Galaxy Tab S9 FE vs iPad 9. Nesil

pagan

Hectopat
Daha fazla  
Çeviri yapma, ders çalışma, not tutma ve arada dizi-film amaçlı kullanılacak. S9 FE kalem dahil 11.000 TL civarına satılıyor. iPad 9. Nesil kalem dahil 13.000 TL bandında. Aslında daha yeni ve ucuz olan Samsung ama iPad daha uzun ömürlü, kaliteli olduğundan aklımı çeliyor. Ayrıca batarya süresi de önemli bir kriter sanırım iPad bu konuda da daha önde. Sizce hangisi?

Çeviri yapma, ders çalışma, not tutma ve arada dizi-film amaçlı kullanılacak. S9 FE kalem dahil 11.000 TL civarına satılıyor. iPad 9. Nesil kalem dahil 13.000 TL bandında. Aslında daha yeni ve ucuz olan Samsung ama iPad daha uzun ömürlü, kaliteli olduğundan aklımı çeliyor. Ayrıca batarya süresi de önemli bir kriter sanırım iPad bu konuda da daha önde. Sizce hangisi?
Kesinlikle ipad

Tab S9 FE kullanıyorum ve aldığıma pişman değilim Benim tavsiyem Tab S9 FE'den yana olur. Tabletle ilgili sorunuz varsa cevaplamaya çalışabilirim.
Batarya performansı ve kalemle yazma hissiyatı nasıl hocam?

Bütçe arttırıp iPad 10. nesil almanızı öneririm.
Açıkçası o da aklımdaydı ama genel yorumlardan 9. Nesil ile aralarında devasa bir fark olmadığını gördüğümden tercih etmedim.

İpad 9 önermiyorum hocam. Birkaç arkadaşımda var ve hiç ısınamadım cihaza. Ben olsam bu ikisi arasından S9 FE seçerdim. Ama bu fiyatlarda Matepad Air de bakabilirsiniz.

Hocam, iPad 9 ile 10 arasında temel olarak işlemci ve tasarım farkı var. Ben olsam 9 yerine 10'u tercih ederdim; çünkü hem tasarımı yazmaya daha uygun, hem de işlemci olarak 9. neslin işlemcisi hâlâ nispeten gücünü korusa da A14 daha iyi performans sunuyor. A13 bionic bile Tab S9 FE'nin işlemcisinden AnTuTu puanı olarak %48, tek çekirdekte %75, çok çekirdekte ise %51 daha iyi performans verirken A14 bu farkı iyice açıyor. Ekran olarak da TFT ekran kullanılıyor. Ders çalışma, not tutma gibi işlerle uğraşacağınız için 90Hz'in gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak, Apple Pencil'ın S Pen'den daha rahat kullanıma sahip olduğunu düşünüyorum fakat kalemin beraber gelmemesi büyük bir maliyet oluşturduğu için fiyat anlamında S9 FE daha cazip kalıyor. Burada olaya sizin bütçeniz ve tabletten beklentileriniz giriyor uzun kullanım beklentiniz ve bütçeniz varsa 10. nesil öneririm yoksa s9FE daha iyi bir tercih olabilir 9. nesilin ekran gövde oranı yerlerde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı