Sürprizbozan Game of Thrones 1.sezon 1.bölümdeki krallıklar düşman mı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atogrimers

Picopat
Katılım
3 Aralık 2023
Mesajlar
731
Çözümler
1
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni bu diziye başladım. Yeni 1.sezon 1.bölümü bitirdim. Yarın 2.bölüme gideceğim ama anlamadığım bir kısım var; 1.bölümde bir tane Kuzey Krallığı ve 1 tane Güney Krallığı var. Güney Krallığı'nda Daenerys Targaryen filan var ve bu 2 krallık birbirine düşman. Doğru mu anladım? Spoiler vermeden anlatır mısınız?
 
Hanedanlar var. Bunu bir aile soyadı gibi düşün ama soylu aileler;
Starklar,
Lannisterlar,
Targaryenler,
Baratheonlar.

Dizi ilerledikçe daha fazla soylu aile ile tanışacaksın. Bu aileler genelde bir topluluğu yönetiyor. Bunların en güçlüleri genelde güney krallığını yöneten aile oluyor.

Bu fotoğrafta ki ise Şişman Kral Robert (Baratheon), güney krallığını yönetiyor. Ve Eşi Cersei ise bir lannister. Cersei'nin de 2 erkek kardeşi var.
1712968567536.png


Bu abi de Ned (Stark) ise kuzey krallığını yönetiyor.
1712968658187.png


Bu hanım efendi ise Daenerys Tageryan hanedanlığından ve bunun erkek kardeşi var.
1712968449120.png


Kuzey krallığı (Ned stark), Güney krallığının(Robert Baratheon) yanında daha ufak kalıyor. Güneye sadıklar. Gelelim asıl soruna. Tageryanlar şu an da bu kıtadan uzaktalar, güney krallığında kendi haklarının olduğunu savunuyorlar. Çünkü Robert'tan önce, Tageryanlar burayı yönetiyormuş. İsyan çıkmış ve Robert Baratheon başa gelmiş. Lennisterlar ise bu isyanlar süresince Robert'ı desteklemişler. Ve genç Jaime lennister (king slayer) o zaman ki Targeryan kralını arkasından öldürmüş.

Bu yüzden Targeryanlar ve Lennisterlar arasında bir gerilim mevcut.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı