Game booster monitör alınır mı?

Geçen Technopat'a güvendiğimde AMD ekran kartı ile sorun olmadan yayin aciliyor denmişti ve RX6600 aldim. Fakat yayinda hayvan gibi pikselleşme oluyor. Yani çogu kullanıcıya güvenmek mantıklı değil.
Bu iki monitörü aldım ve birini iade ettim diğerini aldiğim fiyata sattim ve ikisi de camur gibi gösteriyordu.

Dostum Allah aşkına aldığın iki monitörde çöp.
İnan sokakta bulsam almam. İkisi de monitör sektörüne yakışmayan ürünler. Çamur gibi görüntü evet var çünkü panelin tepkime süresi 20 ms civarlarında.
Bunları forumda araştırsan bile "ALINMAZ" mesajlarını görürdün. Bu monitör konularındabilir kişi ve kişiler bu monitörleri önermiyorlar. Kendimde dahil.

Siz düzgün monitör almak için bütçe ayırmıyorsunuz ve araştırmıyorsunuz. Alınmayacak ürünler alıp buradaki tecrübeyi sorguluyorsunuz.

Dostum Allah aşkına aldığın iki monitörde çöp.
İnan sokakta bulsam almam. İkisi de monitör sektörüne yakışmayan ürünler. Çamur gibi görüntü evet var çünkü panelin tepkime süresi 20 ms civarlarında.
Bunları forumda araştırsan bile "ALINMAZ" mesajlarını görürdün. Bu monitör konularındabilir kişi ve kişiler bu monitörleri önermiyorlar. Kendimde dahil.

Siz düzgün monitör almak için bütçe ayırmıyorsunuz ve araştırmıyorsunuz. Alınmayacak ürünler alıp buradaki tecrübeyi sorguluyorsunuz.
Bana bu iki monitörüde önerdiler hocam.

Bana bu iki monitörüde önerdiler hocam.

Tecrübesi olmayan kişilerin önerilerini dikkate almayacaktın.
Önüne gelen herkes konulara mesaj yazıyor.
Bir öneri aldığınızda gidip araştırın.
Camdan atla dese atlayacak mısın? Senin ki bu misal olmuş. Gidip atlamışsın.

Tecrübesi olmayan kişilerin önerilerini dikkate almayacaktın.
Önüne gelen herkes konulara mesaj yazıyor.
Bir öneri aldığınızda gidip araştırın.
Camdan atla dese atlayacak mısın? Senin ki bu misal olmuş. Gidip atlamışsın.
Peki öneriniz varmı 4500e en fazla kaç hz öneriniz var

Peki öneriniz var mı 4500e en fazla kaç Hz öneriniz var

İstediğin bütçe de 165Hz monitör yukarısını alamazsın.
Bilindik markalar pahalı. Bilinen panelleri kullanan markalar maalesef pahalı.
AOC 24G2SPU/BK Monitör buna bakabilirsin.
27 niç istersen o da mevcut.

Geçen Technopat'a güvendiğimde AMD ekran kartı ile sorun olmadan yayin aciliyor denmişti ve RX6600 aldim. Fakat yayinda hayvan gibi pikselleşme oluyor. Yani çogu kullanıcıya güvenmek mantıklı değil.
Bu iki monitörü aldım ve birini iade ettim diğerini aldiğim fiyata sattim ve ikisi de camur gibi gösteriyordu.

Biri 22 ms tepki süresine sahip biri 35 arada 13 ms fark var ikisi de ghosting bombası ama FPS oyunu oynamayan birinin 20 ms de çamur gibi görüntü görmesi kolay değildir aşağıda ressimde birinin örneğini verdim adam aylardır kullanmış ama 30 ms response değerine rağmen fark edememiş. Dolayısıyla daha önce response hızı yüksek bir monitör kullanmayan biri 20 ms monitöre geçerse farkı kim olursa olsun kolay kolay fark edemez. Yalnız Samsung'un 22 ms değeri fastest ayarlardadır yani bu özelliği açtığınızda FreeSync kullanamazsınız ve monitörün ayarlarının çoğu devre dışı kalır kullanıcılarının çoğunun kullandığı değerler aslında 30 40 ms civarıdır. Yani sana önerenler bu yüzden önermiştir FPS oyunu oynamayan adamı 20ms kolay kolay üzmez çünkü 20 ms yeni nesil monitörler için epey yavaş kalıyor ancak eskiden 20 ms monitörlerle karşılaşma olasılığınınız yüksektir. Aslında biraz araştırsanız çok net kaynaklar mevcuttur. 20 ms hız kötüde olsa daha korkunçları mevcuttur ayrıca IPS monitörlerde ghosting olmayacak diye bir şey yok onlar o fiyata 280 Hz veriyorsa bir sebebi vardır. Şu an bu forumda sana öneri verenler bu aşağıda attığım değerlere göre genelde söylüyor. Eğer ghosting ve çamurlaşma istenmiyorsa alacağın monitörde response time bölümüne bakmanız gerekir.

Yani bu iki monitörün alma ve çöp denmesinin sebebi bunlardır. Bazıları 20 ms değerleri ile çamurlaşmayı fark edemediği için hala önermektedir demek istediğim tamamen göze bağlı yani forumdaki 20 ms değerine "çöp sokakta görsem alınmaz" diye kurulan cümleler reelde geçerliliği yoktur çünkü Rtrings'te verilen değerlere göre zaten good Value değeri 12ms yani 12 ms ve altı iyi değerler üstü kötü değerlerdir G3 8/10 ms daha yavaştır dolayısıyla iyi fiyattan bulunduğunda vasatın üstü diyebilirsiniz. Bunu diretmemin sebebi bu fiyata hiçbir monitörün 1 ms olamayacağından dolayı en hızlısı bile olsa olsa 5/10 ms falandır.

Samsung.png

Son düzenleme:
İstediğin bütçe de 165Hz monitör yukarısını alamazsın.
Bilindik markalar pahalı. Bilinen panelleri kullanan markalar maalesef pahalı.
AOC 24G2SPU/BK Monitör buna bakabilirsin.
27 niç istersen o da mevcut.
Ayrıca 180 hz olarak G24F-2 de ekleyebiliriz diye düşünüyorum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı