Aslan Mert
Hectopat
- Makaleler
- 2
Videodaki Robert'ın p*çlerindendir. Gendry'de bir p*çti yani bir snowdu tıpkı ramssey gibi. Ramssey nasıl bulton olduysa gendryde bir baratheon oldu. Game of Thrones evreninde p*ç kelimesinin iki anlamı var.
Biri aynı hanedana mensup iki kişinin sevişip çocuk yapması, cersei ve jaime gibi. Yani joffrey ve tommen bir p*ç.
Diğeri ise asil bir lordun bir meyhane veya köylü ile çocuk yapıp doğan çocuğa verilen isim.
Yine aslinda
P*c'lik evli olmayan kişilerin cocugu olmasi.
2. olarak Gendry'nin kuzeydeki p*clere verilen soy ad olan "snow" oldugunu sanmiyorum.
Dizide bahsedildigini hatirlamiyorum ancak anladigim kadari ile kitaplarda bu soy adi sistemi soyleymis.
Kitabi okumadigim icin cok ayrintisini bilmiyorum ama suradaki yaziyi okursan "p*c"lere verilen soy adi almak icin bile en azindan bir tarafin soylu olmasi gerekiyormus, iki alt sinifin p*ci soy adi olmuyormus.
Gendry babasinin soylu oldugunu bilmedigi icin kendisi uzun sure sadece "gendry"mis. Hangi bolgenin soyadini alacagin da nerede dogdugundan cok nerede buyudugune bagliymis. Babasi soylu oldugu icin ve kendisi kingslanding'de de buyudugu icin o bolgede verilen p*clere uygun soy adi olan "water" veya pek desteklenmeyen bir gorus dahi olsa babasinin soyundan dolayi "storm" soy adini almaliymis. Sanirim dizide gendry babasinin soylu oldugunu Brotherhood without banners ile beraberken ögreniyor ve kendisine bulunduklari bolge, Riverlands'den dolayi "rivers" soy adini alip kendiisne "gendry rivers" diyormus.
Bu sahne dedigim gibi dizide geciyormus da ben simdi hatirlayamadim. Yine de forumlara baktigimizda dizideki bu sahne kitapdaki yukarida bahsettigim kurallara uymadigi icin elestiriliyormus. Belki Riverlands'deyken babasini ogrendigi icin ve/veya bwb ile beraberken meteforik anlamda "büyüdüğü" icin "rivers" soy adini almasi anlasilabilirmis ancak dedigim gibi en cok kabul goren kingslanding buyume olduğu icin "water"mis. Biraz daha ayrintili okumak istersen; Why do Gendry and Brynden both have the last name "Rivers" despite being born in Kings Landing, where the bastard name is "Waters?" , Bastards and Game of Thrones. Ve
He tabii bir de dizide bu var: yani günün sonunda ilk mesajimda da yazdigim gibi Baratheon oluyor