişler. One UI 6.1'den One UI 7'ye geçerken daha fazla değişmişti bu kısım ama değişikliğe pek ihtiyaç yoktu One UI 8'e geçişte. Yine de ufak tefek de olsa değişiklik yapmaları iyi olabilir.
Screenshot_143.png

Hava durumu uygulamasında değişiklik var. Göze daha hoş gelen bir tasarımı var artık. Tabii bu benim kendi görüşüm. Eskiden tasarım dili Corporate Memphis stilindeydi.
Screenshot_145.png

Now Bar artık rahatsız etmeyin modunu gösteriyor. Açıkçası bu kadar büyük güncellemede tek hoşuma giden şey bu oldu sanırım. Saçma gelebilir ama evet bu. Bazen telefonu rahatsız etmeyinde unutuyorum artık Now Bar'da gözükeceği için Now Bar'da AOD üzerinde çalıştığı için rahatsız etmeyinde olursa telefon direkt fark edebilirim. E fena olmamış. 😛 Aynı zamanda Apple'ın Liquid Glass tasarımından ufak bir esinlenme dikkatimi çekti. Kilit ekranından Now Bar'a tıklayıp büyültmek istediğinizde Liquid Glass'daki gibi bir açılış animasyonu var. %100 benzemiyor ama yine de benziyor. Bir yandan da Now Bar'ın tasarımı biraz daha Liquid Glass'ı andırıyor One UI 8'de. Now Bar hakkında başka söyleyeceğim şey üzerinde tıkladığınızda ana ekran kilit ekranı fark etmez büyürken hoş bir titreşimle büyüyor. Hatta One UI arayüzü içindeki titreşimler arasında en çok hoşuma giden titreşim bu oldu. Yumuşak bir titreşim veriyor elinize. One UI 7'de bu yoktu. Titreşim vardır belki hatırlamıyorum tam ancak bu şekilde değildi. Yalnız bu bahsettiğim durum muhtemelen A serisini kapsamayacak. A serisi modelleriyle FE modellerinin titreşim motorları tepe S serisi cihazlarından daha kötü.
Screenshot_153.png

Galeri uygulamasında çok ufak değişiklikler var. Menü ekranı değişmiş ve video düzenleme kısmındaki araçların yerlerinde ve şekillerinde ufak değişiklik yapılmış.
Screenshot_155.png

Samsung'un kendi arayüz özelleştirme uygulaması ve eklentileriyle ilgili pek eklenen bir şey yok. One UI 7 ile animasyonları ayarlamanız sağlanmıştı One UI 8 ile Home Up üzerine animasyonu kafa karıştırmadan ayarlayabileceğiniz bir seçenek eklemişler.
Screenshot_161.png

One UI 8 ile bootlader kilidini açmanızı sağlayan seçenek de geliştirici seçeneklerinden kaldırıldı. Yeni amiral gemisi cihaz kullanıcıları için çok da önemli bir şey değil diye düşünüyorum.

Sistemin tepkiselliğinde pek fark yok. Söylediğim gibi bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya girmek istediğinizde daha hızlı tepki veriyor tek dikkatimi çeken bu oldu. One UI'ı eleştirmek isterim ama konunun çok dışına çıkmak istemiyorum. Yıllardır sistemin hantallığını çözemediler. Evet aşırı hantal bir arayüz değil One UI ama amiral gemisi cihazlarda bile yeteri kadar seri değil. Sadece bir tane bug ile karşılaştım. Şarj oluyor yazısı AOD ekranında parmak izi simgesinin üstüne çıkıyor. Başka bir bug ile karşılaşmadım.

Betanın nasıl yükleneceğini anlatmayacağım. Yüklemesi çok zor ve riskli değil ama meraklısı zaten araştırarak bulabilir nasıl indireceğini. 14 ağustos tarihine kadar beta testine açılan cihazlar S25 serisi, S24 serisi ve Fold/Flip6 serisi.

Bahsedeceklerim bu kadar. Dikkatimi çeken başka bir şey olursa eklerim.

Son düzenleme:
Daha önce One UI 7 beta yayınlandığında aynı konuyu açmıştım. Deneyimlerimi aktarmak amacıyla One UI 8 için de aynı konuyu açtım. Güncellemeyi yükleyeli pek olmadı ama neredeyse hiçbir şey değişmediği için kısa sürede çözdüm. 😀
Eki Görüntüle 2555487

İnsanlar One UI 7'den Twitter üzerindeki haberciler sayesinde gereksiz ümitlenmişti. Belki bazılarının beklentisini karşılamıştır ama Samsung'a yakışmayacak bir arayüzdü bence. One UI 8 için de düşüncelerim aynı. One UI 7 baştan tasarlandığı için gecikmişti. One UI 8 için herhangi bir gecikme durumu çok yüksek ihtimalle olmayacacak. Samsung bugün S24 serisi için ve Fold/Flip 6 için One UI 8 betayı yayınladı. Yanlış hatırlamıyorsam tam mayıs sonunda S25 serisi için beta açılmıştı. Eylül ayında S23 serisi, Fold/Flip 5 ve bazı A serisi cihazlar da beta güncellemesini alacak. Stabil ise eylül ayında S25 serisi için yayınlanacak. Bu arada şunu da ekleyeyim Samsung güncellemeyi yayınladıktan sonra ülkemize kısa sürede düşer. Çinli markalarla karıştırmak doğru olmaz Samsung'u. Güncellemeyi tüm pazarlarda kısa sürede yayınlıyor. Eylül sonunda S25 serisi için stabil güncellemesi yayınlanırsa ki bence eylül sonunda güncellemeyi yayınlayacaklar ekim başında Türkiye'de bulunan cihazlara güncelleme düşer. Neyse çok uzattım biraz da One UI 8'den bahsedeyim. Tabii bahsedecek bir şey varsa.😳

Güncellemeyi yükleyince uygulama giriş çıkış animasyonlarının değiştiğini direkt fark ettim. Zaten Twitter üzerinde paylaşılıyordu animasyonların yeni hali. Klasik Samsung her One UI güncellemesinde animasyonları değiştirir. Ciddi bir değişiklik yok ama uygulamaya daha pürüssüz bir animasyonla giriyor. Çıkış animasyonunda ciddi bir değişiklik yok One UI 7 ile benzer. Uygulama giriş çıkış animasyonu diye belirttim çünkü diğer animasyonlarda neredeyse değişiklik yok. Kontrol panelinin açılış animasyonu, arkaplan uygulamalarına çıkarkenki animasyon, kilit ekranından ana ekrana geçerkenki animasyon falan aynı. Samsung'un mantığını çözemiyorum ben hala. AOD ekranında ve kilit ekranındayken parmak iziyle telefonun kilidini açarsanız animasyonsuz direkt ana ekrana geçiyor. Ancak PIN girme kısmına geçerseniz ve parmak izini okutursanız dandik uygulamaların arkadan ekrana doğru geldiği animasyonla karşılaşıyorsunuz. Neye göre bunu yapıyorlar anlamıyorum. Dandik bir geçiş animasyonun var zaten. Animasyonların nasıl olduğunu paylaşmayacağım Twitter üzerinde bir sürü örneği bulunuyor. Animasyonla ilgili eklemem gereken şey bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya geçerken daha seri tepki veriyor. One UI 7'de bazen algılamıyordu uygulamadan hemen çıkıp diğer girmek istediğim uygulamaya tıkladığımda.

Kontrol panelindeki kontrol kutucuklarının kenarları biraz daha farklı duruyor One UI 7'ye göre. Çok ince bir çizgi varmış gibi duruyor görüntüyü ekliyorum sizler de inceleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2555507

Arayüzdeki arama ekranını biraz değiştirmişler. One UI 6.1'den One UI 7'ye geçerken daha fazla değişmişti bu kısım ama değişikliğe pek ihtiyaç yoktu One UI 8'e geçişte. Yine de ufak tefek de olsa değişiklik yapmaları iyi olabilir.
Eki Görüntüle 2555489

Hava durumu uygulamasında değişiklik var. Göze daha hoş gelen bir tasarımı var artık. Tabii bu benim kendi görüşüm. Eskiden tasarım dili Corporate Memphis stilindeydi.
Eki Görüntüle 2555500

Now Bar artık rahatsız etmeyin modunu gösteriyor. Açıkçası bu kadar büyük güncellemede tek hoşuma giden şey bu oldu sanırım. Saçma gelebilir ama evet bu. Bazen telefonu rahatsız etmeyinde unutuyorum artık Now Bar'da gözükeceği için Now Bar'da AOD üzerinde çalıştığı için rahatsız etmeyinde olursa telefon direkt fark edebilirim. E fena olmamış.😛Aynı zamanda Apple'ın Liquid Glass tasarımından ufak bir esinlenme dikkatimi çekti. Kilit ekranından Now Bar'a tıklayıp büyültmek istediğinizde Liquid Glass'daki gibi bir açılış animasyonu var. %100 benzemiyor ama yine de benziyor. Bir yandan da Now Bar'ın tasarımı biraz daha Liquid Glass'ı andırıyor One UI 8'de. Now Bar hakkında başka söyleyeceğim şey üzerinde tıkladığınızda ana ekran kilit ekranı fark etmez büyürken hoş bir titreşimle büyüyor. Hatta One UI arayüzü içindeki titreşimler arasında en çok hoşuma giden titreşim bu oldu. Yumuşak bir titreşim veriyor elinize. One UI 7'de bu yoktu. Titreşim vardır belki hatırlamıyorum tam ancak bu şekilde değildi. Yalnız bu bahsettiğim durum muhtemelen A serisini kapsamayacak. A serisi modelleriyle FE modellerinin titreşim motorları tepe S serisi cihazlarından daha kötü.
Eki Görüntüle 2555513

Galeri uygulamasında çok ufak değişiklikler var. Menü ekranı değişmiş ve video düzenleme kısmındaki araçların yerlerinde ve şekillerinde ufak değişiklik yapılmış.
Eki Görüntüle 2555521

Samsung'un kendi arayüz özelleştirme uygulaması ve eklentileriyle ilgili pek eklenen bir şey yok. One UI 7 ile animasyonları ayarlamanız sağlanmıştı One UI 8 ile Home Up üzerine animasyonu kafa karıştırmadan ayarlayabileceğiniz bir seçenek eklemişler.
Eki Görüntüle 2555523

One UI 8 ile bootlader kilidini açmanızı sağlayan seçenek de geliştirici seçeneklerinden kaldırıldı. Yeni amiral gemisi cihaz kullanıcıları için çok da önemli bir şey değil diye düşünüyorum.

Sistemin tepkiselliğinde pek fark yok. Söylediğim gibi bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya girmek istediğinizde daha hızlı tepki veriyor tek dikkatimi çeken bu oldu. One UI'ı eleştirmek isterim ama konunun çok dışına çıkmak istemiyorum. Yıllardır sistemin hantallığını çözemediler. Evet aşırı hantal bir arayüz değil One UI ama amiral gemisi cihazlarda bile yeteri kadar seri değil. Sadece bir tane bug ile karşılaştım. Şarj oluyor yazısı AOD ekranında parmak izi simgesinin üstüne çıkıyor. Başka bir bug ile karşılaşmadım.

Betanın nasıl yükleneceğini anlatmayacağım. Yüklemesi çok zor ve riskli değil ama meraklısı zaten araştırarak bulabilir nasıl indireceğini. 14 ağustos tarihine kadar beta testine açılan cihazlar S25 serisi, S24 serisi ve Fold/Flip6 serisi.

Ellerinize sağlık hocam gayet bilgilendirici bir konu olmuş.

Daha önce One UI 7 beta yayınlandığında konusunu açmıştım. Deneyimlerimi aktarmak amacıyla One UI 8 için de aynı konuyu açtım. Güncellemeyi yükleyeli pek olmadı ama neredeyse hiçbir şey değişmediği için kısa sürede çözdüm. 😀
Eki Görüntüle 2555487

İnsanlar One UI 7'den Twitter üzerindeki haberciler sayesinde gereksiz ümitlenmişti. Belki bazılarının beklentisini karşılamıştır ama Samsung'a yakışmayacak bir arayüzdü bence. One UI 8 için de düşüncelerim aynı. One UI 7 baştan tasarlandığı için gecikmişti. One UI 8 için herhangi bir gecikme durumu çok yüksek ihtimalle olmayacacak. Samsung bugün S24 serisi için ve Fold/Flip 6 için One UI 8 betayı yayınladı. Yanlış hatırlamıyorsam tam mayıs sonunda S25 serisi için beta açılmıştı. Eylül ayında S23 serisi, Fold/Flip 5 ve bazı a serisi cihazlar da beta güncellemesini alacak. Stabil ise eylül ayında S25 serisi için yayınlanacak. Bu arada şunu da ekleyeyim Samsung güncellemeyi yayınladıktan sonra ülkemize kısa sürede düşer. Çinli markalarla karıştırmak doğru olmaz Samsung'u. Güncellemeyi tüm pazarlarda kısa sürede yayınlıyor. Eylül sonunda S25 serisi için stabil güncellemesi yayınlanırsa ki bence eylül sonunda güncellemeyi yayınlayacaklar ekim başında Türkiye'de bulunan cihazlara güncelleme düşer. Neyse çok uzattım biraz da One UI 8'den bahsedeyim. Tabii bahsedecek bir şey varsa.😳

Güncellemeyi yükleyince uygulama giriş çıkış animasyonlarının değiştiğini direkt fark ettim. Zaten Twitter üzerinde paylaşılıyordu animasyonların yeni hali. Klasik Samsung her One UI güncellemesinde animasyonları değiştirir. Ciddi bir değişiklik yok ama uygulamaya daha pürüzsüz bir animasyonla giriyor. Çıkış animasyonunda ciddi bir değişiklik yok One UI 7 ile benzer. Uygulama giriş çıkış animasyonu diye belirttim çünkü diğer animasyonlarda neredeyse değişiklik yok. Kontrol panelinin açılış animasyonu, arka plan uygulamalarına çıkarkenki animasyon, kilit ekranından ana ekrana geçerkenki animasyon falan aynı. Samsung'un mantığını çözemiyorum ben hala. AOD ekranında ve kilit ekranındayken parmak iziyle telefonun kilidini açarsanız animasyonsuz direkt ana ekrana geçiyor. Ancak pın girme kısmına geçerseniz ve parmak izini okutursanız dandik uygulamaların arkadan ekrana doğru geldiği animasyonla karşılaşıyorsunuz. Neye göre bunu yapıyorlar anlamıyorum. Dandik bir geçiş animasyonun var zaten. Animasyonların nasıl olduğunu paylaşmayacağım Twitter üzerinde bir sürü örneği bulunuyor. Animasyonla ilgili eklemem gereken şey bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya geçerken daha seri tepki veriyor. One UI 7'de bazen algılamıyordu uygulamadan hemen çıkıp diğer girmek istediğim uygulamaya tıkladığımda.

Eki Görüntüle 2555507

Eki Görüntüle 2555489

Hava durumu uygulamasında değişiklik var. Göze daha hoş gelen bir tasarımı var artık. Tabii bu benim kendi görüşüm. Eskiden tasarım dili corporate memphis stilindeydi.
Eki Görüntüle 2555500

Now bar artık rahatsız etmeyin modunu gösteriyor. Açıkçası bu kadar büyük güncellemede tek hoşuma giden şey bu oldu sanırım. Saçma gelebilir ama evet bu. Bazen telefonu rahatsız etmeyinde unutuyorum artık now Bar'da gözükeceği için now Bar'da AOD üzerinde çalıştığı için rahatsız etmeyinde olursa telefon direkt fark edebilirim. E fena olmamış.😛aynı zamanda Apple'ın Liquid glass tasarımından ufak bir esinlenme dikkatimi çekti. Kilit ekranından now Bar'a tıklayıp büyütmek istediğinizde Liquid Glass'daki gibi bir açılış animasyonu var. %100 benzemiyor ama yine de benziyor. Bir yandan da now Bar'ın tasarımı biraz daha Liquid Glass'ı andırıyor One UI 8'de. Now bar hakkında başka söyleyeceğim şey üzerinde tıkladığınızda ana ekran kilit ekranı fark etmez büyürken hoş bir titreşimle büyüyor. Hatta One UI arayüzü içindeki titreşimler arasında en çok hoşuma giden titreşim bu oldu. Yumuşak bir titreşim veriyor elinize. One UI 7'de bu yoktu. Titreşim vardır belki hatırlamıyorum tam ancak bu şekilde değildi. Yalnız bu bahsettiğim durum muhtemelen a serisini kapsamayacak. A serisi modelleriyle FE modellerinin titreşim motorları tepe s serisi cihazlarından daha kötü.
Eki Görüntüle 2555513

Eki Görüntüle 2555521

Samsung'un kendi arayüz özelleştirme uygulaması ve eklentileriyle ilgili pek eklenen bir şey yok. One UI 7 ile animasyonları ayarlamanız sağlanmıştı One UI 8 ile Home up üzerine animasyonu kafa karıştırmadan ayarlayabileceğiniz bir seçenek eklemişler.
Eki Görüntüle 2555523

Betanın nasıl yükleneceğini anlatmayacağım. Yüklemesi çok zor ve riskli değil ama meraklısı zaten araştırarak bulabilir nasıl indireceğini. 14 Ağustos tarihine kadar beta testine açılan cihazlar S25 serisi, S24 serisi ve Fold/Flip6 serisi.

Hocam S24 Ultra var ama hala gelmedi siz nasıl indirdiniz bet programına nasıl katılabiliriz anlatabilir misiniz rica etsem.

Bence One UI 8 yerine, One UI 7'ye geliştirme olarak eklemeliydiler bu özellikleri. Modellerin güncelleme hakkından eksiltmek için bu şekilde yapıldığını düşünüyorum.

Elinize sağlık bu arada, güzel konu ve bol emek.

Hocam S24 Ultra var ama hala gelmedi siz nasıl indirdiniz bet programına nasıl katılabiliriz anlatabilir misiniz rica etsem.
ADB Sidelod yöntemiyle yükledim. YouTube üzerinde nasıl yükleneceği anlatılıyor. XDA Forum'da S24 Ultra için güncelleme dosyası muhtemelen paylaşılmıştır. Çok merakınız yoksa uğraşmaya değecek bir güncelleme değil.
One UI 8 yerine 7.1 gelse daha mantıklı olmaz mıydı? Bu beta sürüm S24 FE için de geçerli mi?
Samsung'un artık ana sürüm güncellemelerini katlanabilir modellerle tanıtacağı, S serisiyle de ara güncellemeyi yayınlayacağı söylendi. Muhtemelen ara güncellemeyle yeni yapay zeka özelliklerini duyuracaklar. Belki S serisi katlanabilir modellerden daha önemli olduğu için yeni yapay zeka özellikleriyle birlikte ara sürümü S serisinde çıkarmayı daha mantıklı bulmuşlardır. Ya da başka bir sebeptir bilemeyeceğim. One UI 7 üzerinde çok çalıştılar ve her ne kadar beğenmemiş olsamda büyük bir güncellemeydi. Aslında benim beğenmeme sebebim hantal bir sistem olması yüzünden. One UI 8 üzerinde de fazla çalışsalar güncelleme yine gecikirdi. Muhtemelen One UI 9 ile hatrı sayılır değişiklikler yapacaklardır. Ben Apple'ın Liquid Glass tasarımından biraz esinlenecekleri düşüncesindeyim.

Now Brief gelecek mi peki biliyormusunuz?
Stabil güncelleme yayınlandığında S24 serisi için de gelecek deniyordu.

Kilit ekranindan ana ekrana geciste animasyon olmadigini soylemistim. Bunun icin secenek varmis. One UI 7'de bu secenek var miydi bilmiyorum ama muhtemelen vardir. Dikkatimden kacmasi garibime gitti. Simdi ayarlari kurcalarken gordum.

@GucukBey One UI 7'de bu ayar var mi bakar misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250814_022402_Settings.jpg
    Screenshot_20250814_022402_Settings.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00