Galiba PSU bilgisayarı besleyemiyor

Önderoglu

Hectopat
Daha fazla  
Sorunun kaynağından tam olarak emin değilim fakat 1 ay önce bilgisayarımın güç kutusundan garip bir titreşim ve sanki vurma sesi geliyordu ve bu olaydan sonra internet hızımda çok ciddi düşüşler oldu(100Mbps olan internetim bilgisayarımda Speedtest'e soktuğumda 4Mbps gibi komik bir rakam veriyor) ekran kartımın performansı düştü önceden sleeping dogsda 60FPS alan bilgisayarım şu an 30FPS'yi zor görüyor hatta internetten film izlemek istediğimde filmi indirsem bile FPS çok düşük bu sorunu sizce nasıl çözebilirim? Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

D-dostum konu sahibinin sistem bilgilerini tahmin edeceğim.

Aynı şeyi bende düşünüyorum her hangi bir eksiklik fark etmedim ama emin değilim etmiyor olabilir diye düşünüyorum. Çünkü anakartta (MPG X570 EDGE WİFİ) 12 girişli güç yuvası girişi var benim PSU dan 6 pinli güç çıkışı var.

Sorunun kaynağından tam olarak emin değilim fakat 1 ay önce bilgisayarımın güç kutusundan garip bir titreşim ve sanki vurma sesi geliyordu ve bu olaydan sonra internet hızımda çok ciddi düşüşler oldu(100Mbps olan internetim bilgisayarımda Speedtest'e soktuğumda 4Mbps gibi komik bir rakam veriyor) ekran kartımın performansı düştü önceden sleeping dogsda 60FPS alan bilgisayarım şu an 30FPS'yi zor görüyor hatta internetten film izlemek istediğimde filmi indirsem bile FPS çok düşük bu sorunu sizce nasıl çözebilirim? Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Varsa bir tanıdığınız PSU'sunu söküp kendinizinkine takın ve cihazı çalıştırın. Sorun çözülüyorsa sıkıntı psudandır. Ya da PSU'nuz işe yaramaz tarzda markasız sertifikasız bir ürünse güzel bir PSU alın en kötü ihtimalle PSU'nuz artık iyi markadan iyi ürün olur.

Bir diğer ihtimal cihazınızda virüs olabilir. Kaspersky Total Security kurup güncellemelerini yapın. Ardından cloud sistemini aktif edip tam tarama açın. Tarama bittiğinde çıkan tanımadığınız kötü yazılımları silmesini sağlayın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatıp deneme yapın.

Son olarak bir USB ye başlatılabilir bir linux yazdırıp bu yaşadığınız en azından film izleme vb sırasında sorunlar orada da oluyor mu kontrol edin. Eğer olmuyorsa belki işletim sistemine gelen bir güncellemeden dolayı uyumsuzluk çıkmış olabilir.

Dosya Ekleri

• ss1.PNG
    ss1.PNG
    22,7 KB · Görüntüleme: 31
  • ss2.PNG
    ss2.PNG
    11,8 KB · Görüntüleme: 29
  • ss3.PNG
    ss3.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 23
  • ss4.PNG
    ss4.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 32
  • ss5.PNG
    ss5.PNG
    15 KB · Görüntüleme: 22
  • ss6.PNG
    ss6.PNG
    14 KB · Görüntüleme: 23
  • ss7.PNG
    ss7.PNG
    11 KB · Görüntüleme: 29
Varsa bir tanıdığınız PSU'sunu söküp kendinizinkine takın ve cihazı çalıştırın. Sorun çözülüyorsa sıkıntı psudandır. Ya da PSU'nuz işe yaramaz tarzda markasız sertifikasız bir ürünse güzel bir PSU alın en kötü ihtimalle PSU'nuz artık iyi markadan iyi ürün olur.

Bir diğer ihtimal cihazınızda virüs olabilir. Kaspersky Total Security kurup güncellemelerini yapın. Ardından Cloud sistemini aktif edip tam tarama açın. Tarama bittiğinde çıkan tanımadığınız kötü yazılımları silmesini sağlayın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatıp deneme yapın.

Son olarak bir USB'ye başlatılabilir bir Linux yazdırıp bu yaşadığınız en azından film izleme vb sırasında sorunlar orada da oluyor mu kontrol edin. Eğer olmuyorsa belki işletim sistemine gelen bir güncellemeden dolayı uyumsuzluk çıkmış olabilir.

Sistemi geçen hafta formatladım yine düzelmedi sanırım donanımsal bir sorun var.
Power Boost 750+80 Plus tam sistem ise;
  • Ryzen 7 3700X.
  • GTX 1060 3GB 192 bit.
  • 2x8 3200MHz Corsair Vengeance Pro (2 aylık)
  • Samsung 980 EVO M.2 SSD.
  • Windows 10 64 bit 21H1.
  • MPG X570 Edge Wi-Fi anakart.

Dostum konu sahibi benim mesajlarını siler misin? Aksi takdirde şikayet etmek durumunda kalacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı