Galerilerdeki faiz oranları neden düşük?

Jibijeb

Hectopat
Merhaba,
Yakın zamanda bir araç alacağım fakat bu konuda biraz eksiklerim var.

Taşıt kredisi için bankalar 12 ay vadeye %3, 5 - %4 arası faiz oranları belirtirken, bazı ilanlarda galerilerin %1,59 gibi sabit faiz sunduklarını görüyorum. Bu durum bana biraz garip geliyor.
Bu işin mantığını bilen var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Taşıt kredisi için bankalar 12 ay vadeye %3, 5 - %4 arası faiz oranları belirtirken, bazı ilanlarda galerilerin %1,59 gibi sabit faiz sunduklarını görüyorum. Bu durum bana biraz garip geliyor.
1,59 faiz elden senet mi yoksa kredi mi ?

Merhaba,

Taşıt kredisi için bankalar 12 ay vadeye %3, 5 - %4 arası faiz oranları belirtirken, bazı ilanlarda galerilerin %1, 59 gibi sabit faiz sunduklarını görüyorum. Bu durum bana biraz garip geliyor.
Galeriden faizli araba aldığın zaman sigortanı vs onlara yaptırtmanı istiyorlar.

Bunun 3 sebebi var.
1)Arac fiyatı yüksek. Nakit yada takas aynı aracı 750.000 ise galeri bunu size 850-900.000 diyor.

2) Sigorta+Kasko-Satilamaz olayı nedeniyle.
3) Galericiler çoğu para aklayan tehlikeli tipte kişiler. Parayı sadece arabadan kazanmıyorlar.
Ama parayı piyasaya bankaya koymak için araba aldık, sattık diyorlar!!

Aracın fiyatını arttırıp kredi verdikleri için. Satış stratejisi.
Aslında kişisel ilanlarla aynı fiyatlarda bahsettiğim ilanlar

1,59 faiz elden senet mi yoksa kredi mi ?
kredi dendi hatta bankalarla anlaşmalılarmış

Galeriden faizli araba aldığın zaman sigortanı vs onlara yaptırtmanı istiyorlar.
bu en mantıklısı galiba. ama bundan daha bahsetmediler

Bunun 3 sebebi var.
1)Arac fiyatı yüksek. Nakit yada takas aynı aracı 750.000 ise galeri bunu size 850-900.000 diyor.

2) Sigorta+Kasko-Satilamaz olayı nedeniyle.
3) Galericiler çoğu para aklayan tehlikeli tipte kişiler. Parayı sadece arabadan kazanmıyorlar.
Ama parayı piyasaya bankaya koymak için araba aldık, sattık diyorlar!!
diğer ilanlarla aynı fiyatlardan bahsediyorum. kalan 250 300 civarı için bu galeriler kredi saplayabilirse mantıklı gelir dedim ama hala anlayabilmiş değilim

2. maddeyi hiç anlayamadım açıklayabilir misiniz

Aslında kişisel ilanlarla aynı fiyatlarda bahsettiğim ilanlar

kredi dendi hatta bankalarla anlaşmalılarmış

bu en mantıklısı galiba. ama bundan daha bahsetmediler

diğer ilanlarla aynı fiyatlardan bahsediyorum. kalan 250 300 civarı için bu galeriler kredi saplayabilirse mantıklı gelir dedim ama hala anlayabilmiş değilim

2. maddeyi hiç anlayamadım açıklayabilir misiniz
Aracın kredisi borcu bitmeden çoğu yer ruhsat, satışı size vermiyor.!!
Aldınız insanlık hali ödeyemediniz fazlasıyla alabilirler veya araba onların adına olduğu için aracı yasal olarak bağlayabilirler!! demek istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı