Galaxy Win Nasıl ROOT Edilir?

TunaArslanTR

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2016
Mesajlar
346
Makaleler
1
Yer
Amasya/Merzifon
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim üzere Galaxy Win modeli telefona root atmak istiyorum. Fakat hiç ROOT işlemi yapmadım. Telefon annemin ve geçen bir elime alayım dedim almaz olaydım, insanın kanser olmaması elde değil o kadar donar mı bir telefon ya. ROOT işlemi yapmadım dediğim gibi, kademe kademe kısa ve öz şekilde anlatabilecek birisi var mı? Son olarak bu ROOT işlemi sonrasında telefonun donmasından vs. kurtulabilecek miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı telefon bizde de var ve maalesef kasma sorununun herhangi bir çözümü yok.

İşlem için gerekenler:

USB kablo
Bilgisayar
Odin
CWM tar'ı
SuperSU zip'i
Şarjınızın en az %50 dolu olması

Root işlemi için ilk olarak telefona recovery atman lazım. Telefonun güç tuşu + ses kısma tuşu + ana ekran tuşuna aynı anda telefon titreyene kadar basılı tutun. Telefon titredikten sonra sadece güç tuşunu bırakın. Burada riskli olduğu hakkında bir şeyler söyleyebilir (Artık tuşları bırakabilirsiniz). Continue seçeneğiyle ilerleyin ve telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Odin'de PDA (PDA yoksa AP) kısmına tıklayıp CWM tar'ını seçtikten sonra Auto Reboot seceneğini kaldırıp start'a basın. İşlem bittikten sonra(Bilgisayar ekranında "RES OK" yazar) kabloyu çekebilirsiniz. Telefonu kapatıp aynı şekilde (bu sefer ses açma tuşuna basarak) açın. Çıkan ekranda "install zip from..." kısmına ses açma-kısma tuşlarıyla gelip güç tuşuna basarak seçin. Daha sonra indirdiğin SU zip'ini bulup seçeceksin. Kurulum işlemi bittikten sonra "reboot your device" seçeneğini işaretleyin. "SAMSUNG" logosunun altında ünlem işareti belirebilir, korkmanıza gerek yok. İşlem tamam. Herhangi bir sorun varsa yazarsan ilgilenebilirim.
 
Ben de 3 sene aynı telefonu kullandım son 1 senesinde rootlu olarak kullandım açıkçası performans artışı senin yapıcaklarına bağlı biraz ama hali hazırda oldukça eski bir model olmasından dolayı harikalar yaratman mümkün değil en fazla bir nebze olabilir onun için de root sonrası telefonda özellikle google uygulamaları olmak üzere tüm gereksiz uygulamaları sil. (Ben en az 80 uygulama silmiştim.)
Nasıl root atılacak konusuna girmiyorum çünkü arkadaşlar zaten açıklamış.
Ablamla aynı model telefonları kullanmamıza rağmen benim telefonum ablamınkinden bariz daha hızlıydı bunu söyleyebilirim ama yine de kasardı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı