Sürprizbozan Game of Thrones dizisindeki tüm Baratheon'lar

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Videodaki Robert'ın p*çlerindendir. Gendry'de bir p*çti yani bir snowdu tıpkı ramssey gibi. Ramssey nasıl bulton olduysa gendryde bir baratheon oldu. Game of Thrones evreninde p*ç kelimesinin iki anlamı var.

Biri aynı hanedana mensup iki kişinin sevişip çocuk yapması, cersei ve jaime gibi. Yani joffrey ve tommen bir p*ç.

Diğeri ise asil bir lordun bir meyhane veya köylü ile çocuk yapıp doğan çocuğa verilen isim.

Yine aslinda ☝️🤓 p*c'in anlami dizide "ayni hanedana mensup iki kişinin çocuk yapması" değil o zaman targaryenlerin buyuk bir kısmı bu kategoriye girerdi.

P*c'lik evli olmayan kişilerin cocugu olmasi.

2. olarak Gendry'nin kuzeydeki p*clere verilen soy ad olan "snow" oldugunu sanmiyorum.

Dizide bahsedildigini hatirlamiyorum ancak anladigim kadari ile kitaplarda bu soy adi sistemi soyleymis.

Kitabi okumadigim icin cok ayrintisini bilmiyorum ama suradaki yaziyi okursan "p*c"lere verilen soy adi almak icin bile en azindan bir tarafin soylu olmasi gerekiyormus, iki alt sinifin p*ci soy adi olmuyormus.

Gendry babasinin soylu oldugunu bilmedigi icin kendisi uzun sure sadece "gendry"mis. Hangi bolgenin soyadini alacagin da nerede dogdugundan cok nerede buyudugune bagliymis. Babasi soylu oldugu icin ve kendisi kingslanding'de de buyudugu icin o bolgede verilen p*clere uygun soy adi olan "water" veya pek desteklenmeyen bir gorus dahi olsa babasinin soyundan dolayi "storm" soy adini almaliymis. Sanirim dizide gendry babasinin soylu oldugunu Brotherhood without banners ile beraberken ögreniyor ve kendisine bulunduklari bolge, Riverlands'den dolayi "rivers" soy adini alip kendiisne "gendry rivers" diyormus.

Bu sahne dedigim gibi dizide geciyormus da ben simdi hatirlayamadim. Yine de forumlara baktigimizda dizideki bu sahne kitapdaki yukarida bahsettigim kurallara uymadigi icin elestiriliyormus. Belki Riverlands'deyken babasini ogrendigi icin ve/veya bwb ile beraberken meteforik anlamda "büyüdüğü" icin "rivers" soy adini almasi anlasilabilirmis ancak dedigim gibi en cok kabul goren kingslanding buyume olduğu icin "water"mis. Biraz daha ayrintili okumak istersen; Why do Gendry and Brynden both have the last name "Rivers" despite being born in Kings Landing, where the bastard name is "Waters?" , Bastards and Game of Thrones. Ve
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

He tabii bir de dizide bu var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
yani günün sonunda ilk mesajimda da yazdigim gibi Baratheon oluyor

Yine aslinda ☝️🤓 p*c'in anlami dizide "ayni hanedana mensup iki kişinin çocuk yapması" değil o zaman targaryenlerin buyuk bir kısmı bu kategoriye girerdi.

2. olarak Gendry'nin kuzeydeki p*clere verilen soy ad olan "snow" oldugunu sanmiyorum.

Dizide bahsedildigini hatirlamiyorum ancak anladigim kadari ile kitaplarda bu soy adi sistemi soyleymis.

Kitabi okumadigim icin cok ayrintisini bilmiyorum ama suradaki yaziyi okursan "p*c"lere verilen soy adi almak icin bile en azindan bir tarafin soylu olmasi gerekiyormus, iki alt sinifin p*ci soy adi olmuyormus.

Gendry babasinin soylu oldugunu bilmedigi icin kendisi uzun sure sadece "gendry"mis. Hangi bolgenin soyadini alacagin da nerede dogdugundan cok nerede buyudugune bagliymis. Babasi soylu oldugu icin ve kendisi kingslanding'de de buyudugu icin o bolgede verilen p*clere uygun soy adi olan "water" veya pek desteklenmeyen bir gorus dahi olsa babasinin soyundan dolayi "storm" soy adini almaliymis. Sanirim dizide gendry babasinin soylu oldugunu Brotherhood without banners ile beraberken ögreniyor ve kendisine bulunduklari bolge, Riverlands'den dolayi "rivers" soy adini alip kendiisne "gendry rivers" diyormus.

Bu sahne dedigim gibi dizide geciyormus da ben simdi hatirlayamadim. Yine de forumlara baktigimizda dizideki bu sahne kitapdaki yukarida bahsettigim kurallara uymadigi icin elestiriliyormus. Belki Riverlands'deyken babasini ogrendigi icin ve/veya bwb ile beraberken meteforik anlamda "büyüdüğü" icin "rivers" soy adini almasi anlasilabilirmis ancak dedigim gibi en cok kabul goren kingslanding buyume olduğu icin "water"mis. Biraz daha ayrintili okumak istersen; Why do Gendry and Brynden both have the last name "Rivers" despite being born in Kings Landing, where the bastard name is "Waters?" , Bastards and Game of Thrones. Ve

yani günün sonunda ilk mesajimda da yazdigim gibi Baratheon oluyor

Dizinin ilk başında yarı Baratheon diyebiliriz. Kızıl kadın onu götürürken onun bir p*c olduğunu yüzüne söylüyordu zaten,O da kabul ediyordu. Dany onu bir lord ilan etti edincede resmi bir Baratheon oldu. Jonda mesela 5.sezonda teklif almıştı Stannisden gel bana hizmet et seni Stark yapayım falan diye.
Jon kabul etseydi Stark soy ismine sahip olacaktı. Siz ise Gendry'nin hep Baratheon soy adına sahip olduğunu söylüyorsunuz. Sizin baktığınız açıdan bakarsak kitaplardaki Ejderhaların tohumu olarak adlandırılan p*clerde bir Targaryen o zaman. Çünkü Ejderhaların tohumunda yer alan insanlar Targaryenlerin p*cleriydi,asla bir Targaryen olarak kabul edilmiyorlardı. Yine kitaplarda gördüğümüz Saera Targaryenda bir prensesdi fakat hayat kadını olmak istedi. Ondan doğan 3 erkek çocuk tahta hak iddia etmeye geldiğinde asla Targaryen olarak kabul edilmemişti.

Bir asil lord tarafından kabul edilmedikçe tabi. Danyde bunu Gendry'e yaptı.
Dizinin ilk başında yarı Baratheon diyebiliriz. Kızıl kadın onu götürürken onun bir p*c olduğunu yüzüne söylüyordu zaten,O da kabul ediyordu. Dany onu bir lord ilan etti edincede resmi bir Baratheon oldu. Jonda mesela 5.sezonda teklif almıştı Stannisden gel bana hizmet et seni Stark yapayım falan diye.
Jon kabul etseydi Stark soy ismine sahip olacaktı. Siz ise Gendry'nin hep Baratheon soy adına sahip olduğunu söylüyorsunuz. Sizin baktığınız açıdan bakarsak kitaplardaki Ejderhaların tohumu olarak adlandırılan p*clerde bir Targaryen o zaman. Çünkü Ejderhaların tohumunda yer alan insanlar Targaryenlerin p*cleriydi,asla bir Targaryen olarak kabul edilmiyorlardı. Yine kitaplarda gördüğümüz Saera Targaryenda bir prensesdi fakat hayat kadını olmak istedi. Ondan doğan 3 erkek çocuk tahta hak iddia etmeye geldiğinde asla Targaryen olarak kabul edilmemişti.

Yani Baratheon olmuş oluyor.

Yok aslında tam tersi, Gendry bence bir Baratheon değildi.
Değildi zaten. Sonradan oldu,Robert Baratheon'un ince zevkleri yüzünden p*ç olarak doğdu daha sonrada Baratheon oldu Asil birisi sayesinde.

Bu sahne dedigim gibi dizide geciyormus da ben simdi hatirlayamadim. Yine de forumlara baktigimizda dizideki bu sahne kitapdaki yukarida bahsettigim kurallara uymadigi icin elestiriliyormus. Belki Riverlands'deyken babasini ogrendigi icin ve/veya bwb ile beraberken meteforik anlamda "büyüdüğü" icin "rivers" soy adini almasi anlasilabilirmis ancak dedigim gibi en cok kabul goren kingslanding buyume olduğu icin "water"mis. Biraz daha ayrintili okumak istersen; Why do Gendry and Brynden both have the last name "Rivers" despite being born in Kings Landing, where the bastard name is "Waters?", Bastards and Game of Thrones. Ve

yani günün sonunda ilk mesajimda da yazdigim gibi baratheon oluyor.

Hocam konudan bildirim geldi ve mesajınızı tekrar okudum, p*c'in anlamı dizide aynı hanedana mensup iki kişinin çocuk yapması değil demişsiniz. Kitapları hiç okumadığınız belli oluyor. Targaryen hanedanı krallık hanedanı olduğu için onlara bu ayrıcalık sağlandı. Robert isyanının sonunda robert baratheon başa geçince bu ayrıcalığı kaldırdı. Bu ayrıcalık kaldırılırdıktan sonra doğan targaryenlar p*c oluyor. Bu ayrıcalık kaldırılırdıktan sonra herhangi bir targaryen doğmadı zaten. Ayrıca bu ayrıcalığın targaryen hanedanına verilmesinin en büyük sebebi targaryenların öz kalmak istemesidir.(beyaz saç.) Yani demek istediğim yanlışınız var. Stannis Baratheon'da bu durum yüzünden joffrey ve Tommen'a p*c diyordu. Cersei'ın çocukları birer p*c yani.

Son düzenleme:
@SimonFive Öyle mi? O zaman bu konu hakkında ne söyleyeceksin?!
Diyecek bir şeyim yok, doğrudur😃. Yukarıda bahsettiğim gibi kitapları okumadım, yanlış biliyormuşum. İlk mesajına "beğendim" attığım için ikinci kere beğendim veremiyorum o yüzden bu mesajı yazdım, haklısındır.

Normalde bunlara (G.R.R. Mart'in Game of Thrones evreninde geçen 3 animasyon dizisi üzerinde çalıştığını açıkladı) (GoT'nin yeni spinn-off'u "the hedge Knight", 2025'in sonlarında gösterime girecek) spoiler olmaması için kitap okumayı erteliyordum ama sanırım artik kitapları okuma vakti gelmiş. Zaten bu hızla dizileri beklemeye ömür yetmez

@SimonFive öyle mi? O zaman bu konu hakkında ne söyleyeceksin?
Diyecek bir şeyim yok, doğrudur😃. Yukarıda bahsettiğim gibi kitapları okumadım, yanlış biliyormuşum. İlk mesajına "beğendim" attığım için ikinci kere beğendim veremiyorum o yüzden bu mesajı yazdım, haklısındır.

Normalde bunlara (G.R.R. Mart'in Game of Thrones evreninde geçen 3 animasyon dizisi üzerinde çalıştığını açıkladı) (GoT'nin yeni spinn-off'u "the hedge Knight", 2025'in sonlarında gösterime girecek) spoiler olmaması için kitap okumayı erteliyordum ama sanırım artik kitapları okuma vakti gelmiş. Zaten bu hızla dizileri beklemeye ömür yetmez.

Yeni spin-off dizisini bekleyin derim. Eggin küçüklüğünü izledikten sonra kitaplara geçin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı