Game dev mi web dev mi?

tH3as

Hectopat
Selam, ben neredeyse ilkokuldan beri bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. Yaklaşık 1-2 yıl önce de Python ile kodlama öğrenmeye başladım, Game dev olmak istiyordum lakin Python öğrendiğim sıralarda web dev olmakta ilgimi çok fazla çekti, hala içimde bir oyun geliştiricisi olmak var ama webde de ilgimi çeken alanlar var. Artık yavaş yavaş bana kalırsa web alanında mı yoksa oyun alanında mı ilerleyeceğime karar vermem gerekiyor ama yapamıyorum, YouTube'da oyun geliştiricileri görüyorum oraya yakın hissediyorum sonra insanların web siteleri üzerinden yaptıklarını görüp onlara yakın hissediyorum. Karar için bir tavsiyeniz var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini bir arada götürmelisiniz. Nesnelerin interneti kavramı çok ön planda bu sıralar, ama genel olarak Game Dev'de daha çok para ve iş imkanı vardır.

Bu kararı bence kendin vermelisin biz sana bunu seç desek de pek bir anlamı yok senin içinde kalan kararsızlığın devam edecektir.

Şahsi bir tavsiye olarak her 2 alanda da projeler yap ve projelerini geliştirebildiğin kadar geliştir. Bir süre sonra bir taraf ağır basacaktır ve "Ya bu güzel ama pek benlik değilmiş" gibi bir yanıta varacağını düşünüyorum.

Web oyunları yap. Unity ve WebGL ile yapabilirsin. 😁😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı