Game Cafe Kurmanın Maliyeti Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece bu parayla neler yapılabilir onu öğrenmek istemiştim, tecrübem az olduğu için kendi düşündüğüm gibi olsun istemiyorum.

Yaklaşık 2-3 sene boyunca özellikle yaz ayları internet kafe işlettim. Hem ücretsiz oyun oynuyor(beleş) hem kafeye bakıyordum. Para çokomel eğrisi gibi al parayı ver saati çok basit bir işlemdi. İnsan sirkülasyonu hiç durmuyordu. Özellikle yaş grubu küçük olan kitle parasını bir anda değil yarım saat yarım saat olarak uzatıyordu saatlerini. Kafeye bakma saatim oyun oynama saatimi bir hayli yemeye başlamıştı. Haftasonları telefonda ne konuştuğumu duyamıyordum. Çıldırmak üzereydim. Sene 2007 idi. Allahım bir daha geri gelmesin o günler.

Esas konumuza dönecek olursak internet kafe için seçeceğiniz konum çok önemli. Yakınlardaki rakibiniz ve çevrenizdeki okul, yeme-içme yerleri kazancınızı oldukça etkiliyor. İşlek bir cadde üzerindeyseniz bir şekilde kazanç sağlanır ama arka sokaklarda bilemeyeceğim. Kitle çok önemli. Bir şekilde reklam, promosyon, çekiliş, turnuva vb. şeyler yapılmalı diye düşünüyorum şu anki şartları göz önüne aldığımızda.

Sadece oyun olmayacak. Bir çok hizmet vereceksiniz. Teknik servis, ödev, baskı, yeme-içme. Formatsa format atılacak. Fotokopi ise fotokopi. Kapının önünden geçen adamı bile içeri çekeceksiniz. Bir şekilde herkesin işi görülmüş olacak. Bilinirlik arttığı zaman değme keyfine.

Şimdi gelelim yasal mevzuata. Yakın vakitte internet kafe açan bir tanıdığım bayağı uğraşmıştı. İş yeri açmak için bayağı bir evrak hazırladı. İzin alamadı evrak eksik dediler o yok dediler bu yok dediler. Yan yattı çamura battı derken adam iki ay uğraştı 30 masalık bir internet kafe açmak için Yetmedi diğer izinler ve denetlemeler peşini bırakmadı. Birçok yasal düzenleme varmış. Misal 12 yaş altı çocuklar için veli izni gerekiyor. Sanırsam velisi de yanında bulunmalı ya da imzalı bir kağıt getirmesi gerekiyor. Eğer herhangi bir denetlemede 12 yaş altı çocuk tespit edilirse para cezası varmış. Ayırca yönetmeliğin izin verdiği oyunları oynatabiliyorsunuz ve birçok yasaklı oyun müşterinin oynamak için geldiği oyunlar. 18 yaş altı müşteri bu oyunları oynayamıyor. Yazılımları lisanslı kullanmanız gerekiyor. Yanına avukatı alan adam lisanssız ürünümüzü kullanıyorsunuz deyip dava, şikayet, hakaret bir sürü dava açabiliyor. Buna benzer can sıkıcı birçok şey var ve bu durum kazancınızı oldukça etkileyecektir. O yüzden gerçekten bir Game Kafe açılacaksa ciddi bir araştırma yapılmadan faaliyete geçilmemeli.

Fark ettiyseniz arkadaşın yazdıklarına istinaden yazdım bunu GBT'ye mukavemet görüyorsanız bir şey diyemem o da sizin bakış açınızdır.
Ben sadece olaya gerçeklik yönünden baktım.
Her şeyi gerçeklik ile değerlendirelim o zaman.

Masaüstü sistem tavsiyelerinde 10-13 bin TL oyun için sistem tavsiyesi istiyorlar, ne yapalım? Arkadaşı sorguya mı çekelim? Ben daha 8000 TL üstünde doğru düzgün "ben bu sistemi aldım" diyen görmedim. Yok mu? Var elbet ama 10 konu açılıyorsa (8000 TL üstü) 2-3 tanesi alıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı