Game Pass kâr ediyor mu?

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Yurt dışında aylık 10 dolar olan bu sistem nasıl kâr ettirebiliyor? Her ay hiçbir şey yoksa 8-9 tane oyun geliyor. Bunların maliyeti 200-250 dolar olsa bu kadar paradan nasıl vazgeçebiliyorlar? Nasıl bir hesabı var merak ettim.

Yurt dışında aylık 10 dolar olan bu sistem nasıl kâr ettirebiliyor? Her ay bir hiç yoksa 8-9 tane oyun geliyor. Bunların maliyeti 200-250 dolar olsa bu kadar paradan nasıl vazgeçebiliyorlar? Nasıl bir hesabı var merak ettim.

Oyun firmasına belirli bir ücret verip sunuyorlardır her oyundan ücret almıyordur.

Türkiye'de Xbox, Netflix gibi hizmetler Türk Lirası'nın değersiz konumundan kaynaklı olarak şu anda bu fiyatlar ile kâr elde edemiyorlar.

Yurt dışında ise aylık 10-15 dolar gibi fiyatlar ile milyonlarca aboneye sahip oldukları için kâr elde edebiliyorlar.

Zaten kar elde edemeyen hiçbir sistem uzun yıllar boyunca ilerleyemez.

Xbox'ın ve Netflix'in şirketler ile yapmış oldukları anlaşmaların -uzatılmadığı sürece- sınırlı bir süre için geçerli olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. ''Sınırlı süre'' kavramı ticari işlerde ciddi oranda fiyat oranını düşürebiliyor.

"Xbox'ın başındaki isim Phil Spencer ise geçtiğimiz saatlerde yaptığı bir röportajda geliştiricilerin Game Pass sisteminden nasıl para kazandığını açıkladı. Spencer, neredeyse her geliştirici için farklı bir anlaşma yapıldığını söyledi. Örneğin; küçük ve orta büyüklükteki geliştiriciler, başlangıçta belirli bir ücret istiyorlar ve oyunlarını çıktığı ilk günden Game Pass sistemine yerleştiriyorlar.

Bazı oyunlarda ise Xbox, oyunun tüm geliştirme maliyetini karşılıyormuş ve karşılığında da stüdyo oyunu ilk günden Game Pass'e yerleştiriyormuş. Stüdyonun buradaki kazancı ise oyunun adının duyulması ile birlikte PlayStation'dan, Switch'ten, PC'deki diğer platformlardan ve fiziksel satışlardan elde edilen kârlar.

Çıkışının üzerinden belirli bir süre geçmiş olan ve artık neredeyse hiç satış yapamayan oyunların stüdyosu ise Xbox ile iletişime geçip "Bize şu kadar para verirseniz oyunumuzu Game Pas'e yükleriz." diyormuş. Xbox'ın kendi geliştirdiği oyunlar ise zaten aynı şirket içerisinde olduğu için herhangi bir anlaşmaya gerek kalmıyor.

Ayrıca Phil Spencer, başlangıçta çoğu stüdyonun bu sistemden çekindiğini ve "Siz bize parayı baştan verin, bu duruma çok inanmıyoruz." gibi bir yaklaşım sergilediklerini söyledi."
- Kaynak.

Yurt dışında aylık 10 dolar olan bu sistem nasıl kâr ettirebiliyor? Her ay hiçbir şey yoksa 8-9 tane oyun geliyor. Bunların maliyeti 200-250 dolar olsa bu kadar paradan nasıl vazgeçebiliyorlar? Nasıl bir hesabı var merak ettim.
Benim şahsi görüşüm ilk başta kar etme amaçları yok daha sonra kar ederiz gibi bir amaçları var, zaten zam yapacaklarını söylediler game pass'e.

Servis sistemleri aylık aboneliklerle uzun vadede karı amaçlıyorlar. Microsoft'un bu sistemden zarar ettiğini asla düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı