Uzun süredir beklediğim gamakay MK61 sonunda elime ulaştı. Banggood'dan satın aldım. Yaklaşık 17 günde elime ulaştı. Her şey dahil 412 TL ödedim. Turkey Direct Mail'i seçtim için vergi falan da çıkmadı. Bugün ise sizlerle birlikte incelemesini yapacağım. Hadi incelemeye geçelim.
kutu tasarımı
Eki Görüntüle 895560
Eki Görüntüle 895562
kutu içeriği
Eki Görüntüle 895563
tasarım
İlk olarak klavyenin tasarımıyla başlamak istedim. Pudding keycap olması nedeniyle gayet güzel görünüyor. Sade ve şık bir tasarımı var. Ben mouse ve diğer ekipmanlarımla uyumlu olması adına siyah renk olarak aldım. Gayet hoş bir görüntüye sahip.
ışıklandırma
Işıklandırması gayet memnun etti. Diğer konularda yavaşlığından bahsedilmişti fakat bana ışıklandırmasının hızı gayet yeterli geldi. Yeteri kadar mod olduğunu düşünüyorum. Işık şiddeti ise gayet yeterli. Yazılım desteğinin olmaması benim için bir eksi olmasa da bu klavyeyi alacak arkadaşlar için bir eksi olabilir.
konfor
İlk 61 tuş ve brown swtich klavyem olduğu için alışmakta biraz zorlandığımı söyleyebilirim. 61 olduğu için güzel bir deneyim yaşattı. Altındaki kaymayı önleyen pedler de gayet yeterli.
basım hissiyatı
Benim ilk gateron brown Switch klavyem. Brown Switch tercih ettim çünkü sessiz olmasını ve bastığımda bir tepki veren bir Switch türü arıyordum. İsteklerimi gayet güzel karşıladı. Siz de kendinize uygun Switch türünü seçip klavyeyi satın alabilirsiniz.
Genel olarak klavyeyi gayet beğendim. Yay sesi pek elli olmasa bile var. Fakat neredeyse fark edilmiyor bile. Yazılımının olmaması haricinde pek bir eksi yön göremedim ben.
Eki Görüntüle 895590
Klavyeyle ilgili ilk izlenimlerim bu şekilde. Şahsen beni memnun etti. Bir dahaki incelememde görüşmek üzere. Hoşça kalın.
GAMAKAY MK61 Kablolu Mekanik Klavye Gateron Optik Anahtar Pudding Tuş Kapakları RGB 61 Tuşlu Sıcak takılabilir Oyun Klavyesi Yeni Versiyon
Yalnızca US$69.99, en iyi GAMAKAY MK61 Gateron Optik Anahtarlı Kablolu Mekanik Klavye, Puding Tuşları, RGB 61 Tuşlu Çalışırken Değiştirilebilir Oyun Klavyesi - Yeni Versiyon. Bu 2023 mekanik klavye ile en iyi oyun deneyimini elde edin. Gateron optik anahtarlarla hızlı yanıt süresinin ve sorunsuz...tr.banggood.com
Tabii ki sorabilirsiniz.Hocam merhabalar. Öncelikle inceleme çok güzel olmuş. Klavyeniz hayırlı olsun. Zamanınız varsa klavyeyle ilgili birkaç soru sorabilir miyim?
Tabii ki sorabilirsiniz.
Yay sesi W tuşunda neredeyse duyulmuyor. Bazı tuşlarda hâlâ var. Alacak olsam yine MK61 alırdım. Yay sesini garantilemek için de linear switch alırdım muhtemelen. Kargo 17 günde geldi.Alacağımdan değil, belki alırım düşüncesiyle soruyorum. MK61 mi alırdın, yoksa BW-KB1 mi?
Biri kablosuz, biri kablolu ama pudding keycapBlitzWolf® BW-KB1 Mekanik Klavye 63 Tuşlar bluetooth Kablolu Klavye Gateron Anahtarı RGB NKRO Tip-C Oyun Klavye
Yalnızca US$66.99, en iyi BlitzWolf BW-KB1 Mekanik Klavye, Gateron anahtarları, RGB arka aydınlatma, NKRO tip-C oyun klavyesi içeren 63 tuşlu bir Bluetooth ve kablolu klavyedir. Hem oyuncular hem de daktilocular için mükemmel, rahat bir yazma deneyimi ve mükemmel yanıt verme hızı sunuyor...tr.banggood.com
Bu arada kargon kaç günde gelmişti ve yay sesi geçti mi?
1-) Evet, tam boy klavyeden geçtim. 1 günde alıştım diyebilirim.1. sorum tam boy klavyeden mi bu klavyeye geçtiniz? Tam boydan geçtiyseniz alışması zor oldu mu? 2. sorum yön tuşları yani ok tuşları nasıl çalışıyor? 3. sorum Türkiye'ye direk kargoyu seçersek ek olarak 78TL veriyoruz galiba. Direk gönderimi seçersek gümrüğe takılmayım daha hızlı mı geliyor?
Yay sesi W tuşunda neredeyse duyulmuyor. Bazı tuşlarda hâlâ var. Alacak olsam yine MK61 alırdım. Yay sesini garantilemek için de linear Switch alırdım muhtemelen. Kargo 17 günde geldi.
1-) evet, tam boy klavyeden geçtim. 1 günde alıştım diyebilirim.
2-) fn tuşuna basılı tuttuktan sonda CTRL, alt, menü ve soru işareti tuşuna basarak yön tuşları yerine kullanabiliyorsunuz.
3-) turkey Direct Mail'i seçerseniz gümrüğe takılma gibi bir ihtimal yok. Bana 17 günde geldi. Diğer turkey Direct Mail'i seçenlerde bu süre çok daha az.
K66'nın optik olmaması büyük bir artı. İleride hotswappable olma özelliğinden faydalanıp switch değiştirirseniz önünüzde daha fazla alternatif olur. MK61 ise puding keycap olmasıyla öne çıkıkıyor. Alırsanız brown switcthe temkinli yaklaşmanızı öneririm.MK61 ile K66 arasında kararsızım bende ya hangisi alsam acaba aralarında çok fiyat farkı da yok.
Gümrükle uğraşmayıp hızlı gelmesini istiyorsanız değer.Peki 70TL gibi bir fiyat vermeye değer mi Direct maile?
Bir de yön tuşlarını kullanmak için fn tuşuna basılı tutmak mı lazım?
Brown almayı düşünüyordum, yellow veya red mi almalıyım sizce?K66'nın optik olmaması büyük bir artı. İleride hotswappable olma özelliğinden faydalanıp switch değiştirirseniz önünüzde daha fazla alternatif olur. MK61 ise puding keycap olmasıyla öne çıkıkıyor. Alırsanız brown switcthe temkinli yaklaşmanızı öneririm.
Gümrükle uğraşmayıp hızlı gelmesini istiyorsanız değer.
Evet, FN tuşuna basılı tuttuktan sonra yukarıda belirttiğim tuşlara basarak yön tuşu olarak kullanabilirsiniz.