İnceleme Galaxy Watch 4 Classic 42mm

1 gün ile ilk inceleme fırsatınız @KojiroHyuga04 hocamıza kaptırmışız :) Hayırlı olsun.
Bize de ilk Classic model incelemesi diyelim.

Selamlar Sosyal sakinleri, okuduğunuz bu incelemede kurbanımız Watch 4 Classic olacak.
Kendisini uzun uğraşlar sonucunda almayı başardım. Belki konularımı görenleriniz vardır.
Görmeyenler için:

Bundan önce deneyimlediğim tek Samsung akıllı saat Gear S2 Classic idi. Karşılaştırmamı ancak ona göre yapabilirim, sadece 7 yaşında bir dede artık o.

İlk olarak artılarını sayalım:

+ Saatin WearOS olması çok hoşuma gitti. Cidden Tizen'den sonra çok güzel bir hava getirmiş saate. One UI Watch sayesinde de uygulama menüsü hariç neredeyse her şey aynı.
+ Bu saat ile artık EKG ve tansiyon ölçümü var.
+ Depolama alanı cidden fazla. 16GB'ı doldurmak çok zor.
+ Bezelin (saat üzerindeki dönen çark) kasaya yakın tutulmuş. Gear S2 Classic'de içine her şey kaçıyordu ve bezeli çeviremiyordunuz içindekini çıkarmadan.
+ Artık Spotify listelerinizi saat üzerine indirerek telefondan bağımsız olarak kulaklıkla dinleyebiliyorsunuz.
+ Şarj süresi gayet iyi. Hızlı şarj oluyor. Ama tahmini dolma süreleri asla tutmuyor. Yaklaşık 20-25 dakika kadar uzun sürüyor.

Eksilerimiz de var tabii ki, bu konuda çok acımasız olduğumu düşünüyorum.

- Batarya süresi az. Yani bu kadar iyi, donanımlı bir saate daha iyi bir batarya konulabilirdi. Ya da daha iyi bir optimizasyon. Bilemiyorum...
- Tizen uygulamalarının birçoğu Google Play üzerinde yok. Ve eskiden kullandığım bazı uygulamaları bulamamak biraz üzdü açıkçası.
- Kordonlar aşağıya doğru kıvrılmıyor. Bu yüzden bilek üzerinde fazla geniş kalıyor. Eğer bileğim üzerine oturmasını istersem sıkmam gerekiyor.
- Şarj dock'u stant şeklinde değil. Eskileri gibi olsaydı en azından masa üzerinde vs. çok daha iyi dururdu. Ki saat de şarj edilirken ekranını çeviriyor. Böyle bir şeyi ekleyip neden stant şeklinde yapmamışlar anlamadım.
- WearOS'in getirilerinden olarak artık IOS ile bağlanamıyor. iPhone 7Plus kullanıcısı olarak eski telefonuma bağlamak zorunda kaldım saati.
- EKG ve tansiyon için devletimiz izin vermiyor. Bu çok can sıkıcı. Gene de birkaç dosya ile halledilebiliyor. Uğraşmak istemediğim için yapmadım.
- Saat nedense şarj animasyonunda aşırı derece kasıyor. Neden olduğunu anlamadım. Yumuşak geçmesi gereken animasyon kademe kademe ilerliyor.

Saatten görsellerimiz:
IMG_4837.JPG

IMG_4836.JPG

IMG_4835.JPG

IMG_4839.JPG

IMG_4840.JPG

İncelememe ayırdığınız için vakit için teşekkür ederim.
Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

Ekosistemin diğer ürünlerinin incelemelerinde görüşmek üzere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum inceleme için emeğine sağlık. Bu saatten bende sipariş verdim şu an kargoda. Ben görüşme özelliğini kullanmak için aldım diyebilirim. Telefon görüşmesinde ses seviyesi nasıldır bu saatin? Saati yaklaştırmadan telefon görüşmesi yapılacak düzeyde midir? Ses kalitesi nasıl? Eğer denemediysen deneyip bana geri bildirim sağlar mısın?

Telefon ses seviyesi kesinlikle çok yüksek. Sesini kısarak kullanacağınızdan eminim. Ayrıca sesinizi sessiz ortamlarda uzak olmasına rağmen gayet temiz olabiliyor. Kalitesi de bir telefon kadar iyi denebilir.
Ama ben deneyimlemedim :) Zira saat eski telefonuma bağlı. Çağrı yapamıyorum.
Bu yorumlarımı Bixby yönlendirmesi ve Spotify üzerindeki ses kalitesi üzerinden yaptım.

Kaynak atar mısınız?
Öyle bir şeye imkan dahi vermiyorum.

Buyurun, kendiniz bakın. Fotoğrafı şimdi çektim, şarjım %79.

Eki Görüntüle 1418320

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada 38 gün gösteriyor.

@212374 Neresinde gösterdiğini göremedim. Tam olarak nerede yazıyor?
Videonun sonunda da bataryanın yaptığı şeyler sonucunda 2 gün gittiğini söylemiş (5:37). Yok 38 gün diye bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı